Kendi Haritalarınızı Hazırlayabileceğiniz En İyi 10 Araç

Sık sık yolculuğa çıkıyorsanız haritalar en büyük yardımcınız oluyor. Eskiden yanımızda katlanır haritalar taşırdık fakat artık teknolojinin geldiği yer sayesinde buna ihtiyacımız yok zira mobil cihazlar bizimle her yerde.

Kendi Haritalarınızı Hazırlayabileceğiniz En İyi 10 Araç

Sık sık yolculuğa çıkıyorsanız haritalar en büyük yardımcınız oluyor. Eskiden yanımızda katlanır haritalar taşırdık fakat artık teknolojinin geldiği yer sayesinde buna ihtiyacımız yok zira mobil cihazlar bizimle her yerde.


Telefon ve tabletlerinizde GPS yardımıyla kullanabileceğiniz pek çok harita var. Google Maps ve  Yandex Map günümüzde en çok kullanılan harita uygulamalarından diyebilirim. Fakat zaman zaman bu haritaların yeterli gelmediği olabiliyor. Örneğin kendinize özel kişiselleştirilmiş haritalar yaratmak istiyor olabilirsiniz. Yolculuğa çıkmadan önce rotanızı belirlemek için veya yolculuklarınızdan sonra başkalarıyla paylaşmak için haritalar oluşturmak, bunlara resimler, yazılar eklemek ve birden çok varış noktası belirlemek istiyor olabilirsiniz.

Veya tamamen başka amaçlarla da kişisel harita geliştirmek de mümkün. Örneğin bir akademisyenseniz ve istatistiki haritalar oluşturmak istiyorsanız klasik harita uygulamaları yetersiz kalabiliyor. Bu yüzden bu amaçla kullanabileceğiniz pek çok haritalama servisi geliştirilmiş. Biz de Tamindir ekibi olarak sizin için bu servisleri derledik.

Animaps
Kullanabileceğiniz ilk kişiselleştirilmiş harita servisi olan Animaps, web sitesi üzerinden erişip tarayıcı üzerinden kullanabileceğiniz bir servis.

Yolculuk planlaması yapıyorsanız veya yaptığınız bir yolculuğa haritalandırmaya çalışıyorsanız bazı kapsamlı özellikler lazım olabiliyor. Animaps, bu tarz kapsamlı özellikler sunmasıyla dikkat çeken bir servis.

Bu servis ile istediğiniz gibi haritalar oluşturabilir, bunları animasyonlar, resimler,  yazılar, notlar, çizgiler ve şekillerle istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

Click2Map

İhtiyaçlarınıza yönelik kişisel haritalar oluşturmak için kullanabileceğiniz basit ve kullanışlı bir diğer haritalandırma servisi de Click2Map.

Google haritası üzerinden kendinize ait rotalar ve haritalar oluşturabileceğiniz Click2Map kullanmaıs da gayet kolay bir servis. Bu servis ile haritalarınıza yer işaretleri, resimler, yazılar ve şekiller ekleyebilirsiniz.

Ardından hazırladığınız haritayı isterseniz tamamen ücretsiz olarak indirebilir ve istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz. Servisin temel özelliklere sahip ücretsiz ve artı özellikleri ile ücretli olmak üzere iki farklı versiyonu var.

Directions Map

İnteraktif haritalar hazırlayabileceğiniz ve bunları kendinize göre kişiselleştirebileceğiniz bir diğer web servisi de Directions Map.

Sık seyahate çıkıyorsanız ve kendi yol haritanızı kendiniz oluşturmayı seviyorsanız Directions Map ile yolculuklarınızın haritalarını kolayca hazırlayabilir ve hatta isterseniz arkadaşlarınızla ve başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Google Maps tabanlı olan servisin animasyonlu sokak görünümü, yolculuk hızı, güncelleme aralığı ve zoom seviyesi belirleme, sürükle bırak desteği gibi özellikleri de bulunuyor.

GeoCommon

GeoCommon bir diğer kullanışlı harita oluşturma servisi. Bu web servisi ile zengin özelliklerini kullanarak interaktif haritalar oluşturabilirsiniz.

Servise isterseniz kendi verilerinizi upload tuşuyla aktarabilir veya isterseniz hazır 50 binden fazla veri tablolarını kullanabilirsiniz. Ayrıca bu hazır verileri istediğiniz anahtar kelime ile arayıp bulma şansına da sahipsiniz.

Daha çok istatistiki amaçla kullanabileceğiniz bu servisi kullanmak için üye olmanız gerekiyor. Önce "Sign up for free" butonu ile kayıt oluyor ve daha sonra "Make a map" butonuyla haritalarınızı oluşturabiliyorsunuz.

GmapGIS

Basit ve kullanışlı bir haritalandırma servisi olan GmapGIS özelliklerini kullanıcılara tamamen ücretsiz olarak sunuyor.

Bu servis ile web tarayıcınız üzerinden çeşitli kişiselleştirilmiş haritalar hazırlayabilir, kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. Kullanacağınız haritanın tipini değiştirip uydu görüntüsü, sokak haritası veya ikisinin karışımı şeklinde görüntüleyebiliyorsunuz.

Ayrıca haritanıza bisiklet, trafik, hava durumu gibi katmanları ekleyebiliyorsunuz. Yine benzerlerindeki gibi şekiller, notlar ve resimler ekleyebiliyorsunuz.

HeatmapTool

Adından da anlaşılabileceği gibi HeatmapTool bir yoğunluk haritası oluşturma aracı. Yine istatistiki amaçla kullanabileceğiniz bu servis ile hoş görünümlü ve farklı yoğunluk haritaları oluşturabilme şansına sahipsiniz.

Kullanıcı dostu arayüzü ile kolayca kullanabileceğiniz servise  CVS dosyası ile gerekli bilgileri giriyor, haritanızın nasıl olmasını istediğinizle ilgili seçenekleri ayarlıyor ve haritanızı hazırlıyorsunuz.

Ayrıca servisin bir diğer faydalı özelliği de size Google Maps API'si için bir kaplama (overlay) yapma imkanı tanımasıdır.

Scribble Maps

Kendi kişisel haritalarınızı yaratabileceğiniz, kolay kullanıma sahip bir diğer web servisi de Scribble Maps. Bu servis ile haritalar çizebilir ve bunları istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

Özellikle yolculuk planlıyor ve rota çiziyorsanız işinize çok yarayacak olan Scribble Maps hem ileri seviye kullanıcılara hem de yeni başlayanlara hitap ediyor. Servisi isterseniz ücretsiz isterseniz de ücretli olarak kullanabilirsiniz.

Scribble Maps ile haritalarınıza düz çizgiler çizebilir, serbest çizimler yapabilir, şekiller çizebilir, kare, yuvarlak gibi şekiller ekleyebilir, ölçümler yapabilir, yazı ekleyebilir ve resimler ekleyebilirsiniz.

TargetMap

Bir diğer istatistiki harita çıkarma servisi olan TargetMap adından da anlaşılacağı gibi hedef belirleme amaçlı kullanılabilecek bir kişisel harita oluşturma servisi.

Serviste üç farklı kullanım şekli var: paylaşım yapacak olan son kullanıcılar ve paylaşım yapmayacak olan şirketler için ücretsiz ve bir de sınırsız erişim isteyen şirketler için ücretli.

Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan servis ile oluşturduğunuz haritaları isterseniz kendi web sitenizde ya da blogunuzda da paylaşabiliyorsunuz.

Umapper

Umapper, bir diğer kullanışlı kişiselleştirilmiş harita oluşturma sistemidir. Ayrıca kullanımı gayet basit olan servis ile kendinize özel yolculuk haritaları oluşturmak çok kolay.

Bu servisin kapsamlı özelliklerini beğeneceğinizi düşünüyorum. Öncelikle haritanıza bir isim ve açıklama belirliyor, ardından  Bing Maps, Google Maps, and Open Street Map gibi seçenekler arasından kullanmak istediğiniz haritayı seçiyorsunuz

Daha sonra ekrandan haritaya eklemek istediğiniz şeyleri ekliyorsunuz. Yer işaretlerinden yol çizimlerine, diğer şekillerden resimlere değişik pek çok özellik sizleri bekliyor.

ZeeMaps

ZeeMaps ile kolayca kişiselleştirilmiş ve interaktif haritalar hazırlayabilirsiniz. Servisin en güzel taraflarından bir tanesi herhangi bir ücret ödemeden ve hesap açmak zorunda olmadan anonim şekilde haritalar hazırlayabilme imkanı tanıması diyebilirim.

ZeeMaps ile istediğiniz kadar harita oluşturabilir ve herhangi bir sınırlama olmadan bu haritalara istediğiniz kadar şekil, yer işareti, yazı gibi şeyler ekleyebilirsiniz.

Diyelim ki bir kafeniz var ve onun yerini vurgulamak istiyorsunuz. Bu servis ile örneğin yakınlardaki belli bir  turistik alanı vurgulayıp iş yerinizin ona uzaklığını belirleyebiliyorsunuz. Daha sonra da istediğiniz gibi paylaşabiliyorsunuz.

YORUMLAR