LG G4’ün İlk Bakışta Dikkati Çeken 5 Özelliği

İlk bakışta LG G4'ün göze çarpan 5 özelliğini derledik.

LG G4’ün İlk Bakışta Dikkati Çeken 5 Özelliği

Samsung, HTC ve Sony amiral gemilerini tanıttılar bazıları satışa çıktı bile. Sıranın LG’ye geliyor olması elbette bir sürpriz değil. Dün New York’ta yapılan basın tanıtımında LG G4 ilk kez görücüye çıktı. Elbette ilk bakışta cihazın tüm özelliklerini anlamak imkansızdı.  Ancak tanıtımı sırasında LG G4’ün ilk bakışta dikkati çeken 5 özelliğini kısaca şöyle sıralayabiliriz. 

-Sırt kapağı deri ve bu çok güzel duruyor

Daha önce internete sızan resimlerinden ve LG Facebook sayfasından a bildiğimiz gibi LG G4’ün sırt kaplaması sığır derisinden yapılmış. LG resmi blog sayfalarında, sığır derisinin toplam 12 hafta süren bir işleme sürecini olduğunu anlatılıyordu. Normal bir LG’nin sırt kapağının 4 günde üretildiğini anlatan LG, sadece G4'ün sırt kapağı üretiminin diğer ürünlere oranla 10 misli daha çok özen ve işlem gerektirdiğini yazmıştı ve biz de bu haberi sizlerle LG G4'ün Deri Kaplama Sırtının Bilinmeyen Özellikleri yazımızda da paylaşmıştık. LG G4, beş farklı renkte deri kaplamasıyla göz dolduruyor.

-İşlemcisi biraz yavaş gibi

HTC, Samsung gibi diğer amiral gemileri Qualcomm Snapdragon 810 çekirdek kullanırken LG G4 aynı serinin 808 sürümünü seçmiş. Bu durum işlemcisini rakiplerinden yavaş kılıyor. Ancak bu yavaşlık son derece göreceli bir durum. Bir Samsung ya da HTC’yi yan yana koyup LG G4 ile kapıştırdığınızda son derece hafif bir ağırlık söz konusu olabiliyor. Bu detayı da LG'nin Yeni Amiral Gemisi G4 Hayal Kırıklığı Yaratabilir haberimizle duyurmuştuk. LG amiral gemisi G4 için neden bu kararı aldı bilmiyoruz. Çünkü LG G Flex 2’de bile Snapdragon 810 var. Büyük bir ihtimalle RAM değerini artırmak adına bu kararı vermiş olabilir diye düşünülüyor.

-Ekran aynı gibi ama değil

QHD 1440 x 2560 piksellik ekranı 5.5 inçlik büyüklüğüyle oldukça göz dolduruyor. LG G4'ten Rakiplerini Kıskandıracak Özellik haberimizde detaylı olarak bahsettiğimiz gibi  QHD ekranların renk paletinin standart renk sayısı LG G4 ile yüzde 120 artmış ve DCI standartlarına taşımış. DCI standartları IMAX ve UHD TV’lerin kullandığı renk skalasına verilen bir isim. LG G4 bu standartları yüzde 90 oranında sağlayabilmiş. Elinize alıp telefonu çalıştırdığınız zaman bu gözünüzden kaçmıyor.

 

-Kameraya doping yapılmış

LG G4'ün Kamerasını Ünlü Fotoğrafçı Colby Brown Test Etti videomuzda LG G4 kamerasının özelliklerinden, kamerayı tasarlayan Colby Brown detaylı olarak bahsediyordu. Kamera DLSR fotoğraf çekmeye alışkın profesyonel bir fotoğrafçı tarafından bu kadar övüldüğüne göre "elbet bir bildiği vardır" diyerek bugüne kadar bekledik. Colby Brown hiçbir şekilde abartmamış. Bunu da görmüş olduk.

LG G4’ün kamerası objelerin açık veya kapalı ortamda bulunduğunu otomatik olarak algılama yeteneğine sahip. Renk doğrulamasını son derece net, kesin ve doğru olarak yapıyor. Kullanıcısına sunduğu seçenekler sayesinde deklanşör hızı ve beyaz dengesini istenilen şekilde ayarlanabiliyor. LG G4’ün kamerası f/1.8 diyafram açıklığı ile düşük ışık koşullarında daha parlak ve daha az parazitli görüntüler elde etmeye imkan tanıyor. Bu özellikleri sayesinde kamerasını 16 MP olarak sabit tutan LG yan özelliklerle profesyonel fotoğrafçılığa bir adım daha yaklaşmanızı sağlayabilir. 

-Fark yaratmak için kendini hiç kasmıyor, yaratıyor

LG G4 rakibi olan amiral gemilerine çok kritik bir gol atıyor. Fark yaratmak için onlarda olmayan özellikleri bünyesinde topluyor. Bu sadece kamerası ya da deri kaplamalı sırtı ile ilgili bir durum değil. Açılabilir arka kapağı, değiştirilebilir bataryası ve microSD slotuyla son derece kendine güvenli bir şekilde mağrur duruyor. Bu özellikleri tüketicinin Android akıllı telefonlarda alıştıkları en önemli unsurlar. Sadece bu yüzden bile bir adım öne çıkacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

Mayıs ayının sonunda satışa çıkacak olan LG G4 hakkında daha konuşulacak çok şey olacak. Hatta hemen onun LG G4 ve LG G3 Karşılaştırması bloğuyla sizleri baş başa bırakalım.

LG G4 Tanıtıldı: Amiral Gemisi Gözleri Kamaştırdı

LG G4 Bir Tanıtım Videosu Yayınladı: Farklı Bir Telefona Hazır mıyız?

LG G4 Bir Samsung Galaxy S6 Serisi Alternatifi Olabilir mi?

YORUMLAR