iPhone'u Bırakıp Android'e Geçen Bir Kullanıcıdan Mektup Var

iPhone’u bırakıp Android’e geçen bir okuyucudan gelen mektubu paylaşıyoruz.

iPhone'u Bırakıp Android'e Geçen Bir Kullanıcıdan Mektup Var

İlk önce Windows Phone kullanan, ancak daha sonra 6 ay boyunca iPhone 6 Plus tecrübe eden bir okuyucumuzun mektubunu, virgülüne dokunmadan alıntılarla yayınlamayı bir süredir düşünüyordum. Bu mektubun bir kullanıcı fikri ve öz tecrübesi olduğunu unutmadan okumanızı ve düşüncelerinizi paylaşmanızı isteyeceğim. İşte bir okurun iPhone 6 Plus'u LG G4'e tercih etmesinin hikayesi.

Doğal olarak mektubu imzasız yayınlayacağım. Ancak mektubun sahibinin yurt dışından bir kullanıcı olduğunu söylemem belki okuduğunuz tecrübeyi daha iyi değerlendirmenizi sağlayabilir. İşte mektup:

“Sevgili Kaan,

Windows Mobil telefonlarla olan kullanıcı deneyimim çok uzun sürmedi. Windows 10 telefonumu bir kenara bıraktıktan sonra iPhone 6 Plus aldım, bu cihazı 6 ay kadar kullandıktan sonra çeşitli sebeplerden dolayı Android platformu denemek istedim, yaklaşık 4 aydır Android bir telefon kullanıyorum. Seninle bu değişikliğin sebeplerini paylaşmak istedim.”

Evet, mektup böyle başlıyor. Buradan sonra mektubu tamamını kopyala yapıştır yapmayıp, kullanıcının iPhone ve Android tecrübesini başlıklar halinde paylaşmak istiyorum. Bunu yapmaktaki amacım, bu görüşlere katılıp katılmadığınızı gerek Tamindir Facebook sayfasında veya burada yazının altında paylaşmanızı sağlamak. 

Boyut farkı

Okuyucu iPhone 6 serisinin her ikisinin de boyutlarının farklı olmasını şöyle değerlendirmiş, “iPhone 6s ve iPhone 6 arasında bir süre bocaladım. 6 Plus 5.5 inçlik bir ekranla cebimden taşarken iPhone 6’nın 4.7 inçlik ekranında gönderi takip etmekte zorlanıyordum. Ancak yine de gözlerimin hatırına 5.5 inçlik 6 Plus’u seçmeyi tercih ettim”. Kullanıcı mektubunda 5 ya da 5.2 inçlik bir ekranın kendine yeterli olabileceğini ancak iPhone denemek istediği için bu seçeneği yaptığını da ifade etmiş.

Fotoğraf kalitesi

“Fotoğraf kalitesi yüzünden aklım nedense hep başka bir markadaydı” diye devam eden yazısında kullanıcı sonunda bir LG G4 ile iPhone 6 Plus ‘ı değiştirdiğini itiraf ediyor. Kullanıcı, “LG G4’ün fotoğraf kalitesi iPhone 6 Plus ile radikal değişiklikler göstermese de arayüzünün ve lens kalitesinin daha iyi sonuçlar verdiğine şahit oldum” diyor. Kullanıcı yaptığı araştırmalarda "benchmark puanları" iPhone 6 Plus’tan üstün, 7 farklı Android model bulduğunu ancak LG G4’te karar kıldığını yazmış.

İşletim sistemi

Kullanıcının yaklaşık bir sene içerisinde 3 farklı işletim sistemi denemiş olması aslında, hepimizin kolay kolay sahip olamayacağı bir tecrübe. Ancak mektubunda iOS işletim sisteminin Android kadar esnek olmadığından da yakınıyor. “Kullanıcı arayüzünün sadece ikonlardan oluşuyor olması iPhone 6 Plus’a ısınmamı hep engelledi” ifadesini kullanıyor. Kendisinin bir OneNote kullanıcısı olduğunu ve bu özelliğin Android üzerinde daha verimli ulaşılabilir olduğunu da ekliyor.

Fiyat faktörü

iPhone 6 Plus’a verdiği paradan daha ucuz bir fiyata bu cihazdan daha fazla işlevsel bir cihaza kavuştuğunun altını çizen kullanıcı 850 dolar verdiği 64 GB iPhone 6 Plus’un yerine 32 GB bir LG G4’e 550 dolar vererek, 40 dolara bir adet 128GB microSD kartla dahili belleğini artırdığını ve böylece vergiler dahil çok daha ucuza istediği gibi bir telefona sahip olduğunun altını çiziyor.

Tasarım sıkıntıları

Kullanıcı iPhone 6 Plus’un tasarımının ince ve şık olduğunu kabul ediyor. Ancak bu telefonun büyük olmasından dolayı elden kayma ve düşme riskinin fazla olduğunu da belirtiyor. Kullanıcı “Bu sebepten dolayı iPhone 6 Plus’u hep bir kılıfla kullanmak zorunda kaldım, ancak LG G4 için böyle bir sıkıntı yaşamadığımdan kılıf kullanma zorunluluğu hissetmiyorum” diyor.

Yukarıdaki bu sebepleri iPhone6 Plus’u bırakıp Android bir cihaza geçmek için siz geçerli buluyor musunuz?  

OnePlus 2 ile Sony Xperia Z3+, HTC One M9, LG G4, Samsung Galaxy S6 Karşılaştırması

iPhone 6 Plus ve Galaxy Note 4 Karşılaştırması

LG G4 Tanıtıldı: Amiral Gemisi Gözleri Kamaştırdı

YORUMLAR