iTunes Alternatifi Program iTools İncelemesi

iTunes ile iPhone, iPad ya da iPod Touch’a bağlanmak, bilgisayar ile kullanılan mobil cihaz arasında dosya aktarma işlemi gerçekleştirmek kimi zaman oldukça çetrefilli bir uğraşa dönüşebiliyor. Söz konusu Apple ve onun ürünleri olunca da oyun alanı ister

iTunes Alternatifi Program iTools İncelemesi

iTunes ile iPhone, iPad ya da iPod Touch’a bağlanmak, bilgisayar ile kullanılan mobil cihaz arasında dosya aktarma işlemi gerçekleştirmek kimi zaman oldukça çetrefilli bir uğraşa dönüşebiliyor. Söz konusu Apple ve onun ürünleri olunca da oyun alanı ister istemez sınırlandırılmış oluyor. Zira Apple, ürünleri ile yazılımlarının mutlaka birlikte kullanılmasını diretiyor ve üçüncü parti yazılımların devreye girmesini hiçbir şekilde istemiyor.

iTools isimli yazılım, iTunes ile mobil cihaz bağlantısı kurulmasına iyi bir alternatif olarak kullanılıyor. Bu yazılım, iPhone, iPad ve iPod Touch ile bilgisayar arasında kolay bir şekilde bağlantı kurarak mobil cihaza yönelik birçok işlemin yapılabilmesini sağlıyor. Yani hızlı ve seri bir şekilde bilgisayarınızdaki şarkıları, albümleri, videoları, filmleri, resimleri, fotoğrafları iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarınıza gönderebiliyorsunuz.

Yazılımın yaptıkları bunlarla sınırlı değil. Cihaz üzerindeki fotoğrafları ve videoları görüntüleyebilir, onları paylaşabilir ya da bilgisayarınıza taşıyabilirsiniz. Cihaz üzerinde fotoğraf ya da resim albümü oluşturabilirsiniz.

Uygulama yönetimi iTools’un bir başka yeteneği. Uygulama güncelleştirmelerinden onları kaldırılmasına kadar birçok işlemin yapılabildiği yazılım ile uygulama yedekleme de mümkün kılınıyor.

iTool menülerinden yola çıkarak yazılımı biraz daha yakından inceleyelim:

Applications: Bu bölüm iTool ile cihazda yer alan uygulamaların yönetilmesini sağlıyor. İstediğiniz oyun ya da uygulamaları kaldırabiliyor, onları güncelleyebiliyor veya yedekleyebiliyorsunuz.

Media: Bu kısımda cihazda yer alan müzik ve video ögelerine ulaşabilirsiniz. Dosyaları silebilir ya da dosya yükleyebilirsiniz. Yani şarkı ve video yükleyebilirsiniz.

iBooks: Cihazınızda yer alan PDF formatındaki dokümanları görüntülemenizi sağlar.

Photos: Cihazda bulunan tüm fotoğrafları kolaylıkla görüntülemenizi ve isterseniz paylaşmayı ya da bilgisayara aktarmanızı sağlar. Resim ve fotoğraf galerisini bilgisayara kopyalabilir ya da tam tersini yapabilirsiniz.

Storage: Mobil cihazdaki dosya ve dokümanları görüntülemenizi sağlar.

Information: Cihazınızda tanımlanmış kişileri yani telefon rehberinizi görüntüleyebilir, kısa mesajlara ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte ürünün kendi uygulaması ile aldığınız notlara da ulaşabilirsiniz. Tüm bunları düzenleyebilir ve yedekleyebilirsiniz de.

Desktop: Mobil cihazınızın tüm ekranlarını görüntüleyebilirsiniz. iTools bu ekranların üzerinde yer alan uygulama ve oyun simgelerini kullanarak onların yerlerini değiştirmenize de olanak sağlar.

FileSystem: Mobil cihazda var olan tüm dosyaları ve dokümanları görüntülemenizi sağlar. Ancak bu noktada bir risk ortaya çıkmakta. Zira bazı kullanıcılar sistem dosyalarını yanlışlıkla silebiliyor ya da onları cihazın sağlıklı çalışmasını engelleyebilecek şekilde düzenleyebiliyorlar. Bu nedenle son derece dikkatli kullanılması gereken bir özellik.

Advanced: iTools programını iPhone, iPad ya da iPod Touch cihazları iyice incelemek ve bu cihazlarla ilgili detaylı bilgi almak için kullanılır. Yine belirtmeliyiz ki kullanması riskli alanlar arasında bulunmaktadır. Zira sistem kayıtlarını görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Not: iTools yazılımının kullanılabilmesi için iTunes'un mutlaka bilgisayarınızda yüklü olması gerekiyor. iTunes'u yüklemeniz yeterli, çalıştırmak zorunda değilsiniz.

YORUMLAR