İşte Türkiye'nin En Çok Satan Telefonları ve Ülkemizde Kullanıcıların Mobil Alışkanlıkları

Neredeyse kişi başına 2 akıllı telefonun düştüğü ülkemizde istatistikler de oldukça ilgi çekici.

İşte Türkiye'nin En Çok Satan Telefonları ve Ülkemizde Kullanıcıların Mobil Alışkanlıkları

Türkiye’de milyonlarca akılı telefon kullanıcısı var. Hatta kayıtlı cihaz sayısı nüfusumuzla neredeyse aynı. Türkiye'de mobil akıllı cihaz sahiplerinin neredeyse hepsinin 2 akıllı cihazı var. Bu yüzden ülkemizde istatistikler de oldukça ilgi çekici.

Çok fazla kelimeye boğmadan Türkiye’nin mobil alışkanlıklarına şöyle bir göz gezdirelim ve net grafiklerle bu kadar akılı cihazla kullanıcılar ne yapıyor, ne yapmayı tercih ediyor bir bakalım dedik. Aşağıda göreceğiniz tüm bilgi ve grafik tabloları Kasım ayına göre düzenlendi. Tablolar DeviceAtlas kurumsal araştırma şirketinin verilerinden derlendi.

Türkiye’de internete en çok girilen cihaz hangisi?

Türkiye’de internete en çok giren mobil cihaz Apple iPhone 5 olarak saptanmış. İnternet dolaşım yüzdesi tüm Android cihazların üzerinde. Üstelik iPhone 6’da ikinci sırada yer alıyor.

Türkiye’de en çok satan ilk 10 marka

Türkiye’nin lider markası ise Samsung. Samsung cihazların Türkiye’de tüketim oranı neredeyse yüzde 50’ye yaklaşıyor. Türkiye’nin Top 10 telefon tüketim tercihi işe şöyle.

Türkiye’de en çok tercih edilen mobil işletim sistemi

Samsung markasının lider olmasından dolayı, elbette bu sıralamada Android’in başa güreştiğini anlamak zor değil. Ancak ilginç olan 70 milyona yakın kayıtlı telefon arasında hala Symbian ya da Bada gibi sistemleri kullananlar olduğunu da görebiliyoruz.

Türkiye’nin en çok tercih edilen Web tarayıcısı

Android ya da iOS olup olmadığına bakmadan en sık indirilip kullanılan web tarayıcısının Chrome olduğunu görebilmek de mümkün. Ancak Safari yine ikinci sırada yer aldığında Chrome ve Safari arasında belli bir ayırım yapılmamış. Sonuç olarak kümülatif kullanım oranında Chrome ezici bir üstünlük elde etmiş.

Dünyada Türkiye’nin durumu ne?

Dünya üzerinde özellikle Asya, Avrupa ve Ortadoğu bölgelerinde Android işletim sistemini tercih eden 51 ülke ver. Türkiye ise ilk 10 arasında yer alıyor. Birinci sırada nüfus yoğunluğu baz alınarak yapılan oranlamaya göre Sırbistan, Yunanistan, Avusturya İspanya, Polonya, ilk beşe girerken Türkiye 10’uncu sırada.

Öte yandan yoğun olarak iOS kullanan ilk 15 ülke arasında Türkiye yok. iOS kullanan ülkelerin ilk 5’i şöyle; İsveç, Fransa, Belçika, Norveç, İrlanda ve İsviçre. Bu istatistik de Asya, Avrupa ve Ortadoğu bölgeleri için geçerli. 

Türkiye'nin Mobil Veri Trafiği Çıldırmış Durumda

Türkiye'nin İnternet Kullanım Alışkanlıkları Araştırıldı, İşte Sonuçlar!

YORUMLAR