iPhone ve iPad'de DNS Değiştirme

Yazımızda iOS cihazlarınızda nasıl DNS değiştirebileceğinizi resimli olarak anlattık

iPhone ve iPad'de DNS Değiştirme

Merhaba sevgili Tamindir takipçileri, bildiğiniz üzere DNS değiştirme işlemi internet üzeirndeki engelleri aşmak için sıkça başvurduğumuz bir yöntem. Maalesef ki internet yasakları konusunda oldukça kötü bir karneye sahip olan ülkemizde YouTube uzun bir süre erişime kapatılmış, kullanıcılar bilgisayarlarının DNS ayarlarını değiştirerek bu servise erişmeye çalışmıştı. Şimdi ise Twitter erişime engellendi ve Facebook'un erişime kapatılması da olanaklar dahilinde. Yasaklı sitelere giriş için DNS ayarlarını değiştirmek bilgisayarda kolay bir işlem olsa da mobil cihazlarda bu iş biraz daha karışık olabilmekte. Bu yazımızda iOS işletim sistemini kullanan iPhone ve iPad'leriniz üzerinde nasıl DNS değiştirebileceğiniziresimli olarak anlatacağız.
iPhone ve iPad'inizde DNS değiştirmek için ilk adım ayarlar menüsüne erişmek ve Wi-Fi başlığını seçmek:


Bu adımdan sonra bağlı olduğumuz kablosuz ağın isminin üzerine dokunuyoruz ve bağlantı seçeneklerine erişiyoruz (Resimde kırmızı alan içerisindeki bölüm).

Bağlantı seçenekleri açıldıktan sonra DNS başlığına dokunuyoruz ve sanal klavyenin açılmasını bekliyoruz:


Sanal klavye açıldıktan sonra tercih ettiğimiz DNS numarasını giriyoruz. Numaralar arasına nokta koymaya dikkat edin:


Not: Twitter'a erişim için Google tarafından sağlanan 8.8.8.8 DNS'leri şu an için çözüm sunmamaktadır. Hem Twitter hem de YouTube erişimi için hızlı ve güvenli bağlantı sunan SmartSafeDNS hizmetini kullanabilirsiniz:

54.85.9.10

54.85.12.30

Alternatif olarak 141.211.125.17 DNS'ini tercih edebilirsiniz.

Eğer DNS ayarlarını değiştirmek işinize yaramadıysa aşağıdaki VPN uygulamalarını deneyerek engellemeleri kesin olarak aşabilirsiniz:


Bilgisayarınızda hızlı ve güvenli bir DNS servisi kullanmak isterseniz size tek bir tıklamayla DNS değiştirme imkanı veren SmartSafeDNS programını kullanabilirsiniz:

Bütün işlemler bu kadar. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

Android Cihazlarda DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir

YORUMLAR