Microsoft Planner Nedir? Nasıl Kullanılır?

Microsoft Planner nedir, nasıl indirilir, yüklenir ve kullanılır sorularının yanıtını arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda merak edilen soruları cevapladık.

Microsoft Planner nedir, nasıl indirilir, yüklenir ve kullanılır? Bu yazıda Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi Microsoft tarafından sunulan hizmete ilişkin merak edilen birçok soruyu yanıtlayacağız. Hazırladığımız rehberi inceleyebilir ve söz konusu hizmet hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Microsoft'un Trello ve Asana gibi ekip planlayıcısı servisleriyle rekabet etmesi için piyasaya sürdüğü Microsoft Planner uygulamasını, enine boyuna masaya yatırdık. Bakalım Microsoft Planner neymiş ne değilmiş? Gerçekten rakiplariyle rekabet edebilecek mi?

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?
YAZILIM

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Uzun yıllar boyunca hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen, eski adıyla Microsoft Office olarak bildiğimiz Microsoft 365, öğrencilerden çalışanlara kadar oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor.

Microsoft'un Aralık 2015'de adından ilk defa bahsettiği proje yönetim servisi Microsoft Planner, artık tüm kullanıcılara açılmış durumda. Özellikle kurumsal yapılar için geliştirilen Microsoft Planner, popüler proje yönetim araçları olan Trello ve Asana gibi servislerle rekabet edecek.

Office 365 ile birlikte sunulacak Microsoft Planner, tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. çevrimiçi olarak proje üzerinde görevlendirmeler, talimatlar ve daha pek çok işlemin yapılabildiği Microsoft Planner kullanışlı bir araç olarak dikkati çekiyor.

Microsoft Planner Nedir?

Microsoft Planner en basit ifadeyle bir proje yönetim aracı olarak tanımlanabilir. Eğer Trello ve Asana gibi servislerle ilgili herhangi bir tecrübeniz varsa Microsoft Planner uygulamasında zorluk çekmeyeceğinizi söyleyebiliriz. Temelde Trello ve Asana gibi servislerin yaptığı işin aynısını yapan Microsoft Planner, ilk bakışta tasarım yönüyle ön plana çıkıyor.

Office programlarıyla da entegre bir şekilde çalışmasından dolayı iş yükünüzü biraz hafifleteceğini de söyleyebiliriz. Öte yandan düzenli olarak Office programlarını kullanan şirket çalışanlarının mutlaka denemesi gereken bir uygulama olarak da tavsiye edilebilir.

Microsoft Planner Nasıl İndirilir ve Kurulur?

Microsoft Planner Office 365 paketi ile berber gelen bir eklenti. Onun için ayrı bir kurulum paketi bulunmuyor. Her ne kadar Microsoft Planner ücretsiz olsa da Office 365 ücretsiz değil. Kullanmak için kendinize uygun bir Office 365 paketi edinmeniz gerekiyor.

Bu şartlar altında doğal olarak Microsoft Planner’ın Office uygulamaları kullananlardan başka bir kullanıcıya ulaşabilmesi de çok mümkün değil. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak Office 365 hizmeti hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Microsoft Planner Nasıl Kullanılır?

  • Microsoft Planner görev kartları oluşturma
  • Görevlerin dağılımını kontrol etme

Öncelikle Microsoft Planner uygulamasını kullanabilmek için daha önceden bir Office 365 hesabınızın olması gerekiyor. Bu nedenle uygulamanın gözümüze çarpan ilk eksik noktası diyebiliriz. Office 365 hesabınıza giriş yaptıktan sonra ücretsiz olarak Microsoft Planner'ı indirebilir ve projelerinizi yönetmeye başlayabilirsiniz. Şimdi gelelim Microsoft Planner'ın nasıl kullanılacağına.

1. Microsoft Planner Görev Kartları Oluşturma

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra yukarıdaki gibi bir ekran ile karşılaşıyorsunuz. İlk olarak resimde kırmızı bölge ile işaretlenen bölgedeki artı kısmına basarak projenizi oluşturabilir ya da oluşturduğunuz projeler arasında geçişler yapabilirsiniz.

Projelerinizi oluşturduktan sonra orta kısımdaki yeşil alanda da görevleri görüntüleyebilirsiniz. İlk giriş yaptığınızda herhangi bir görev kartı olmayacağından dolayı ilk olarak 3 numaralı kısımda yer alan "Add new bucket" kısmından görev kartlarınızı oluşturabilir ve orta kısımda görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Orta kısımda yer alan kartları dilediğiniz gibi sıralayabilir ve kişiselleştirebilirsiniz.

2. Görevlerin Dağılımını Kontrol Etme

Görev kartlarınızı ekledikten sonra içlerini türüne göre görevlerinizle doldurabilir ve ekip üyeleri arasında paylaşım yapabilirsiniz. Bunun içinde öncelikle projenize yeni üyeleri 4 numaralı kısımdan eklemelisiniz. Aynı şekilde 4 numaralı kısımdan da projeye dahil olan ekip arkadaşlarınızı görüntüleyebilirsiniz. 5 numaralı kısımda yer alan "Charts" kısmına tıkladığınızda da aşağıdaki gibi bir ekranda görevlerin ne durumda olduğunu şematik olarak takip etmeniz, kimin, hangi görevi ne aşamada tamamladığını görebilmeniz de bu şekilde mümkün olabiliyor.

Teknik olarak bakıldığında diğer servislerden çok fazla bir artısı bulunmayan yeni servisin tek avantajının Office programlarıyla entegre bir şekilde çalışması gösterilebilir.

Bu yazıda Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi Microsoft tarafından sunulan Microsoft Planner isimli hizmet ile ilgili merak edilen bazı soruları detaylı bir şekilde yanıtladık. Söz konusu hizmete ilişkin düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR