Öğrenciler İçin iOS Uygulamaları

iOS kullanıcıları için derlediğimiz bu yazıda öğrenciler için en ideal mobil uygulamaları inceledik.

Öğrenciler İçin iOS Uygulamaları

Yazın son bulduğu şu günde kalem ve defter hazırlıkları yapılmaya başlandı bile! Şahsım adına konuşmak gerekirse, öğrencilik hayatımda hiç kullanmamış olsam bile alınan o bölümlü defterler ve uçlu kalemler en yüksek motivasyon sağlayan araç gereçler arasında.

Neyse ki artık teknoloji gelişti ve eskiden hevesle aldığımız eşyaların şimdilerde yavaş yavaş modası geçmeye başladı. Özellikle tablet fiyatlarının düşmesi, teknik özelliklerinin artması ve herkes tarafından sahip olunabilecek eşyalar klasmanına girmeleriyle birlikte öğrenciler de bu son teknoloji araçları okul ortamında kullanabilecek düzeye geldi.

Uygulama marketlerde verimlilik ve yardımcı araçlar kategorilerinde pek çok alternatif uygulama bulunuyor. Peki bunlardan hangisi öğrenciler için en iyiler arasına girebilir? Tamindir ekibi olarak tablet ve akıllı telefon sahibi öğrenciler için derlediğimiz bu yazımızda mutlaka işinize yarayacak birkaç uygulama bulacaksınız. Üstelik her biri kendi kategorisinin en iyileri arasında.

1- PushBullet

PushBullet internet tarayıcıları ve iOS cihazlar arası link ve dosya aktarımı sağlayan bir uygulamadır. Cihazınızın kablosuz internet bağlantısını ve Google hesabınızı kullanarak PushBullet’ı problemsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Chrome ve Firefox uzantıları da bulunan bu uygulama sayesinde internette denk geldiğiniz ve işinize yarayacak bir sayfanın linkini direkt olarak iOS cihazınıza aktarabilirsiniz. Elbette sadece linklerle sınırlı değilsiniz; notlar, adresler ve çeşitli dosyalar da gönderme şansınız var.

Uygulamanın kötü yanı ise, mobil cihazdan bilgisayara veri gönderememesi ve toplam dosya boyutunun 10 MB ile sınırlı tutulması.

2- SimpleMind

Beyin fırtınası yapmak özellikle yaratıcılık ve orijinalliğin ön planda tutulduğu projelerde önemli bir yere sahiptir. „Saçma“ diye burun kıvırılan fikirlerden devrim yaratacak fikirlere ulaşmayı sağlayan bu aktiviteyi artık mobil cihazlarınız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

SimpleMind isimli bu uygulama sayesinde aklınıza gelen fikirleri aynı harita üzerinde toplayabilir ve oluşturduğunuz bu haritaları DropBox hesabınız üzerinde saklayabilirsiniz. Bu beyin fırtınası haritalarınıza Word dosyaları veya fotoğraf ekleme şansına da sahipsiniz.

3- Google Docs Suite

PC’nizde Office yazılımlarını kullanıyor olabilirsiniz fakat mobil cihazlar için kullanabileceğiniz en iyi seçenekler arasında Google Docs Suite bulunuyor. Son derece kolay kullanım özelliklerine sahip bu uygulama sayesinde

Bulut servisler üzerinde sakladığınız dosyalarınıza kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlayan Google Docs Suite sayesinde slayt gösterileri hazırlayabilir, tablolar oluşturabilir ve dokümanlarınızı kolayca düzenleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz her dosyayı tek bir yerde saklayan Google Docs Suite adeta bir dijital çalışma masası gibi görev yapıyor.

4- Noom

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur mottosuyla yola çıkan Noom sayesinde çalışma seanslarınız daha sağlıklı olacak. Bildiğiniz gibi ders çalışmak yüksek konsatrasyon gerektirdiği için öğrenciler genel olarak arada bir hareket etmeyi bile unutur. Uzun süre hareket etmeden durmanın vücuda ne kadar zararlı olduğunu uzmanlar her fırsatta dile getiriyor.

Noom belirli aralıklarla kullanıcılara bildirim gönderiyor ve onları hareket etmeye teşvik ediyor. Noom’un direktifleri doğrultusunda günlük yapacağınız kısa soluklu egzersizler sayesinde daha sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Eğer siz de uzun soluklu çalışmalar gerçekleştiriyor ve bu durumun sağlığınızı bozmasını istemiyorsanız, Noom’u mutlaka denemenizi öneriyorum.

5- Telegram

Güvenlik kaygıları nedeniyle WhatsApp kullanmak istemiyorsanız Telegram sizin için iyi bir alternatif olabilir. Bu uygulama sayesinde dilediğiniz arkadaşlarınıza kendi kendini yok eden mesajlar gönderebilirsiniz.

Uygulamayı kullanarak attığınız mesajlar okunduktan sonra kendilerini yok ediyorlar. Bu sayede gönderiyi alan kullanıcılar mesajları saklayamıyor ve gönderenin güvenliği riske atılmamış oluyor. Telegram’ın kullanım özellikleri diğer mesajlaşmak uygulamalarından çok da farklı değil. Bu özelliği sayesinde Telegram’ı kullanırken herhangi bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.

6- EasyBib

Özellikle üniversite öğrencilerine hitap eden EasyBib sayesinde referanslarınızı kolayca düzenleyebilirsiniz. Makalelerinizde kullandığınız kaynakları hızlı bir şekilde akademik olarak uygun referanslar haline getiren EasyBib’te APA, Chicago ve MLA formatları bulunuyor.

Uygulamayı kullanabilmek için yapmanız gereken tek şey ise kaynak olarak kullandığınız kitabın arkasındaki QR kodunu uygulama aracılığı ile taramak. Geri kalan her şeyi EasyBib kendi başına tamamlıyor.

En İyi RSS Okuyucuları Sizin için İnceledik

YORUMLAR