Opera 15 İncelemesi

Alternatif bir web tarayıcısı olarak kullanabileceğiniz Opera, geçtiğimiz gün içerisinde Windows ve Mac üzerinde kullanılabilecek olan tarayıcının geliştirilmiş özellikler ve tasarıma sahip olan yeni sürümünü yayınladı.

Opera 15 İncelemesi

Alternatif bir web tarayıcısı olarak kullanabileceğiniz Opera, geçtiğimiz gün içerisinde Windows ve Mac üzerinde kullanılabilecek olan tarayıcının geliştirilmiş özellikler ve tasarıma sahip olan yeni sürümünü yayınladı.

Norveç merkezli yazılım firması, kendi masaüstü tarayıcısının sürümünü yeni güncellemeyle birlikte Opera 15 olarak kullanıcılarla buluşturdu. Daha temiz ve modern bir arayüzle kullanıcıların karşısına çıkan Opera 15, görülen o ki yeni sürümüyle birlikte kendi kategorisi altında yer alan rakipleriyle adeta bir yarış içine girmeye hazırlanıyor.

Opera 15 üzerinde en çok dikkat çeken özelliklerden birisi "Cep" adı verilen; kullanıcıların istedikleri web sayfalarını kaydetmelerine ve bir liste üzerinde aranabilir anahtar kelimelerle düzenlemelerine olanak sağlayan özellik oldu. Opera yeni "Cep" özelliğinin, beğendiğimiz makaleleri saklamak ve en iyi teklifleri karşılaştırmak için güzel bir yöntem olduğunu belirtti.

Opera ile Yolculuğunuz Başlasın
YAZILIM

Opera ile Yolculuğunuz Başlasın

Açık kaynak kodlu Chromium altyapısını kullanmaya başlayan popüler internet tarayıcısı Opera kullanıcılarını yeni sürümle birlikte çok daha hızlı bir internet deneyimi bekliyor.

Chrome ve Safari üzerinde olduğu gibi Opera'nın yeni tarayıcısı üzerinde de adres çubuğu ve arama işlevleri tek bir yerde birleştirilmiş durumda. Aynı zamanda Opera'nın yeni indirme yöneticisi de tamamen değiştirilerek, birçok rakibiyle benzer bir hal almış durumda ve açılır pencere üstünde listelenen indirme işlemlerinin ayrıntılarını görüntülememize olanak sağlıyor.

Yine Opera'nın yeni tarayıcısı Opera 15 üzerinde dikkat çeken bir diğer özellikte "Keşfet" adı verilen ve kullanıcıların ilgi duyduğu farklı kategoriler altında yer alan en son haberlere ulaşabileceği sekme. Ayrıca yine bir diğer güzel özellik olan "Hızlı Erişim" sayfası üzerinde kullanıcılar en çok kullandıkları web sayflarını düzenleyerek, istedikleri zaman bu sayfalara hızlı erişim sağlayabiliyorlar. Yine daha önceki sürümlerde yer alan ve ağ bağlantımızın yavaş olması durumunda sıkıştırma teknolojisini kullanarak web sayfalarının daha hızlı açılmasına olanak sağlayan Turbo modu da tarayıcı üzerinde yerini almış durumda.

Popüler web tarayıcılarının kıyasıya bir rekabet içerisinde olduğu bu pazarda, Opera'nın kesinlikle arka sıralarda yer aldığını söyleyebiliriz. Haziran ayı içerisinde Toshiba tarafından yayınlanan verilere göre dünya çapında Microsoft tarafından geliştirilen Internet Explorer, Mozilla tarafından geliştirilen Firefox, Google tarafından geliştirilen Chrome ve Apple tarafından geliştirilen Safari dünya çapında birçok ülkede üst sıralarda yer almaktayken, Opera'nın adı ön sıralarda yer almıyordu.

Örneğin listede ABD üzerinde, internet kullanıcılarının yüzde 42.4'ü Internet Explorer, yüzde 27.9'u Google Chrome, yüzde 15.6'sı Firefox ve yüzde 12.1'i Safari kullanmakta. Listede Opera ise Meksika'da yüzde 0.7'lik, Hindistan'da yüzde 2'lik, Avustralya'da yüzde 0.6'lık, Japonya'da yüzde 1'lik ve Brezilya'da yüzde 0.4'lük pazar payına sahip. Opera'nın en çok kullanıldığı ülkeyse Rusya ve Opera Rusya'da yüzde 12'lik pazar payıyla, Rusya'nın en çok kullanılan dördüncü tarayıcısı konumunda.

Chromium altyapısına sahip yeni Opera versiyonuyla birlikte beklentilerini yükselten Norveçli yazılım firması, bakalım Opera 15 ile birlikte aradığını bulabilecek mi?

Opera'nın son sürümü Opera 15'i sitemiz üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde indirebilirsiniz.

YORUMLAR