iPhone ile Yapabileceğiniz 7 Harika Şey

Bu yazıda iPhone ile yapılabilecek şeyler neler sorusunu yanıtladık. Hazırladığımız rehberde iPhone'da yapılabilecek birbirinden harika 7 aktivite yer alıyor.

iPhone ile yapılabilecek şeyler neler? Bu yazıda iOS işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlar üzerinden yapabileceğiniz 7 farklı harika aktiviteyi bir arada topladık. Hazırladığımız rehber sayesinde söz konusu cihazlarda yapılabilecek harika aktiviteleri öğrenebilirsiniz.

Eğer bu yazıdan önce sahip olduğunuz iPhone'ları çok fazla kurcalamıyorsanız ve uygulama keşfetmeye pek meraklı değilseniz, artık olsanız iyi olur çünkü öyle uygulamalar var ki iPhone'unuzu iPhone'luktan çıkarıp tahmin edemeyeceğiniz pek çok şey için kullanabilmenizi sağlıyor. Gelin tüm bu harika şeylere birlikte göz atalım.

iPhone ile Yapılabilecek Şeyler Neler?

  • Müzik üretimi
  • Film çekebilme
  • Profesyonel fotoğrafçılık
  • Tartı olarak kullanma
  • Dünyayı daha güzel bir yere getirmek için yardım etme
  • 3D tarama yapma
  • Daha doğru hava durumu raporları oluşturma

1. Müzik Üretimi

Apple'ın 2015 yılında piyasaya sürdüğü iPhone 6 ve üzeri tüm iPhone modellerinde eski ve klasikleşen küçük ekranlar yer almadığı için, iPhone sahipleri cihazlarını artık enstrüman olarak kullanabilir hale geldiler.

Söz konusu müzik olunca iPhone'ların küçük ekranı da çalışıyor olmasına rağmen, pek verimli müzik üretimi yapmak mümkün değildi. Büyüyen ekranlar ile birlikte iPhone'larınıza gerekli uygulamaları yükleyerek onları birer entrümana kolaylıkla dönüştürebiliyorsunuz.

iPhone'ları enstrümana dönüştürmek için kullanabileceğiniz uygulamaların başında Apple'ın kendi uygulaması olan GarageBand geliyor. Ücretli olarak sunulan uygulama vereceğiniz parayı fazlasıyla hak ediyor diyebilirim.

Hem iPhone hem de iPad'ler üzerinde çalışan uygulama, 2013 yılından günümüze kadar iPhone satın alan kullanıcılara da ücretsiz olarak sunuluyor. Alttaki videoyu izleyerek GarageBand hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.

Kendi kategorisindeki en başarılı uygulamalardan bir tanesi olan GarageBand uygulaması dışında Apple Store üzerinde pek çok piyano, gitar ya da diğer müzik uygulamaları bulabiliyorsunuz. GarageBand'a alternatif olarak önerebileceğim bir diğer uygulama da AidioBus. Bu uygulama da ücretli fakat tüm enstrümanları bir araya getirdiği için oldukça güzel olduğunu düşünüyorum. iPhone'larınız ile müzik üreterek yaratıcılığınızı konuşturma vakti geldi. Uygulamaları alttaki indirme bağlantılarını kullanarak indirebilirsiniz.

2. Film Çekebilme

Son iPhone modeli olarak piyasaya sürülen iPhone 6s ile birlikte harika 4K video çekimi yapabilen kullanıcılar, bir akıllı telefondan beklenmeyecek kalite ve güzellikte video çekimleri yapabiliyor.

Eski iPhone modellerine göre çok daha etkileyici video çekimine sahip olan son model iPhone'lar sayesinde sinematik çekimler bile gerçekleştirebiliyorsunuz. Eğer kısa film çekme planlarınız varsa iPhone 6 ve iPhone 6s ile bunu oldukça başarılı şekilde gerçekleştirmek mümkün. Konuyu örneklerle açıklamak gerekirse aşağıdaki videoları mutlaka izlemeniz öneririm.

Aşağıdaki izleyeceğiniz video tamamen iPhone 6 ile çekilmiştir.

Aşağıda izleyeceğiniz video ise baştan sona iPhone 6s ile çekilmiş.

Sahip olduğunuz iPhone 6 ve iPhone 6s ile siz de bu şekilde başarılı videolar çekip yayaınlayabilirsiniz. Denemekten asla korkmayın!

3. Profesyonel Fotoğrafçılık

Geçtiğimiz yıllara çok fazla gelişen mobil cihaz kameraları ile birlikte son zamanlardaki en büyük tartışmalardan bir tanesi de mobil cihaz kamerası kullanarak profesyonel fotoğrafçılık yapılabilir mi? oldu. Cevap ise evet yapılabilir.

iPhone 6 ve iPhone 6s ile birlikte iPhone kameraları profesyonel fotoğraf makinelerini aratmaz oldu. Elbette çok güçlü ve pahalı cihazlar kadar olamaz ama profesyonel anlamda fotoğraçılık yapmak için iPhone'larınızı kullanabilirsiniz.

Profesyonel fotoğrafçıların da 12 megapiksellik iPhone kamerasını oldukça güzel bulmasından sonra konu hakkında çok fazla söylenecek şey kalmıyor. iPhone 6'lar dışında eski iPhone modellerinin de kameraları oldukça kullanışlı veprofesyonel fotoğraçılık yapabilmek için elverişli.

2015 yılında yapılan iPhone Fotoğrafçılık ödüllerindeki birinciliği aşağıda paylaştığım resmi iPhone 5S'i ile çeken Michael Koralewski kazanmayı kazanmıştı.

4. Tartı Olarak Kullanma

Android'cileri bile Android'den iOS'a geçiren iPhone 6s'in yeni 3D touch özelliği sayesinde iPhone 6s'inizi tartı olarak kullanabiliyorsunuz. Telefonunuz ile yapabileceğiniz şeylerin sınırlarını genişleten 3D touch sayesinde yapabileceklerinizden bir tanesi de herhangi bir şeyi iPhone 6s ekranı üzerinde tartmak.

Tartı özelliği ile birlikte aynı zamanda oranlama özelliği de mevcut. Fakat bu konuda bir uygulamaya ihtiyacınız bulunuyor. Şu an için Simon Gladman adlı geliştiricinin geliştirmiş olduğu bir uygulama henüz Apple uygulama mağazasında yerini almamış olmasına rağmen, neler yapabileceğinizin bir videosu çekip yayınlandı. Alttaki videoyu izleyerek iPhone 6s ile yapabileceğiniz şeyleri görebilir ve siz de bu tür yaratıcı fikirler üretebilirsiniz.

5. Dünyayı Daha Güzel Bir Yere Getirmek için Yardım Edin

Bu konuda hem iPhone hem de Android akıllı telefon sahiplerine hizmet eden Oroeco uygulaması, aslında kullanıcıların iklim değişikliklerini takip ederek hem kendilerine hem de dünyaya fayda sağlamalarını amaçlıyor. Eğlenceli ve yararlı bir platform oluşturan Oroeco, bir çok uygulama ve oyunda olduğu gibi arkadaşlarınız ile yarışmanızı sağlıyor ve sağladığınız yarara göre aldığınız puanlarla rakiplerinizi geçebilirseniz size ödüller sunuyor.

Küresel ısınma nedeniyle durumu günden güne kötüye giden Dünya'da yaptığımız her şeyin bir etkisi oluyor. Bu etkiyi azaltmak ve dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek isteyen Oroeco, tercih ettiğiniz ulaşım türünden yediğiniz besinlere kadar tercih değişiklikleri yaparak hem kendiniz için hem de dünya için yarar sağlamanıza yardımcı oluyor.

İklimsel değişiklikleri takip ederek bildireceğiniz uygulama hem para tasarrufu yapmanızı hem de Dünya'ya negatif anlamda daha az etki yapmanızı sağlayarak oldukça güzel bir amaca hizmet ediyor diyebilirim. Oroeco'nun yayınlamış olduğu alttaki tanıtım videosunu izleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

6. 3D Tarama Yapma

3D yazıcıların her geçen gün daha popüler olmaya başladığı şu günlerde iPhone sahipleri de çok yakın zamanda 3D modelleri tarama işlemini cihazlarınızı kullanarak yapabilecekler. Microsoft'un geliştirme aşamasında olduğu uygulama ile iPhone kullanıcıları cihazlarının kameralarını kullanarak 3D tarama yapabilecekler. Üstelik yapılan taramaların kalitesi 3D modelleme yapabilmek için de yeterli olacak.

Şu an hali hazırda telefonların 3D tarama yapabilmesi için bazı programlar bulunuyor fakat bu programlar sadece telefonları kullanarak tarama işlemleri yapamıyor. Microsoft'un geliştirdiği MobileFusion uygulaması ise sadece cihazın kendi donanımı ile 3D tarama işlemlerini tamamlamasına olanak sağlayacak.

iPhone 5s ile yapılan testlerde başarılı sonuçlar alındığı belirten yetkililere göre MobileFusion, iPhone kameralarının 3D tarayıcı olarak çalışmasını sağlayacak bir uygulama. Böylelikle ilerleyen günlerde üç boyutlu çıktılar almak için iPhone gerekli donanımlardan bir tanesi haline gelebilir. Eğer 3D tarama ve yazıcılar ile ilgileniyorsanız ve iPhone sahibiyseniz Microsoft'un MobileFusion uygulamasını bekleyin. Beklediğinize değeceğini düşünüyorum. Aşağıda uygulama ile ilgili videoyu izleyebilirsiniz.

7. Daha Doğru Hava Durumu Raporları Oluşturma

Kitle kaynaklar ile iPhone 6s'in barometrik sensörü birleştiğinde oluşan daha detaylı ve doğru hava durumu tahminleri için kullanmanız gereken uygulamanın adı Dark Sky. Ücretli olan uygulama şu an için malesef Türkiye'de aktif değil fakat en kısa sürede aktif olmasını umut ediyoruz.

4 Dolarlık fiyata sahip olan olan Dark Sky uygulamasını iPhone 6s cihazlarınıza kurduğunuz taktirde uygulama sizden bir izin istiyor. Bu izin sayesinde telefonunuzun basınç sensörü belirli aralıklarla topladığı verileri uygulamaya göndererek çok daha detaylı ve doğru hava durumu tahminleri oluşmasına yardımcı oluyor.

Bu şekilde pek çok kullanıcıdan alınan veriler ile birlikte oluşturulan hava durumu raporları, yaşadığınız bölgeye göre çok işinize yarayabilir. Bunun için sadece uygulamayı satın alarak yüklemeniz ve sonrasında veri toplayarak uygulamaya göndermesi için izin vermeniz gerekiyor.

Genel anlamda olumlu bir hareket olmasına rağmen, kişisel olarak bakıldığında cihazınızın şarjı normalden daha az sürede tükenecektir. Bu nedenle uygulamanın kullanımı daha yavaş yayıllır diye düşünüyorum.

YORUMLAR