Pac-Man Efsane Atari Oyunu

Google Doodle Google, 21 Mayıs 2010 tarihinde bu popüler atari oyununun 30. yaş gününde destek vererek, oynanabilir halini logosunda Doodle olarak  yayınladı. Google için çok sıradan bir logo değişikliği olsada oyunseverler açısından çok büyük bir süpriz

Pac-Man Efsane Atari Oyunu

Google Doodle

Google, 21 Mayıs 2010 tarihinde bu popüler atari oyununun 30. yaş gününde destek vererek, oynanabilir halini logosunda Doodle olarak  yayınladı. Google için çok sıradan bir logo değişikliği olsada oyunseverler açısından çok büyük bir süpriz oldu. Oyunun halen oynanabilir haline BURADAN ulaşabilir ve oynayabilirsiniz.



Kısa Kısa:
- Pac-Man, Namco firması tarafından hazırlandı. Ana dağıtıcısı ise USA'lı firma Midway'dir.
- Japonyada Puck-Man, Amerika'da ise Pac-Man ismiyle duyurulmuştur.
- Oyunun çıkış tarihi: 22 Mayıs 1980'dir. 1955 doğumlu oyun tasarımcısı Toru Iwatani tarafından geliştirilmiş, Shigeo Funaki tarafından programlanmış ve Toshio Kai tarafından ses ve müzikleri hazırlanmıştır.
- Çıktığı gün popülerlik kazanmıştır.
- Oyunda 1 tane iyi karakter Sarı Disk ve 4 tane kötü karakter hayalet bulunmakta.
- Kırmızı hayalet: karanlık, Pembe hayalet: hızlı, Açık yeşil hayalet: utangaç, Turunucu hayalet: uyuşuk karakterlidir.
- Oyun ilk çıkıtğında 255. bölüme kadar oynanabiliyordur. 256. bölüme geçmek isteyenler ne yazikki bunu gerçekleştiremiyorlardı. Çünkü yazılımsal olan bir hata nedeniyle oyun 256. seviyede bozulmaktaydı. 256. bölüme "Split-Screen" ismi verildi.
- 1999 yılında bir girişimci hatasız olarak 256.bölümü geçene 100.000 dolar vereceğini duyurdu ama bu hiçbir zaman gerçekleşmedi.
- 1982 yılında Ms Pac-Man oyunu çıkmıştır. 1984 yılında çizgi filmleri Amerika'da izlenme rekorları kırmıştır.

YORUMLAR