iPhone ve iPad'den Dropbox'a Fotoğraf Yükleme

Bulut depolama servisleri kullanıcıların önem verdikleri belgelere ve dosyalara diledikleri yerden ulaşmalarına imkan sağlıyor. Bu servislerin yaygınlaşmasıyla birlikte birçok kullanıcı harici depolama aygıtları kullanımına son verdi ve dolayısıyla daha

iPhone ve iPad'den Dropbox'a Fotoğraf Yükleme

Bulut depolama servisleri kullanıcıların önem verdikleri belgelere ve dosyalara diledikleri yerden ulaşmalarına imkan sağlıyor. Bu servislerin yaygınlaşmasıyla birlikte birçok kullanıcı harici depolama aygıtları kullanımına son verdi ve dolayısıyla daha pratik bir veri depolama çözümüne sahip oldu.

Özellikle mobil kullanıcılar için bu servisler vazgeçilmezler arasında. En nihayetinde akıllı telefon ve tabletlerimizi kullanarak günlük hayatta pek çok görevi yerine getiriyoruz ve bir noktadan sonra bu cihazların depolama kapasiteleri yetersiz kalabiliyor.

Bu konuda Android kullanıcılarının biraz daha şanslı olduğunu itiraf etmek gerekiyor çünkü bazı üreticiler cihazlarına artırılabilir hafıza özelliği ekliyor. Ne yazık ki Apple'ın satış ve pazarlama politikası gereği iOS cihazlarda artırılabilir hafıza seçeneği sunulmuyor. Hal böyle olunca iOS kullanıcıları iCloud, Dropbox ve Drive gibi alternatif depolama servislerine yöneliyor.

Tamindir ekibi olarak iPhone ve iPad cihazlarımız üzerinden Dropbox'a nasıl fotoğraf aktarılacağı konusunda bir rehber hazırlama kararı aldık. Yazımızda yer alan adımları izleyerek siz de pratik bir şekilde çektiğiniz fotoğrafları Dropbox hesabınıza aktarabilirsiniz.

Öncelikle iOS cihazımızda Dropbox uygulamasının yüklü olması gerekiyor.

Dropbox'ı cihazımıza yükledikten sonra başlatıyor ve ekranın alt bölümünden fotoğraflar sekmesine tıklıyoruz.

Turn On Camera Upload seçeneğini aktif (enable) ettikten sonra cihazımızda depolanmış olan fotoğraflar Dropbox hesabımıza aktarılacak. Bu işlem biz yeni fotoğraflar çektikçe devam edecek. Bu işlemden sonra istersek cihazımızdaki fotoğrafları silerek boş yer açabiliyoruz. 

İşlemi durdurmak için Ayarlar seçeneğine tıklayıp Camera Upload'ı kapalı (off) konumuna getirmemiz gerekiyor. Durdurma işleminden sonra fotoğraf aktarımı duracak.

Facebook'da Sanal Gerçeklik İçeriğini Kullanıcılar Nasıl Üretecekler?

YORUMLAR