İstenmeyen Facebook Uygulaması Nasıl Silinir?

Facebook kullanıcıları için hazırladığımız bu yazıda istenmeyen Facebook uygulamalarının nasıl kaldırılacağını anlattık.

İstenmeyen Facebook Uygulaması Nasıl Silinir?

Dünyanın en popüler sosyal medya araçlarından olan Facebook geliştirdiği altyapısı sayesinde kullanıcılara profilleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olma şansı veriyor. Bu ayar mekanizmaları sayesinde Facebook hesap sahipleri profillerinde olmasını istemedikleri herhangi bir uygulamayı rahatlıkla kaldırabiliyor.

Üçüncü parti üreticiler tarafından tasarlanan bazı uygulamalar kullanıcıların kişisel güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu uygulamalar kullanıcıların kişisel bilgilerini ulaşabilme ve onların adına paylaşım yapabilme şansına sahip. Hal böyle olunca bu tarz uygulamaların kullanıcılara zarar vermeden kaldırılmaları en önemli güvenlik konularından biri haline geliyor.

Tamindir ekibi olarak Facebook profilinizde bulunan uygulamaları kaldırabilmeniz için izlemeniz gereken yolları sizler için derledik. Bu basit adımları takip ederek siz de profilinizi gereksiz yere meşgul eden ve güvenliğinizi riske atan uygulamaları devre dışı bırakıp silebilirsiniz.

1- Facebok profilinize giriş yapın ve araç çubuğu bölümünün en sağ tarafında yer alan alt oka tıklayarak ayarlar kısmına girin.

2- Ayarlar kısmına girdikten sonra Uygulamalar sekmesine tıklayarak profilinizde bulunan uygulamaları listeleyin.

3- Kaldırmak veya ayar değişikliği yapmak istediğiniz uygulamanın üzerine gelin.

4- Kalem ikonuna tıklayarak ayar yapabilir veya direkt olarak çarpı ikonuna tıklayarak uygulamayı kaldırabilirsiniz.

5- Tüm ayarları yaptıktan sonra kaydet butonuna basın.

Gördüğünüz gibi süreç oldukça basit işliyor. Tüm üşlemleri tamamladıktan sonra ayar yaptığınız uygulama güvenliğinizi riske atabilecek şekilde bir tutum sergileyemeyecektir.

Facebook Gizlilik Ayarı Kontrolü Nasıl Kullanılır

YORUMLAR