İyi Bir Oyuncu Olmak İçin Ne Gerekiyor?

İyi bir oyuncu olmak için gereken kuralları biliyor musunuz? İyi bir oyuncuyum diyebilmek için uymanız gereken önemli kurallar olduğunu unutmayın.

İyi Bir Oyuncu Olmak İçin Ne Gerekiyor?

Nasıl bir oyuncusunuz konusunu açığa çıkardıktan sonra, şimdi de iyi bir oyuncu olmanız için neler yapmanız gerektiğinden bahsetmek istiyoruz. İyi bir oyuncu olmak için gereken tek kuralın oyunu bitirip, bir köşeye atıp bir yenisine geçmek olduğunu sakın düşünmeyin. İyi bir oyuncu olmanın da bir formülü var.

Daha önce nasıl bir oyuncu olduğunuzu sınamak için eğlenceli bir test yapmıştık. Bu sefer iş biraz daha ciddi. Gerçekten “Ben iyi bir oyuncuyum” diyebilmek için neler gerektiğini biliyor musunuz? İşte formül…

Formatınızı seçin

4 farklı seçeneğiniz var; PS3-4, Xbox 360 - One, Wii ve PC. Her seçeneğin kendine özgü artı ve eksileri olduğunu biliyor olmanız, iyi bir oyuncu olmak için ilk adımı atmış olduğunuzu gösterir. Böylelikle format konusunda fanatik bir kullanıcı olmadığınızı ortaya koymuş oluyorsunuz. Konsollar her zaman daha pahalı olabiliyor, oyunları da öyle. Eğer bir konsol alacaksanız sonradan pişman olmamak için sizi en çok eğlendirecek ürünü seçmeye gayret edin. 

Tarzınızı konuşturun

Oyun çeşitlerinin birden fazla olduğunu elbette biliyorsunuz. Tüm oyun tarzlarının kısaltmalarını bilip bilmediğinizi mutlaka bir düşünün. RPG alıyorum diye gidip Super Mario almanız sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Hiçbir zaman oyun tarzları konusunda ukala olmayın. Her oyuncunun kendine has bir oyun oynama şekli olduğunu unutmamalısınız. Başkalarından üstün olmaya çalışmak, oyun tarzları ile alay etmek iyi oyunculara hiç yakışmaz. Her oyunun tadı farklıdır. Ayrıca renkler ve zevkler tartışılmaz. Kendi oyun tarzınızı “en iyi “ gibi göstermeye, bunu iddia etmeye çalışmayın. 

Her şeyi deneyin

Bir oyun zevki ve tarzı geliştirmek kolay değildir. Tek bir oyuna bağımlı olmayın. Farklı oyunları elinizden geldiği kadar değerlendirin. Böylelikle her tarz hakkında bilginiz olacak ve siz de kendi tarzınızı bulmuş olacaksınız. Bir tek oyuna ya da türüne bağımlı kalarak diğer türleri kötülemeyin. Onların neye benzediğini bilmeden konuşursanız yarı yolda kalırsınız. 

Kılavuzlar okumak içindir

Oyunları aldığınızda içinden çıkan kılavuzları bir tarafa atıyorsanız bu çok üzücü. Bu kılavuzları sizin için hazırlıyorlar. Kılavuzlar oyun zevkini daha artırmak, gerektiğinde defalarca tekrar okuyarak takıldığınız, merak ettiğiniz özellikler hakkında sizi aydınlatmak için var. Hatta kütüphanenizin bir köşesini sadece bunlara ayırın. Belki arkadaşlarınız bu kılavuzları görerek o oyunu sizinle beraber tecrübe etmek isteyebilir. 

Oyun öğreten, anlatan bölümleri geçmeyin

Bir oyunu ilk defa oynuyorsanız tıpkı kılavuzları okumak gibi “tutorial” adı verilen bölümlerine bir bakın. Belki de burada işinize yarayacak çeşitli taktikler, daha önce hiç bilmediğiniz ipuçları bulabilirsiniz. Körlemesine bir oyuna başlamak çok doğru bir davranış değil. Bu gerçek hayat için de geçerli. Bir şey hakkında fikir sahibi olmak yetmez, mutlaka bilgi sahibi de olmalısınız. 

Pratik yapın

Geçtiğiniz bölümleri tekrar etmeniz oyunun ilerleyen bölümlerinde daha dikkatli ve tecrübeli olmanızı sağlar. Doğrusal olarak oyunu bitirmeye odaklı oynarsanız oyunun size sunduğu pek çok özelliği atlamış olabilirsiniz

Online oyun ahlakı

Online oyunlar aslında sosyal ağlara benzerler. Burada hiç tanımadığınız insanlara kişiliğiniz ne olduğu hakkında yanlış fikirler vermemek için mutlaka seviyeli olmalısınız. Saygılı, oyun arkadaşlarının hakkını yemeyen, onlarla rahat ve seviyeli iletişim kuran oyuncular bugün dünya şampiyonalarında oynuyorlar. Onların seviyeli davranışları onları zirveye taşıyor. Unutmayın her kahraman alçak gönüllüdür

Arkadaşlarınızı dikkatli seçin

Özellikle çok oyunculu ortamlarda arkadaşlarınızı çok dikkatli seçin. Yanlış bir oyuncu, tüm oyun arkadaşlarınızı rahatsız eder. Oyun zevkinizi bozar, hatta arkadaşlarınızın sizi bu konuda suçlu bulmasına ve sizden uzaklaşmasına sebep olabilir. 

Küçük tavsiyeler

- Oyun oynamaya yeni başlayacaksanız, oyunu alacağınız yerdeki görevlilerle mutlaka konuşun. Onlar size en son hangi oyunların oynandığı ve zorluk dereceleri hakkında bilgi verebilir.

- Oyunların gerçek hayatınızın dengesini bozmasına izin vermeyin. Arkadaşlarınızı ve ailenizi önemseyin onlara mutlaka vakit ayırın.

- Oyun dergilerini ve web sitelerini takip edin. Bu kaynaklar son derece güncel ve doğru bilgiler içerir. Kulaktan dolma bilgilere ihtiyacınız kalmaz.

- Oyunlar hakkında yorum ve değerlendirmeleri okuyun, karşılaştırın. Böylelikle nasıl bir oyunla karşılaşacağınızı bilebilir ve yanlış seçim yapmamış olursunuz. 

Nasıl Bir Oyuncusunuz?

Oyun Performansı Arttırma Programları

YORUMLAR