Profesyonel Bir LinkedIn Hesabı Oluşturmanızı Sağlayacak İpuçları

Bu yazıda, profesyonel bir LinkedIn hesabı oluşturmanızı sağlayacak ipuçlarını listeleyeceğiz. Profilinizi optimize etmek ve profesyonel bir görünüm elde etmek için ipuçlarımızı takip ediniz.

Dünyanın en popüler iş bulma platformu olan Linkedin, milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Birçok şirket,iş başvuru ilanlarını bu web sitesi üzerinden yapıyor. Facebook'un bir nevi benzeri olan, ancak tamamen iş odaklı kurulan platform her geçen gün popülerleşmektedir. 

Linkedin bir iş bulma platformu olduğu için birçok kişi CV’sini orada oluşturuyor. Hatta birçok kişi artık CV ile uğraşmıyor, iş başvurularında direkt olarak linkedin profilini paylaşmakta. Bu linkedin profilinin daha güncel olduğu ve iş arayanın hayatında nasıl bir İzlem sürdürdüğü hakkında izlenimlere sahip olmasından dolayı büyük avantaj sağlıyor. Profesyonel bir Linkedin hesabı oluşturmanızı sağlayacak ipuçları neler, Linkedin'da nasıl popüler olabilirsiniz, Linkedin’da yapılan hatalar nelerdir? sizler için anlatıyoruz?

Profesyonel Bir LinkedIn Hesabı Oluşturmanızı Sağlayacak İpuçları!

Linkedin'da başarılı olmak istiyorsanız en uygun profil resmini ve kapak resminizi seçmeniz gerekiyor. Ancak, burada kafanız karışıyorsa başarılı bir Linkedin profiline bakarak örnek alabilirsiniz. Linkedin'da başarılı olmanın bir diğer yanı ise İngilizce ve kendi dilinizde bir ön yazı bulundurmanız. Dünyanın global dili İngilizce olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle sizin profilinizi ziyaret eden kişiler sizi kısa bir yazı ile tanımalı. Ön yazı hem İngilizce ve Türkiye için Türkçe olmalı.

Bu sayede sizi tanımayan kişiler veya işverenler ilk giriş sayfanıza girdikleri vakit, bu yazı ile karşılaşacak ve ne olduğunuz hakkında kısa da olsa bir şeyler anlayacaktır. Ayrıca yeteneklerin girilmesi de Linkedin profilini daha yüksek seviyelere ulaştırmanın bir diğer yanıdır. Tabii ki de olmazsa olmazımız Linkedin’da bulunan yetenek, eğitim durumu, iş deneyimleri ve sertifikaların girilmesidir.

Sertifikaları özellikle hangi kurumların verdiğinede dikkat etmek gerekir. Çünkü 3 saatlik 5 saatlik verilen sertifikalarım pek bir önemi yoktur. Bu nedenle daha profesyonel sertifikaların konulması önemlidir. Fakat, hiç sertifikanız yoksa bu sertifikaları da biraz olsun doluluk gözükmesi anlamında koyabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz sertifika alabileceğiniz siteler yazımızdan göz atabilirsiniz.

İş hayatına başladığınızda fark edeceksiniz ki Linkedin profilinin çok önemli olduğunu görmüş olacak ve kendinizi daha fazla geliştirmiş olacaksınız. Profesyonel bir Linkedin hesabınız için olmazsa olmazlardan biri de profil fotoğrafı ve kapak fotoğrafı koymaktır.

Eğer bir profil fotoğrafı, kapak fotoğrafı, bir önyazı koymazsanız veya amacı dışında kullanırsanız iş bulma olanağınız çok daha düşük seviyede olacaktır. Çünkü işverenler sizi ilk bakışta tanımayacaktır. Bu sebeple sıkıntı olabilir.

Linkedin’da Nasıl Popüler Olabilirsiniz?

İlk olarak Linkedin’de popüler olmak istiyorsanız bu sizin iş hayatınızda büyük bir oranda etki edebilir. Çünkü çok fazla takipçinizin olması, çok fazla iş teklifi almanıza katkı sağlar. Tabii bu durumun tam tersi de olabilir. Çünkü burada yapılan en büyük hatalardan biri Linkedin profilinde olmaması gereken şeyler paylaşmak. Peki Linkedin’da yapılan hatalar neler? Gelin, birlikte bakalım.

LinkedIn Premium Nedir? Avantajları Nelerdir?
SOSYAL MEDYA

LinkedIn Premium Nedir? Avantajları Nelerdir?

Dünya çapında yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformunun ücretli abonelik servisi LinkedIn Premium avantajları ile ön plana çıkıyor.

Linkedin'de Yapılan Hatalar Neler?

Linkedin'de en büyük yapılan hatalardan biri platformu tamamen amacı dışında kullanmak! Örneğin: birer sosyal medya platformu gibi ya da flörtleşme uygulaması gibi kullanmak, Linkedin profilinizde en büyük yapılan hatalardan biridir ve iş bulma olasılığınızı daha da düşürmektedir.

Bir diğer sorun ise herkese bağlantı isteği göndermek olacaktır. Bu en büyük yapılan Linkedin hatalarından biridir. Gerçekçi olmayan hikayeler veya gerçekliğinden tamamen uzaklaşmış olan hikayeler paylaşmak, Linkedin'i Facebook gibi kullanmanın zararıdır.

Bu nedenle Linkedin’da sadece profesyonel paylaşımlar veya dikkat çekici ilgili paylaşımlar yapmanız gerekmekte. Bu sayede Linkedin profilinizde çok daha profesyonel bir şekilde izlenimler yaratmış olabilirsiniz. 

LinkedIn'i Clubhouse Benzeri Uygulamalardan Biri Yapacak Özellik Çıkıyor
SOSYAL MEDYA

LinkedIn'i Clubhouse Benzeri Uygulamalardan Biri Yapacak Özellik Çıkıyor

LinkedIn'i Clubhouse benzeri uygulamalar listesine yerleştirilecek özellik, ocak ayının ilerleyen günlerde kullanıcılarla buluşturmayı amaçlıyor.

Bu içeriğimizde Profesyonel bir Linkedin profili nasıl oluşturulur? Sizler için anlatmış olduk. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz, sizce başarılı bir Linkedİn profili nasıl oluşturulur? Aşağıda bulunan yorumlar kısmına görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Linkedin yerine diğer platformları kullanıyorsanız, Linkedin hesabı nasıl silinir? Adlı yazımıza göz atabilirsiniz. 

YORUMLAR