Lightshot İle Ekran Görüntüsü Alma

Lightshot internet üzerinden indirilen ve ücretsiz olarak kullanıma sunulan yardımcı bir bilgisayar programıdır.

Lightshot İle Ekran Görüntüsü Alma

Lightshot internet üzerinden indirilen ve ücretsiz olarak kullanıma sunulan yardımcı bir bilgisayar programıdır. Özellikle ekran görüntüsü almayı alışkanlık haline getirmiş bilgisayar kullanıcıları için vazgeçilmez olan bu programı biraz daha yakından tanımakta fayda var.

Lightshot size hızlı ve pratik bir biçimde ekran görüntüsü almanız için imkan sağlıyor. Bu sayede ekran görüntülerinizi isterseniz internete, isterseniz de bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz. İnternete kaydettiğiniz bu ekran görüntüleri 3-4 ay silinmeden korunuyor ve belirlenen süre geçtiğinde siliniyor. Bilgisayarınıza yüklediğiniz ekran görüntüleri ise siz istemediğiniz taktirde silinmiyor.

Bu güzel programı hep beraber kuralım ve uygulamayı nasıl kullanabileceğinize bir göz atalım.

1) Yukarıda bulunan indirme bağlantılarından size uygun olan işletim sistemine Lightshot'ı indirin. Lightshot Windows 8'e kadar olan işletim sistemlerini ve Mac'in Mac OS X 10.7/Mac OS X 10.8 sürümlerini destekliyor.

2) İndirdikten sonra programı kuruyoruz. Lightshot'ın kurulumu diğer programların kurulumu gibi oldukça basit. Türkçe dil desteği sayesinde kurulumda bir sorun yaşamıyorsunuz.

3) Program kurulduktan sonra Windows'un başlat çubuğunun hemen sağ tarafına küçük bir ikon ekleniyor.

4) Program başarıyla kuruldu. Kullanımı ise oldukça basit. Hemen aşağıda anlatalım.

Ekran görüntünü çekmek istediğiniz herhangi bir pencereyi açmanız gerekiyor. Daha sonra dilerseniz klavyenizde bulunan PrtScSYsRq (Print Screen) tuşu ile dilerseniz de başlat çubuğunda bulunan ikona sağ tıklayarak ekran görüntüsü alabiliriniz.

Yukarıdaki resimde de gördüğünüze gibi bir ekran karşınıza gelecek. Bu ekran yardımıyla ekran görüntüsünü almak istediğiniz alanı seçmelisiniz. Daha sonra sağ bölümden çizebilir veya yazı yazabilirsiniz. Tüm işlemleriniz bittiğinde alt bölümden bulut yardımıyla internete yükleyebilir veya disket yardımıyla kaydedebilirsiniz. Bu ikisini de yapmak istemiyorsanız direkt kopyalayabilir veya paylaşabilirsiniz.

Bu kadar kolay adımlarda istediğiniz sitede veya uygulamada sorunsuz olarak ekran görüntüleri alabilirsiniz. Aldığınız bu ekran görüntülerini sosyal ağlarda paylaşabilir veya kaydedip kendinize arşiv yapabilirsiniz. Ekran görüntüsü alma programları arasında oldukça saygın bir yere sahip olan bu programı denemenizi tavsiye ederiz.

Takıldığınız yerler veya sormak istediğiniz sorular için yorum bölümünü kullanabilirsiniz.

YORUMLAR