Kişiliğinizi Yansıtacak 8 Samsung Galaxy S6 Kapağı!

Yeni çıkacak olan Samsung Galaxy S6 serisi telefonların kapakları hazır, hangisini seçeceksiniz?

Kişiliğinizi Yansıtacak 8 Samsung Galaxy S6 Kapağı!

Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge henüz raflara yerleşmedi. Samsung’un yeni ürünlerini elimize almamıza gerçi çok az bir zaman kaldı. Ancak Samsung S6 serisi için yan sanayi büyük bir tutkuyla çalışıyor. Her iki ürün içinde farklı tasarımlarda kılıf ve kapaklar piyasada boy göstermeye hazırlanıyor. Belki de bir tanesi sizi yansıtıyor olabilir.Bundan birkaç hafta önce Bunlar Samsung Galaxy S6'ya Kapak Olsun! haberini yazarken, Samsung yan sanayisinin bu kadar ilgi çekeceğini hiç hesaba katmamıştım. Haberde Trident firmasının özel kapak tasarımlarını paylaşmıştım ancak Trident Samsung için kapak üreten tek firma değil elbette. Alternatifleri sıralamanın vakti geldi.

Samsung Galaxy S6 resmi kapağı

Evet, bir Samsung Galaxy S6 serisi telefon edindiğinizde kutusunun içinden çıkması muhtemel, bildiğimiz sade bir kapak bu. Ucuz bir deriden imal edilmiş ve ön tarafında gelen, giden bildirimleri görebileceğiniz bir pencereye sahip. Beyaz, turuncu, mavi, altın sarısı ve sarı olarak 5 farklı renkte gelecek. Eğer kutuya dahil edilmemişse, ki bu satıldığı ülkeye göre değişecek bir durum olduğu için ülkemizle ilgili bilgi hala çok net değil. Yine de, eğer kutudan çıkmazsa, piyasa fiyatı 20 TL ve 25 TL arasında değişebilir. 'Zaten telefona çok para verdim, kapağı canımı yakmasın' diyenler için.

Encase Cüzdan

Daha düzgün ve karakterli bir tasarıma sahip olan Encase Türkiye’de 40 liradan satılacak. Deri kaplama ve sağlam bir kapak olan Encase gerçekten bir cüzdan gibi kullanılabilir, ancak kredi kartı konulacak yeri yok. Bu detayın kılıfı kalınlaştıracağı düşüncesi bunu engellemiş olabilir. Ancak banknot çekmecesi de neredeyse yok gibi. Yani kendinizi zorlasanız, 100 TL'lik en fazla 3 banknot alamayabilir. Adına cüzdan demek biraz abartılı olmuş sanki. Yanında az para taşımak isteyenler için tasarlandığını düşünüyorum.

Samsung şeffaf kılıf

Galaxy S6’sının doğal renklerini bir kılıfın ardına saklamak istemeyenler için ideal bir ürün. ‘Samsung Galaxy Clear Case’ adındaki bu tasarımın fiyatı neredeyse 90 lira. Telefonun kenarlarına yerleştirilen kılıf aslında bir tampon görevi görüyor. Son derece dayanıklı şeffaf silikondan üretilmiş. Altın ve gümüş renkleriyle piyasaya çıkacak. Ekranı düşme anında, yüz üstü durumda zemin şokundan korumak için dört kenarında da sağlam çıkıntılara sahip. Telefonumun rengi bana yeter diyorsanız Clear tercih edebilirsiniz.

Şiirsel uyum (Poetic Affinity)

Evet, bu kılıfımızın adı; Poetic yani ‘Şiirsel’. Affinity kılıf üreticisinin Galaxy S6 ürünlerinden biri. Onun için ‘Poetic Affinity’ olarak pazarlanacak.  Poetic kılıf, yine Clear Case gibi telefonu tamamen değil kenarlarından darbelere karşı korumak üzere tasarlanmış. Termoplastik poliüretan yapısıyla oldukça dayanıklı ve ekranı korumak için döer köşede birer çıkıntıya da sahip. Telefon yüz üstü düşse bile zemine değmeyecek şekilde cihazı koruyabiliyor. Türkiye satış fiyatı 40-50 TL civarında olabilir. Poliüretan ve plastiğin şiirsel bir uyumu olabileceğini düşleyenler için ideal.

Verus Slim Dot, noktalı kapak

Verus Slim Dot telefonun sadece arkasını kavrayan ve son derece ince tasarıma sahip bir ürün. Basit ve akıllı bir tasarıma sahip. Arkasındaki hava delikleri sayesinde telefonun ısınmasını önlediği gibi, sesi de kesmiyor. Ayrıca Samsung logosunu da görünebilir kılıyor. Verus’un bu kapağı telefonu daha havalı yapıyor diyebiliriz. Türkiye satış fiyatı 60 TL’yi geçebilir ama 70 TL olmaz. 'Biraz karizma telefona yakışır' diyorsanız Verus tam sizin kalemniz olabilir. 

Clear View Samsung onaylı kapaklar

Bazı üreticiler tasarımlarını Samsung’a onaylatmadan üretime geçmiyor. Clear View’da kendini bu şekilde sağlama alan üreticilerden biri. Böylece adının önüne 'Samsung onaylıdır' ibaresini yerleştirebilecek. Ancak Clear View oldukça net ve temiz bir tasarıma da sahip, hakkını yememek lazım. Onaylanmasına şaşmamalı. Kapak hem Galaxy S6 hem de S6 Edge için tasarlanmış modellere sahip. Aşağıda resimde gördüğünüz renklerle satışa çıkacak ve fiyatı 100 TL’ye kadar ulaşacak. 'Ben resmiyeti severim, onaysız ürün hiç sevmem' diyenlere birebir.

Dbrand karbon fiber kaplama

Dbrand, hem Galaxy S6 hem de S6 Edge için bambaşka bir çözümle karşımıza çıkıyor. Dbrand bir kapak değil bir kaplama yöntemi. Bunu Türkiye’de yapacak bir satış noktası bulanabileceğini zannetmiyorum. Ancak telefona dört dörtlük farklı bir görüntü katmak ve kasasının hiç çizilmemesini sağlamak için düşünülmüş son derece artistik bir yöntem. Bütün telefonu hala açıkta bıraktığını düşünebilirsiniz, aslında bunda haklısınız da. Ama Dbrand karbon fiber yapısıyla kasayı çiziklerden son derece başarıyla koruyor. ABD’de 25 dolara telefona kaplanabiliyor.

 

Spigen tampon kılıf

Adından da anlaşılacağı gibi yine bir tampon kılıf ile karşı karşıyayız. Spigen’de Samsung Galaxy S6 serisinin her iki modeline de hitap edecek ürünler tasarlamış. Daha orta ve ileri yaşa hitap eden bir ciddiyeti var gibi. Altın sarısı şampanya ve gümüş renklerle piyasada olacak. Aslında, telefonları gerçekten olduklarından daha olgun gösterdiği gerçeğini kabul etmek lazım. Türkiye satış fiyatı 70 TL civarında olabilir. Olgun oduğunuzu hissediyorsanız, sizn için son derece iyi bir seçim

Fiyatlar konusundaki ikilemler tamamen döviz kurlarının benzersiz şaşkınlığından kaynaklanıyor. Samsung Galaxy S6 serisi telefonlar piyasaya gelene kadar da bu kurların sabit kalmayacağı kesin. Bu yüzden olasılıklar dahilinde aralıklı tahminler vermek zorunda kaldım. 

Hangisini beğendiyseniz güle güle kullanın.

Ayın En İyi Android Uygulamaları - Mart 2015

Kişilerinizi Daha Kolay Yönetmeniz İçin 10 Android Uygulaması

LG G Flex 2 ve LG G3 Karşılaştırması

YORUMLAR