Kaybolan Telefonunuzu Bulmanıza Yardımcı Olacak 9 Android Uygulaması

Günümüzde artık her işimizi telefonlarımızla hallediyoruz. İletişimden banka işlemlerine, sosyal medyadan fotoğraf çekmeye kadar neredeyse bütün işlemlerimizi akıllı telefonlarımız aracılığıyla yapıyoruz.

Kaybolan Telefonunuzu Bulmanıza Yardımcı Olacak 9 Android Uygulaması

Günümüzde artık her işimizi telefonlarımızla hallediyoruz. İletişimden banka işlemlerine, sosyal medyadan fotoğraf çekmeye kadar neredeyse bütün işlemlerimizi akıllı telefonlarımız aracılığıyla yapıyoruz.

Bu bir açıdan güzel olsa da bir açıdan da tehlikeli bir durum. Çünkü her işinizi telefonunuzla halletmeniz demek, bütün bilgilerinizin telefonunuzda bulunması demek. Özel fotoğraflarınız, banka bilgileriniz, sosyal medya hesap bilgileriniz ve daha pek çok önemli bilgi telefonlarınızda duruyor. Peki ya telefonunuzu kaybederseniz ya da çaldırırsanız ne olur hiç düşündünüz mü?

Hepimiz bana bir şey olmaz, ben telefonumu kaybetmem ya da çaldırmam diye düşünüyoruz. Fakat hepimizin hayatımızda dalgın olduğumuz anlar olabilir. Telefonumuz bir yerde unutabiliriz ve hatta hiç farkında olmadan çaldırabiliriz. Bu durumlarda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve daha sonra kafanızı duvarlara vurmak istemiyorsanız, önleminizi şimdiden almanız gerekiyor.

Bunun için de Android cihazlara özel olarak geliştirilmiş güvenlik uygulamalarından faydalanabilirsiniz. Hırsızlığa ve kaybolmaya önlem olarak geliştirilmiş pek çok uygulama var. Biz de bugün Tamindir ekibi olarak sizler için bu uygulamaları derledik.

Android Device Manager

İlk olarak listemize Google tarafından geliştirilen Android Device Manager ile başlamak istiyorum. 5 milyondan fazla indirilmeyle ve ücretsiz olmasıyla dikkat çeken uygulama ile kaybettiğiniz telefonunuzun yerini tespit edebilirsiniz.

Uygulamaya Google hesabınız ile bağlanarak kaybolma ya da çalınma durumunda öncelikle telefonunuzdaki önemli bilgileri silebilirsiniz. Daha sonra da harita üzerinde telefonunuzun nerede olduğunu görebilirsiniz.

Eğer çalındığından şüpheleniyorsanız da ekran kilidini sıfırlayarak yeni bir şifre belirleyebilirsiniz. Böylece tehlikeli durumların önüne kolayca geçebilirsiniz.

AndroidLost

Bir diğer kullanışlı uygulama da AndroidLost. Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz uygulama ile kaybolma ya da çalınma durumunda güvenlik sıkıntılarının önüne geçebilirsiniz.

Öncelikle uygulama ile telefonunuzu sms aracılığıyla uzaktan kontrol edebiliyorsunuz. Bu sayede telefonunuza mesaj yollayabiliyor, telefonun hafızasını temizleyebiliyor, telefonu kilitleyebiliyorsunuz.

Ayrıca telefonunuzun yerini GPS veya internet aracılığıyla tespit edebiliyorsunuz. Telefonunuzun yakınlarda olduğunu düşünüyorsanız fakat yerini bulamıyorsanız da telefonunuz sessizdeyken bile alarm çaldırarak telefonunuzu bulabiliyorsunuz.

Avast! Anti-Theft

Bir diğer hırsızlığa veya kaybolmaya karşı kullanabileceğiniz uygulama da popüler ve başarılı güvenlik ve anti virüs uygulamaları geliştiricisi olan Avast tarafından geliştirilmiş olan Avast! Anti-Theft.

Bu uygulama ile cihazınızın an be an nerede olduğunu takip edebilir ve konumunu tespit edebilirsiniz. Ayrıca ses kaydı yapıp telefonunuzun kimde olduğunu da tespit edebilirsiniz. Uygulama gizli olarak çalıştığı için telefonunuzu çalan kişi de bunu farketmez.

Yine uygulama aracılığıyla telefonunuzu uzaktan kontrol edebilir ve içeriğini temizleyebilirsiniz. Böylece kişisel bilgilerinizi koruma altına alabilirsiniz.

Bitdefender Anti Theft

Bitdefender da yine Avast gibi pek çok başarılı ve popüler antivirüs ve güvenlik programı ve uygulaması geliştirmiş olan bir firma. Anti Theft uygulaması da Bitdefender'ın bir diğer güvenlik uygulaması.

Bitdefender Anti-Theft uygulaması ile kaybolan veya çalınan cihazınızın nerede olduğunu tespit edebilirsiniz. Ayrıca uygulama ile cihazınızı kilitleyerek içerisindeki bilgilere erişimi kısıtlayabilirsiniz.

Yine başka telefondan mesaj gönderek telefonunuzun içindeki bilgileri silebilirsiniz. Uygulamayı 30 gün ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Daha sonra kullanmaya devam etmek isterseniz pro versiyona yükseltmeniz gerekiyor.

Cerberus Anti Theft

Cerberus Anti Theft hırsızlıklara ya da kaybolmaya karşı önceden önlem almak için kullanabileceğiniz bir diğer faydalı uygulamadır. Uygulama ile web sitesi üzerinden cihazınızı uzaktan kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca uygulama ile başka telefondan sms göndererek telefonunuzu kontrol edebilir, sim kartı değiştirildiğinde haberdar edilebilirsiniz. Yine uygulama ile telefonunuzun yerini kolayca tespit edebilirsiniz.

Uygulama ile telefonunuz sessizdeyken bile yüksek sesli bir alarm çaldırarak da yerini tespit edebilirsiniz. Yine uygulama ile telefonunuzu silebilir ya da kilitleyebilir, böylece bilgilerinizi koruma altına alabilirsiniz.

Lookout

Lookout Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir diğer güvenlik uygulaması. Uygulama aynı zamanda bir anti virüs uygulaması olmakla birlikte telefonunuzun çalınma veya kaybolmasına karşı da önlem alıyor.

Uygulama ile telefonunuzu kaybettiğinizde şifreyi aktive edebiliyorsunuz. Eğer şifre üç kere yanlış girilirse telefonunuzun nerede olduğunu bildiren bir e-mail gönderiliyor. Ayrıca yine telefonuzun veya tabletinizin şarjı azaldıysa yine konum bilgileri size mail ile gelir.

Eğer kişisel bilgilerinizin güvenliğine önem veriyorsanız bu uygulamayı indirip denemenizi tavsiye ederim.

Prey Anti Theft

Bir diğer telefonuzun kaybolma veya çalınma durumunda kullanabileceğiniz faydalı uygulama da Prey Anti Theft uygulamasıdır. Tamamen ücretsiz olan uygulama ile cihazınızı şifre ile koruma altına alabilirsiniz.

Eğer telefonunuzun çalındığını düşünüyorsanız elefonunuzun konumunu harita üzerinden takip edebilir, dahili ön ve arka kamerayı kullanarak hırsızın fotoğrafını çekebilirsiniz.

Ayrıca telefonunuzu kilitleyebilir, telefonunuz sessizde olsa bile yüksek sesle çalmasını sağlayabilirsiniz. Eğer daha fazla özellik istiyorsanız da uygulamayı pro versiyona yükseltme şansına sahipsiniz.

SeekDroid

SeekDroid, ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir diğer güvenlik uygulaması. Telefonunuzda önemli bilgilerimiz olduğu için onu bir şekilde çalınma veya kaybolmaya karşı korumamız gerekiyor.

SeekDroid de işte bu korumayı size sağlıyor. Bu uygulama ile cihazınızın çalındığını düşünüyorsanız yerini kolayca tespit edebilirsiniz. Kaybolduğunu düşünüyorsanız fakat sessizdeyse özel mesaj ile alarm çaldırabilirsiniz.

Yine cihazınızın içindeki bilgileri silebilir, SD kartı temizleyebilir, son çağrılar ve pil durumu gibi bilgileri de öğrenebilirsiniz.

Wheres My Droid

Eğer bir gün telefonunuzu kaybederseniz ya da çaldırırsanız önceden telefonunuza bu uygulamayı kurduysanız onu kolayca bulabilirsiniz. Wheres My Droid ile öncelikle bir anahtar kelime ya da cümle belirliyorsunuz.

Daha sonra telefonunuzu kaybettiğinizde bunu başa bir telefondan cihazınıza mesaj olarak gönderiyorsunuz. Böylece telefonunuz sessizde bile olsa telefonunuz çalmaya başlıyor ve onu bulabiliyorsunuz.

Eğer telefonunuzun çalındığını düşünüyorsanız da belirlediğiniz anahtar kelime veya cümleyi telefonunuza gönderdiğinizde telefon  GPS desteğini kullanarak size nerede olduğunu gönderiyor.

YORUMLAR