İşte Samsung Galaxy S6 Edge'in Eğimli Ekran Uygulamaları

Samsung Galaxy S6 Edge’in kenarlara doğru yuvarlanan ekranı uygulamaları nasıl kullanacak?

İşte Samsung Galaxy S6 Edge'in Eğimli Ekran Uygulamaları

Samsung Galaxy S6 Edge’in kenarlara doğru yuvarlanan ekranı hala kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Bu ekranda görüntü nasıl olacak? Kıvrılan kenarlar bir işe yarayacak mı? Yaramayacaksa Galaxy S6 Edge neden bu kadar pahalı, gibi soruların soruların sonu gelmiyor. Oysa Samsung Galaxy S6 Edge (Edge’in Türkçe anlamı da kenar demek) adından da anlaşılacağı gibi bu tasarımını öne çıkaran bir telefon. Bu kenarlar elbette bir işe yarıyorlar. 

Samsung Galaxy S6 Edge’in yanlarda kıvrılan ekranının ne işe yaradığına dair 5 örnek sunmak istiyoruz. Bunları zaman içinde hayal gücünüzle doğru orantılı olarak artırmak elinizde. S6 Edge size bu fırsatı veriyor. Ancak bazı dezavantajları da var.

Kenardan aydınlatma

Telefonunuzu sessize almak durumunda kaldığınızda çaldığını titreşimle anlıyorsunuz. Peki ya ortam titreşime de izin vermeyecek kadar hassassa ne yapabilirsiniz? Sıkıntı yok, S6 Edge yüzüstü dahi masada dursa kenar eğiminden sızan ışıklar size telefonunuza bir çağrı geldiğine dair uyarı verebiliyor.

Telefonu sesli ve titreşimli bir halde masaya yüzüstü bırakırsanız, ortalığı tamamen bir diskoya çevirme olasılığınız da var. Ama bu örnekten çıkarılacak ders başka. Telefonunuzu ekranı üzerinde sert zeminlere bırakmayın. 

Kenardan bildirim köşesi

Samsung Galaxy S6 Edge’in kilit ekranında çok şık bir bildirim bölümü var. Bu uygulama tamamen kişiselleştirilebiliyor ve renkten renge girebiliyor. Yani rehberinizden kişilere 8 farklı renk atayabiliyorsunuz. Böylelikle renkli arkadaşlıklarınız S6 Edge ekranlarında da onlar size çağrı, mesaj, ileti gönderdikçe devam edebiliyor.

SMS ve e-posta ikonları biraz birbirine benziyor ancak yine de uygulama hoş olmuş. Bu uygulamanın Samsung Galaxy S6 Edge ekranında son derece şık durduğunu görebiliyoruz.   

Kenardan Danışma köşesi

Galaxy S6 Edge’in farklı günlük bilgiler veren bir kenar uygulaması var. 5 farklı konuda enformasyon alabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken parmağınızı S6 Edge’in kenarından sürterek geçirmek. Bilgi aldığınız konular şunlar; Cevapsız çağrılar, e-postalar, SMS adetleri gibi bilgiler eğer uygulamaya bu seçenekleri koyarsanız kenarda beliriyorlar.

Yahoo bu kenardan size haberler ve hava durumu da güncelleyebiliyor. Twitter trentlerini takip edebiliyorsunuz. Borsa ve spor haberlerini de bu kenara ekleyerek telefonu açmadan görüntülemek mümkün. 

Kenardan Saat ve tarih köşesi

Samsung Galaxy S6 Edge’in gece görüntülenen bir saat uygulaması var. Bu uygulamayla minimum pil harcayarak yatağınızın başucunda bir saat bulunduruyormuş gibi yapabiliyorsunuz. Görünüşü oldukça güzel. Edge’in kenarında rahat ve okunabilir duruyor. Eğer yatak odanızda bir saatiniz yoksa Samsung Galaxy S6 Edge bu konuda başucu arkadaşınız olabilir. 

Sağ kenar mı yoksa sol kenar mı?

Elbette en önemli soru bu. 'Olmak ya da olmamak' ile yer değiştirecek ve kısa zamanda yaygınlaşacak bir soru kalıbı olabilir. Ama Samsung Galaxy S6 Edge kullanıcılarının bu konuda bir karar vermeleri gerekiyor. Samsung Galaxy S6 Edge’in kenarları tek tek kullanılabiliyor. Her iki kenara ayrı uygulamalar çalıştırmak şimdilik mümkün değil. Olsa da biraz kafa karıştırıcı olabilirdi aslında. Bu sebepten dolayı uygulamaları sol ya da sağ kenarda istediğinize dair bir karar vermeniz gerekiyor.

Samsung Galaxy S6 Edge için birçok uygulama çıkacak ve cihazın kenarları daha kullanışlı olacaktır elbette. Ancak o uygulamalar çıkana kadar cihazın fabrika ayarlarında olanlar bunlar. 

Samsung Galaxy S6 EdgeBasın Fotoğrafları

Samsung Galaxy S6 Edge İncelemesi

Samsung Galaxy S6 Edge, iPhone 6'dan Pahalıya Üretiliyor

YORUMLAR