KMPlayer İle Birden Çok Videoyu Aynı Anda İzleyin

Sunduğu farklı özelliklerle adını duyuran popüler video oynatıcı KMPlayer ile aynı ekranda birden çok video nasıl izlenebilir sorusunun cevabı yazımızın devamında.

KMPlayer İle Birden Çok Videoyu Aynı Anda İzleyin

En iyi ücretsiz Windows programları listemizde bulunan KMPlayer, sunduğu özellikler ve sayısız ayar seçeneği bakımından en çok tercih edilen popüler video oynatıcılarından bir tanesi. Tüm video uzantılı dosyaları izleyebilmenizi sağlayan kodek paketleri, altyazı düzenleme seçenekleri, ekran görüntüsü alma araçları, Türkçe dil desteği ve şu an blog yazımızın konusu olan çoklu video izleme seçeneği ile farklılık yaratmakta. Hemen KMPlayer ile aynı anda birden çok videoyu nasıl izleyebileceğimizi bakalım.

KMPlayer ile Birden Çok Video Aynı Anda Nasıl İzlenir?

1 İlk adımda KMPlayer’ı Tamindir.com'dan indiriyoruz. Kurulumunu yapıyoruz.

 

2 KMPlayer yüklenme işlemini bitirdikten sonra video oynatıcımızı açıyoruz. KMPlayer üzerinde herhangi bir yere "Sağ Tıklayıp", "Seçenekler" ve ardından "Tercihler" menüsüne gidiyoruz. Kısayol olarak F2 tuşunu kullanabilirsiniz.

 

3 Karşınıza "Tercihler" sayfası çıkacaktır. Tek yapmanız gereken “Aynı anda tek KMP açılsın” seçeneğinin işaretini kaldırmak.

 

4 İlk videomuzu KMPlayer’da açıyoruz. Videoyu durdurup, "Sağ Tıkladıktan" sonra "Ekran Kontrolleri" menüsünden "Üstte" seçeğine girip "Hiçbir Zaman"’ı işaretliyoruz. Bu videomuz bu sayede her zaman arkaplanda çalışacak.

 

5 Yeni bir KMPlayer’da yeni bir video daha açıyoruz. İlk videomuzda yaptığımız işlemin tersini yapacağız. Videoyu durdurup, "Sağ Tıkladıktan" sonra  "Ekran Kontrolleri" menüsünden "Üstte" seçeğine girip "Daima"’yı seçiyoruz. Bu sayede bu seçtiğimiz video tüm görüntülerin üzerinde yer alacak.

 

6 "Sağ tıklayıp Arayüzler" menüsünden "Kontrol Varsayılan (OtomotikGizle)"’yi seçiyoruz. Videomuz artık çerçevesiz ve daha güzel gözüküyor.

 

7 Bu işlemi birden çok video için tekrarlayabiliriz. 6 ve 7. adımları izlemek istediğiniz diğer videolarda uygulayarak ana videonuzun üzerinde istediğiniz sayıda video oynatabilirsiniz.

 

Sonuç olarak karşımıza ilk açtığımız video arkaplanda kalırken, en son açtığımız videolar her zaman üstte ve çerçevesiz olarak görüntülenecektir.

YORUMLAR