MobileTrans ile Akıllı Telefon Verilerinizi Transfer Etmek Çok Kolay

MobileTrans programı sayesinde Android, iOS ve hatta Symbian platformları arasında kolayca veri transferi yapabiliyoruz.

MobileTrans ile Akıllı Telefon Verilerinizi Transfer Etmek Çok Kolay

Mevcut olandan farklı işletim sistemine sahip olan bir akıllı telefona geçmeyi planlayan kullanıcılar için cihazlarında bulunan verileri yeni cihaza transfer etmek zaman zaman problem olabiliyor. Hatta yanlış yöntemler uygulanması durumunda veri kayıplarına varan sonuçlarla karşılaşmamız olası. Dolayısıyla yeni bir akıllı telefona geçerken profesyonel bir programdan yardım almanız akıllıca bir karar olacaktır. Tamindir ekibi olarak bu konuda yardım alabileceğiniz bir program olan MobileTrans'ı inceledik ve transfer sürecinin nasıl yapılacağına adım adım değindik.

Wondershare tarafından tasarlanmış olan MobileTrans programı, yeni cihaza geçme sürecinde gerçekleştirmemiz gereken transfer işlemlerini mümkün olduğunca kolay ve hızlı yoldan yapabilmemizi sağlamak üzere tasarlanmış. Ücretsiz olarak deneyebilme şansına sahip olduğumuz MobileTrans sayesinde sadece birkaç tıklama ile akıllı telefon ve tabletlerimizde bulunan verileri, hangi işletim sistemine sahip olurlarsa olsunlar birbirleri arasında transfer edebiliyoruz.

Aşağıda program ile yapabileceğimiz işlemleri ve bu işlemleri hangi platformlar arasında yapabileceğimiz gösteren bir tablo mevcut.

Tablodan da görüldüğü üzere programın kapsamı bir hayli geçiş ve neredeyse unutulmaya yüz tutmuş bir mobil işletim sistemi olan Symbian'ı dahi kapsıyor. Fakat MobileLite özellikle farklı platformlara sahip olan akıllı telefonlar arasında geçiş yapmayı planlayan ve bu konuda yardıma ihtiyacı olan kullanıcılara hitap ediyor.

Programın en iyi özelliklerinden birisi de marka ayrımı yapmaması. Başka bir deyişle, Apple, Sony, HTC, Samsung, LG, Huawei, Google, Nokia, Motorola ve daha pek çok marka tarafından üretilmiş olan cihazlar arasındaki transfer işlemlerini kolayca gerçekleştirebiliyoruz.

Uygulamayı başlattığımız zaman karşımıza yukarıdaki ekran geliyor. Sol kısımda bulunan "Phone to Phone Transfer" seçeneği, mobil cihazlar arasında gerçekleştireceğimiz transfer işlemleri için hazırlanmış.

Hemen sağ tarafta bulunan "Restore From Backups" seçeneğini ise iCloud, iTunes, BlackBerry, Kies ve MobileGo gibi yedekleme programları üzerinde arşivlediğimiz verileri, yeni cihaza aktarmak amacıyla kullanabiliyoruz.

Onun hemen alt bölümünde bulunan "Back Up Your Phone" cihazımızda bulunan verileri yedeklemek; "Erase Your Old Phone" ise cihazımızda bulunan verileri tamamen silmek amacıyla hazırlanmış. Erase Your Old Phone seçeneği özellikle cihazını satmayı planlayan kullanıcılar için mükemmel bir seçenek. Geride hiçbir veri bırakmayan bu özellik sayesinde güvenlik açıklarının önüne geçilmiş olunuyor. Ne yazık ki cihazdaki tüm verileri silen bu özellik için ücretli sürüme geçmek gerekiyor.

Phone to Phone Transfer

Bu özelliği kullanabilmek için öncelikle hem hedef hem de kaynak cihazları bilgisayarımıza USB kablo aracılığı ile bağlamamız gerekiyor.

Cihazlarımızı bağladıktan sonra ortadaki bölümde bulunan seçenekler arasından ihtyiacımız olanları işaretledikten sonra Start Copy butonuna tıklayarak transfer işlemini başlatıyoruz.

Restore From Backups

Bu seçenek, yukarıda da değindiğimiz gibi cihazımızı yedeklediğimiz servisler üzerinden veri transferi yapma şansı veriyor. Biz burada temsili olarak iCloud seçeneğini kullandık fakat süreç diğer seçeneklerde de hemen hemen aynı şekilde ilerliyor. Şayet iTunes üzerinden transfer yapmak istiyorsanız öncelikle iTunes programını kullanarak iOS cihazınızın verilerini bilgisayarınıza yedeklemiş olmanız gerekmekte.

iCloud'tan veri çekmek için öncelikle hesap bilgilerimizi girmemiz gerekiyor. Bu işlemden sonra yine orta kısımda yer alan seçeneklerden birisini seçerek veri aktarım sürecini başlatabiliyoruz.

Back Up Your Phone

MobileTrans sadece transfer işlemlerinde değil aynı zamanda yedekleme işlemlerinde de kullanıcılara yardımda bulunan bir program. Cihazımızda depoladığımız tüm verileri kolayca bilgisayarımıza yedekleyebiliyoruz.

İşlemi gerçekleştirebilmek için öncelikle cihazımızı (Android, iOS veya Symbian) bilgisayarımıza bağlıyor ve yedeklemek istediğimiz veri türlerini seçtikten sonra Start Copy'ye basarak yedeklemeyi başlatıyoruz.

Wondershare MobileTrans Nasıl Kullanılır?
Tamindir TV

Wondershare MobileTrans Nasıl Kullanılır?

Wondershare'in MobileTrans uygulamasını kullanarak akıllı telefonlarınızdaki adres defteri, mesajlar, takvim, arama kaydı, uygulamalar, galeri ve müzikleri yedekleyebilir, aktarabilir ya da silebilirsiniz.

Görüldüğü gibi MobileTrans'ın her özelliği son derece kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Bu tarz işlemler hakkında çok tecrübeli olmasanız dahi yukarıdaki adımları uygulayarak veri transferi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer farklı bir işletim ssitemine sahip olan bir akıllı telefona geçmek istiyorsanız MobileTrans beklentilerinizi karşılayacaktır.

Mobil Cihazlardaki Silinen Verileri Dr.Fone ile Kurtarın!

YORUMLAR