Photoshop'ta Kara Kalem Çalışması Nasıl Yapılır?

Çektiğiniz fotoğrafları, Photoshop programında kara kalem çalışmasına nasıl dönüştürebileceğinizi anlattık.

Photoshop'ta Kara Kalem Çalışması Nasıl Yapılır?

Photoshop’ta fotoğrafları kara kalem çalışmasına nasıl dönüştürebileceğinizi anlattığımız makalemize mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Üzerinde çalışacağınız herhangi bir fotoğrafı (Biz bu noktada Kadir Bayır'a ait "İzmir Saat Kulesi" adlı fotoğrafı kullanmayı tercih ettik: http://www.evindelisi.com/2012/05/izmir-saat-kulesi.html) seçtikten sonra, fotoğrafı Photoshop’ta açıyoruz.

Sağ tarafta yer alan Katmanlar (Layers) bölümünde resmin katmanını seçerek CTRL + J kısayolu ile katmanı kopyalıyoruz.

Kopyaladığımız katmanı seçtikten sonra Shift + Ctrl + U kısayolunu kullanarak, Doygunluğu azalt (Desaturate) seçeneğini uyguluyoruz.

Aynı işlemi diğer katman için de uyguluyoruz ve aşağıdaki gibi bir görüntü elde ediyoruz.

Kopyaladığımız katmanı seçtikten sonra Ctrl + I kısayolunu kullanarak Invert, yani Ters çevir seçeneğine gidiyoruz ve fotoğraf aşağıdaki gibi bir görünüme kavuşuyor.

Şimdi ise kopyalanan katmanı seçtikten sonra işaretli alandaki Normal seçeneğini, Color Dodge (Renk Soldurma) olarak değiştiriyoruz.

Üstte yer alan menüden Filter > Blur > Gaussian Blur (Filtre > Bulanıklaştır > Gauss Bulanıklığı) seçeneğine tıklıyoruz ve Radius ayar bölümünü uygun bir şekilde değiştiriyoruz. Biz bu görselde 2,7 ayarını kullandık, ancak siz fotoğrafın önizlemesinden beğendiğiniz ayarı seçebilirsiniz.

Ve artık fotoğrafımızın kara kalem çalışması hazır.

Kara kalem yapmak için yeteneğiniz yoksa ve sevdiklerinize jest yapmak istiyorsanız, bu çalışmada anlattığımız adımları kullanabilirsiniz. Bir başka rehber yazımızda görüşmek üzere.


Facebook Messenger'ı Daha Verimli Kullanabileceğiniz 5 İpucu

Oyun Meraklısıysanız Mutlaka Edinmeniz Gereken 6 Çılgın Yan Ürün

YORUMLAR