Plantronics GameCom 780 Kulaklık İncelemesi

Plantronics GameCom 780 oyuncu kulaklığını sizler için inceleyerek kulaklığın sahip olduğu özellikleri detaylı olarak açıkladık. Yazı içerisinde kulaklık hakkındaki tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Plantronics GameCom 780 Kulaklık İncelemesi

Ev yada ofis ortamında bilgisayar kullanan kullanıcıların vazgeçilmez aksesuarlarından bir tanesi olan kulaklıklar, aslında son derece önem taşıyor. Nedeni ise uzun süreli kullanımlarında kulaklarımıza ağrı yada zarar verebiliyor olmaları. Standart kulaklıklar dışında oyuncular için özel olarak üretilen Gamer kulaklığı olarak geçen Plantronics GameCom 780 ürününü sizler için inceledik.

Oyuncu kulaklıklarını normal kulaklılardan ayıran en büyük özelliklerinden bir tanesi şüphesiz boyutlarıdır. Kulaklarımızı tamamen kaplayarak adeta dış dünya ile bağlantımızı kesmek için geliştirilen bu kulaklıkların büyüklüğü dışında kaliteleri de daha iyi oluyor. Tabi ne kadar iyi o kadar daha pahalı demek. Bazı oyuncu kulaklıklarının fiyatları dudak uçurtacak cinsten. Tamindir olarak Plantronics şirketine GameCom 780 oyuncu kulaklığını bizlere deneme fırsatı sunduğu için teşekkür ediyorum.

İsterseniz oyuncu kulaklıkları ilgili detayları bir kenara bırakıp GameCom 780 incelemesine geçelim.

Plantronics GameCom 780, fiyat açısından bakıldığında oyuncu kulaklıkları arasında orta sıralarda diyebilirim. Türkiye içerisinde ürünü 200 - 225 TL gibi bir ücret karşılığında satın alabiliyorsunuz. Hemen girişte fiyatını söyleme sebebim, yazının ilerleyen kısımlarında açıkladığım özelliklerin ve kulaklığın bu fiyatı fazlasıyla haketme sebebi.

Kulaklık kargodan geldiği anda zaten aşık olmuştum. Fakat deneme fırsatını bir kaç gün sonra yakaladım. Plantronics şirketi bizi kırmayarak hem GameCom 780 hem de oldukça gelişmiş bir oyuncu kulaklığı olan RIG modelini incelememiz için gönderdi. RIG'in incelemesini de ilerleyen günlerde yazacağım.

GameCom 780 ilk bakışta gözünüze çok büyük gelebilir fakat taktıktan sonra büyüklüğün aynı zamanda konfor olduğunu da anlayacaksınız. Modern ve şık bir tasarıma sahip olan oyuncu kulaklığının üretildiği maddeler son derece kaliteli ve dayanıklı. USB girişe sahip olan kulaklığı hemen takarak kullanabiliyorsunuz.

Kulak çevresi ve başınızın uzun süreli kullanımlarda ağrımaması için yumuşak ve konforlu malzemeler kullanılan GameCom 780'i ile saatlerce oyun oynasanız yada müzik dinleseniz bile herhangi bir rahatsızlık duymazsınız. Ayrıca kulağınızı tamamen kapadığı için oyun oynarken yada müzik dinlerken dışarıdan size seslenen kişileri de duymayacaksınız. Uzun sürelim kullanımlarda yşayabileceğiniz tek problem, eğer bilgisayarınız çok sıcak bir odadaysa ve vantilatör yada klimanız yoksa, doğal olarak terleme olacaktır. Fakat normal oda sıcaklıklarında herhangi bir problem yaşamazsınız.

Dolby teknolojisi buluan kulaklık standart seslere 7.1 çecresel ses ekler ve bu sayede muhteşem bir müzik, film ve oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Bilmeyenler için önceden söyleyeyim. Daha önce benzer kalitede bir kulaklık kullanmadıysanız GameCom 780 sizi kendinizden geçirebilir. Özellikle güçlü bas özelliği sayesinde hareketli şarkılarda kendinizi diskoda hissedip bir an dans etmeye başlayabiliyorsunuz. Şahsen ben kendimi zor durdurdum. :)

GameCom 780'in diğer artılarından bir tanesi arkadaşlarınızla konuşurken gürültü engelleyici mikrofon sayesinde garip sesler gitmesini önleyebilirsiniz. Eviniz yada odanız sessizse bu konuda diğer kulaklıklar ile de sıkıntı yaşamazsınız. Fakat yola yakın bir yerde yada gürültülü bir semtte oturuyorsanız arkaplandaki sesi minimuma indiren kulaklık sayesinde rahat edeceksiniz. Ayrıca mikrofonu hareket ettirerek kullanmadığınız zamanlarda kulaklığın yan tarafına alarak sizi engellemesini önleyebilirsiniz.

Kulaklıklar oynarbaşlıklı olarak tasarlanmış. Bu sayede kulaklarınızı dinlendirmek için her ikisini yada bir tanesini yan çevirerek oyununuza devam edebilirsiniz. Oyuncu kulaklığı olarak geçmesine rağmen ben müzik tutkunlarına da bu kulaklığı gönül rahatlığı ile önerebilirim. Şahsen ben hem oyun oynamayı hem de müzik dinlemeyi çok severim. GameCom 780 ile birlikte her iki hobimden aldığım zevk tavan yapmış durumda diyebilirim.

Kulaklık üzerinde yer alan düğmeler sayesinde küçük el hareketleri ile mikrofonu kapatabilir, ses ayarı yapabilir yada surround ses açma ve kapatma işlemlerini yapabilirsiniz. Önemli detaylardan birisi de kulaklığı bilgisayarınıza ilk taktığınızda bilgisayarınız kulaklığı tanıyarak çalışması için gerekli ayarları yapmaktadır. Fakat surround ses kalitesine geçebilmek için kutu içerisinde gelen sürücüyü yüklemeniz gerekiyor. Sürücü kurulumunu yaptıktan sonra Dolby Surround ses kalitesine geçiyorsunuz.

Plantronics GameCom 780 Özellikler:

  • Dolby Teknolojisi
  • 7.1 Çevresel Ses
  • 40mm hoparlör ile derin bas ve gerçek stereo ses çıkışı
  • Gürültü önleyici mikrofon
  • 2 Metre uzunluğunda dayanıklı kablo
  • Kolay ulaşılabilir dahili ses düğmeleri ile pratik kullanım
  • Konforlu kulak yastıkları ve kafa bandı
  • Mikrofon frekans 100 Hz - 8 kHz
  • Hoparlör ferkans yanıtı 20 Hz - 20 kHz

Önceden uyarmakta fayda var. Ben standart bir bilgisayar kulanıcısıyım diyorsanız bu tür kulaklıklardan almanıza gerek yok. Fakat sürekli dizi yada film izliyorsanız, yksek sesli müzik dinliyorsanız ve özellikle bolca oyun oynuyorsanız Plantronics GameCom 780'i satın alabilirsiniz. Yazının başında 200 - 225 TL fiyat aralığında olduğunu söylemiştim. Bir kulaklık için gözünüze fazla gelebilir fakat mağazalarda deneme fırsatı bulursanız kulaklığın ne kadar iyi olduğunu anlayabilirsiniz.

Tasarım, kalite, ses kalitesi ve konforu bir araya getiren GameCom 780 kendi fiyat aralığındaki oyuncu kulakları içerisinde en iyilerden bir tanesidir. Bu nedenle bir oyuncu kulaklığı arıyorsanız ve kara kara ne alsam acaba diye düşünüyorsanız kulaklığın tüm özelliklerini dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

Kulaklığı satın almak isterseniz Sanal Marketim yada Vatan Bilgisayar mağazaları üzerinde hem inceleyebilir hem de satın alabilirsiniz.

Genel Değerlendirme

Plantronics GameCom 780 Değerlendirme Puanları
Kulaklık/Mikrofon Kalitesi 9/10
Ses Kalitesi 10/10
Konfor 9/10
Tasarım 9/10
Dayanıklılık 8/10

Telefon Çizikleri Nasıl Geçer?

YORUMLAR