Kitap Okumayı Sevenler İçin En İyi Android Uygulamaları

Kitap okumak, bazıları için çok sıkıcı bir işken bazıları içinse bir tutku. Çocukluğumdan beri kitaplarla büyümüş bir insan olarak gerçek kitap yapraklarından yavaş yavaş ayrılıyor olmak beni ne kadar üzse de teknolojiye ayak uydurmanın önemini de biliyor

Kitap Okumayı Sevenler İçin En İyi Android Uygulamaları

Kitap okumak, bazıları için çok sıkıcı bir işken bazıları içinse bir tutku. Çocukluğumdan beri kitaplarla büyümüş bir insan olarak gerçek kitap yapraklarından yavaş yavaş ayrılıyor olmak beni ne kadar üzse de teknolojiye ayak uydurmanın önemini de biliyorum. Üstelik herşey bu kadar hızlı ilerlerken kitap okumanın aynı kalması düşünülemezdi.

Artık insanlar gerçek kitap almak yerine e-kitap dediğimiz elektronik kitaplara yönelmeye başladılar. Bunun da sebebi hem daha az masraflı olması, hem az yer kaplaması, hem de istediğiniz her an yanınızda bulundurabilmeniz olabilir. Kitap taşımak istediğinizde iki kitap bile ağırlık yaparken, elektronik kitaplardan yüzlercesini aynı anda yanınızda bulundurabilir, istediğiniz anda açıp okuyabilirsiniz.

Işte bu yüzden ben de bugün kitap kurtlarının seveceği bir liste hazırladım. Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bu e-kitap okuma uygulamalarının ister bir tanesini indirip kullanın, ister hepsini. Seçim size kalmış.

Google Play Books

Kitap okuma uygulaması dedik mi ilk akla gelen uygulama Google Play Books olabilir. Hem kitap okumak hem de satın almak için kullanabileceğiniz bu uygulama gerçekten çok kapsamlı. Üstelik telefonunuzdan okumaya başladığınız kitaba bilgisayarınızdan bile devam edebilirsiniz.

Yer imi ekleme, metin altı çizme ve not ekleme gibi temel özellikleri ile sayfa çevirme animasyonu gibi göze hitap eden özellikleri birleştiren Google Play Books ile milyonlarca kitaptan istediğinizi indirip okumaya başlayabilirsiniz.

Kitabın yazı tipini, büyüklüğünü ve şablonunu ayarlayabilir, gece-gündüz modlarıyla gözünüzü yormadan kitabınızı okuyabilirsiniz.

Kobo

Kobo, uygulama marketlerinde bulabileceğiniz en iyi kitap okuma uygulamalarından bir tanesi. Sadece okumak için değil, yeni kitaplar keşfetmek ve satın almak için kullanabileceğiniz uygulama, web sitesinde sunulan servislerle entegre bir şekilde çalışıyor.

Bu uygulama ile yer imi ekleme, not yazma, altını çizme, uygulama içi kitap satın alma, kitapların ilk bölümünü ücretsiz okuyabilme, gece ve gündüz modu gibi kapsamlı özellikleri ile en başarılı uygulamalardan bir tanesi.

Orijinalinde bir websitesi olan Kobo, yeni kitaplar keşfedeceğiniz bir sosyal ağ bile diyebiliriz. İndirebileceğiniz milyonlarca kitabın olduğu uygulama size zevkinize göre önerilerde de bulunuyor.

Aldiko Book Reader

Bir diğer popüler ve sık tercih edilen kitap okuma uygulaması ise Aldiko Book Reader. E-kitapların yaygınlaştığı günümüzde kitap okumak ve aynı zamanda satın almak için sürekli yeni uygulamalar çıkıyor. Fakat Aldiko bunların arasındaki yerini ve farkını koruyacağa benziyor.

ePub ve PDF uzantılı e-kitapları açıp okuyabileceğiniz uygulama üzerinde istediğiniz gibi özelleştirme ve kişiselleştirmeler de yapabilirsiniz. Uygulama size en iyi kitap okuma deneyimini sunmayı amaçlıyor.

Yazı tipinden büyüklüğüne, arka plan resminden parlaklığına kadar her şeyi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ayrıca kendi e-kitaplarınızı aktarabileceğiniz gibi uygulama içinden de satın almanız mümkün.

AlReader

Android cihazlarınızda kitap okumak için tercih edebileceğiniz bir diğer uygulama ise AlReader. Kapsamlı özellikleri ve milyonlarca kullanıcısı olması sebebiyle kendisini kanıtlamış bir uygulama olan AlReader'ı seveceğinize eminim.

fb2, fbz, txt, epub, html, doc, docx, odt, rtf, mobi, prc formatlarını destekleyen uygulama ile metin tipinden rengine, ekran parlaklığından metin büyüklüğüne kadar her türlü özelliği kişiselleştirebilirsiniz.

İçerisindeki entegre sözlük ile yabancı dilde kitap okurken kolayca bilmediğiniz kelimelere bakabilirsiniz. Ayrıca ana ekranda o anda okuduğunuz kitap için kısayol oluşturabilir, okuduğunuz kitapları web servisi ile senkronize edebilirsiniz.

Cool Reader

Sade ve kullanışlı bir kitap okuma uygulaması arıyorsanız, Cool Reader'ı tercih edebilirsiniz. Kullanıcı dostu arayüzüyle sade olmasına rağmen aradığınızı bütün özelliklere sahip olduğunu da söylemeliyim.

epub, fb2, doc, txt, rtf, html, chm, tcr, pdb, prc, mobi, pml gibi bir çok popüler formatı da destekleyen uygulamanın en önemli özelliği yazıdan sese çevirme özelliğini ücretsiz olarak sunuyor olması.

Ayrıca içindekiler ve arama özelliği, yer imi ekleme, dahili tarayıcı, çevrimiçi katalog desteği, özelleştirme imkanı, sözlük desteği gibi bir çok özellik de cabası.

EbookDroid

Bir diğer kitap okuma uygulaması olan EbookDroid açık kaynak olması sebebi ile benim için en yarışta açık ara önde diyebilirim. Bu uygulama da aklınıza gelebilecek her e-kitap formatını destekliyor.

Bu uygulamada içindekiler olmayan bir kitabın taslağını çıkarabilmeniz bile mümkün. Örneğin direk olarak bir sayfaya gitmek istiyorsunuz, sayfa numarasını yazıp oraya atlayabiliyorsunuz.

Bütün temel özelliklerin yanında açık kaynak kitap veritabanları desteği de olduğu için aradığınız kitabı anında bulup indirebilmeniz de mümkün. Ayrıca uygulamayı istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz de.

Mantano Ebook Reader Free

Hafif ve sade bir kitap okuma uygulaması olan Mantano'nun ücretsiz olan versiyonu da işinizi görecektir. Ücretsiz versiyonunda neredeyse bütün özellikleri yalnızda reklam destekli sunan uygulamayı seveceğinize eminim.

Hafif ve hoş görünümlü arayüzüyle kolayca aradığınız kitabı bulabileceksiniz. Uygulamada  sol tarafta bir menü ve sağ tarafta e-kitaplar var. E-kitapları eklenme tarihi, yazar, oylanma oranlarına göre sıralayabilir, koleksiyona göre görüntüleyebilirsiniz

Ayrıca koleksiyonunuzu Mantano'nun içindeki entegre bulut sistemiyle senkronize edebilir, böylece daha sonra herhangi bir durumda kitaplarınızı kaybetmemiş olursunuz. Yine uygulamayı ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirebilmeniz mümkün.

Moon+ Reader

Bir diğer popüler e-kitap okuma uygulaması olan Moon+ Reader sorunsuz çalışıyor. Bu uygulama ile hem kendi kitaplarınızı okuyabilir hem de içindeki kütüphaneden ücretsiz e-kitaplara da ulaşabilirsiniz.

txt, html, epub, umd, fb2, chm, zip ve OPDS formatlarını destekleyen uygulama sade bir şekilde tasarlanmış. Yer imi ekleme, not ekleme, sayfa çevirme animasyonu gibi özelliklere de sahip.

Gerçek kitaplara en yakın şekilde tasarlanan uygulama size en gerçekçi kitap okuma deneyimini sunmayı amaçlıyor. Siz de böyle bir uygulama arıyorsanız, Moon+ Reader'ı indirip denemenizi tavsiye ederim.

YORUMLAR