MWC 2015'te Neler Oluyor? İşte 6 Önemli Gelişme

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen MWC 2015, önemli gelişmelere ev sahipliği yapıyor.

MWC 2015'te Neler Oluyor? İşte 6 Önemli Gelişme

Bu yıl İspanya’nın Barcelona kentinde yapılan MWC 2015 önemli gelişmelere şahit oldu. İşte, oldukça ilgi gören ve kalabalık bir kitleye hitap eden MWC 2015 hakkında bilmeniz gerekenler.

1-Samsung çıkarılabilir bataryalardan kurtuldu

Hakkında neredeyse aylardır dedikodu yaptığımız Samsung Galaxy S6'nın gerçek yüzü ortaya çıktı. Beklenenin ötesinde bir telefon değildi ancak bazı özelliklerinin bu sayfalarda çok tartışılacağına eminiz. Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge cihazın görüntüsünde çok radikal değişikliklerle gelmedi. Tanıtımı izleyenlerin beklentilerini yüksek tuttukları ger hallerinden anlaşılıyordu. Kasasındaki neredeyse tüm plastik aksamdan kurtulan cihaz yine de sağlam bir duruş sergiliyordu.

Oysa her şey elbette görünüşle ilgili değil. Samsung’un yeni ürünleri 32/64/128 GB’lık depolama seçenekleriyle geldiler. Bu durum cihazların pahalı olabileceği anlamına geliyordu elbette. Öte yandan Samsung artık bataryasını da kasasına gömerek önemli değişikliğe imza atmıştı. Eski ve yeni Samsunglar arasındaki farkları Samsung Galaxy S6 ve HTC One M9 Karşılaştırması yazımızdan takip edebilirsiniz.

2-Sundar Pichai Google ve Android hakkında susmak bilmedi

Google’ın MWC 2015’teki varlığı oldukça eğlenceliydi aslında. Android ve Chrome hakkında soru yağmuruna tutulan CEO Sundar Pichai, Google’ın mobil dünya ile ilgili projelerinden bahsetti uzun uzun. Google Cüzdan’ın geleceği, Android Pay ve diğer önemli ödeme sistemlerini gündeme taşıdı. Bu arada en önemlisi Google’ın geleceğe yönelik bir giyilebilir Android cihaz projesi olduğu da ortaya çıktı. 

3-HTC ve Valve 3 sanal gözlük projesiyle sahne aldılar

HTC’nin sanal gözlüğünün HTC One M9 ile bir ilgisi yoktu. HTC Vive telefondan tamamen bağımsız bir ürün olarak karşımıza çıktı. HTC Vive Steam VR ile de uyumlu ve Valve tarafından tasarlanmış bir anal gözlük setiydi ve kesinlikle HTC One M9 ile uzaktan yakından bir ilişkisi bulunmuyordu. Telefonla bağlantısı olmaması ve Valve–Steam–HTC işbirliği Oculus’un çok yakında zorlu bir rekabete girebileceğinin işareti olarak bir köşeye not edildi. 

Valve'ın gözlük projesiyle ilgili olarak Sanal Gerçek Yarışına Steam VR ile Valve da Katılıyor haberimizi de okuyabilirsiniz.

4-Huawei’de saat tasarlayabildiğini ispat etti

Android saatler pazarda ağır adımlarla ilerlerken Huawei şimdiye kadar görünen en sade ve şık tasarımlı giyilebilir Android cihazıyla tüketiciye göz kırptı. Doğal olarak adı Huawei Watch olan bu cihaz oldukça şık ve karakter sahibi çizgileriyle göz doldurmayı başardı. Saatin özellikleri de beğenildi. Normal kadranın hemen altında vücut sağlık bilgilerinin yer aldığı bölüm oldukça dikkat çekiciydi. Safir camlı saat henüz bir fiyat açıklamadı. Ne zaman piyasada olacağı da sır kaldı. Ancak biraz daha gecikirse çok fazla rakiple baş etmek zorunda kalacağı da kesin gibi. 

Huawei elbette MWC'ye telefonlarını da getirdi. Mate 7'de bunlardan biriydi. Huawei Mate 7 Raflarda Yerini Aldı haberimizde bu cihazın detaylarına bir göz gezdirebilirsiniz.

5-Cyanogen beklenmeyen bir etki yarattı

MWC kongreleri hep donanım firmalarının gösterilerinden oluşmuyor elbette. Her ne kadar etkinlik pek çok yeni cihazın tanıtımıyla böyleymiş gibi görünse de değil. Bu sene  Qualcomm ve Cyanogen ortaklığı gündeme oturdu. Qualcomm’un Cyanogen OS alt yapısından faydalanarak tasarladığı ürünler dikkat çekti. Cyanogen bu arada bir sürpriz daha yaparak Alcatel One Touch Hero+ cihazını açıkladı. Cihazın bu yıl içinde ABD’de piyasaya çıkacağı söyleniyor. 

Cyanogen ile son gelişmelerden bir tanesi de Microsoft ile olan işbirliği, bu konuda MWC 2015'te pek çok dedikodu dolaşıyor; bunları Microsoft ve CyanogenMod İşbirliği Google İçin Tehdit Mi? haberimizden okuyabilirsiniz.

6-IKEA kablosuz şarj işine girdi

Ortada başıboş dolaşan kablosuz padler artık sonunda ulvi görevlerinin birer mobilya olmak olduğunu anlayabildiler. MWC 2015 bu konuda çok başarılı tasarımlara ev sahipliği yaptı. IKEA’nın standı pek çok kullanışlı kablosuz şarj cihazlarıyla doluydu. Masa lambaları, yatak ucu aydınlatma aparatları ve benzeri pek çok günlük mobilya IKEA tarafından son derece hoş tasarımlar halinde işlevsellik kazandı.  

Mobilyalarınızı sevdiğiniz köşelere yerleştirip üzerine de cihazınızı bırakmanın vereceği dayanılmaz keyif herkesin bir masa lambası almasına yol açtı. Elbette bir mobilya şirketinin MWC'de olması sürpriz oldu.

MWC 2015’te Kim, Hangi Cihazı Sunuyor

Nokia, MWC 2015'e Yanında Telefonla Değil 5G ile Geliyor

LG'den MWC 2015 İçin 4 Yeni Cihaz: Magna, Spirit, Leon ve Joy

Lenovo'nun Yeni Vibe Serisi Sızdırıldı

YORUMLAR