iPhone için En İyi 7 Email Uygulaması

iPhone üzerinde kullanabileceğiniz en iyi email uygulamalarını ele aldığımız bu yazımızda her uygulamanın öne çıkan özelliklerine göz atabilirsiniz.

iPhone için En İyi 7 Email Uygulaması

Mobil cihazların kullanıcılara en fazla yardımcı olduğu konulardan bir tanesi email hesaplarının yönetimidir. Özellikle işlerini yürütmek amacıyla bu özelliği kullananlar için email hesaplarının etkin bir şekilde yönetilmesi hayati konular arasında. Birden fazla mail hesabına sahip olan kullanıcılar her hesabı ayrı ayrı yönetmekle vakit kaybediyor ve bu da zaman zaman işlerin istenilen düzeyde yürümesine engel oluyor.

Geliştiriciler bu konuda mobil cihaz kullanıcılarına yardımcı olabilmek için farklı alternatifler sunuyor. Sunulan bu seçenekler kullanıcıların beklentilerine en iyi şekilde cevap vermek için tasarlanmış. Elbette her ne kadar aynı amaca hizmet ediyor olsalar da aralarında tasarım, çalışma prensibi ve kullanım deneyimi disiplinlerinde birçok fark var.

Vakit kaybetmeden hemen ilk email uygulamasıyla incelememize başlayalım.

1- Gmail

Listemize mobil dünyada da bir hayli popüler olan Gmail ile başlamayı uygun gördük. Birçok disiplinde rakiplerini geride bırakan Gmail’in en önemli özelliği 5 hesaba kadar destek sunması.

Sahip olduğunuz email hesaplarını Gmail’e kaydedebilir ve mail trafiğinizi problemsiz bir şekilde yönetebilirsiniz. Gelen mailler hem bildirim olarak ekranda çıkıyor hem de uygulama ikonunun köşesinde sayısal olarak ne kadar okunmamış mail olduğu bildiriliyor.

Gmail uygulamasını kullanarak Google Calendar özelliklerinden de faydalanabiliyorsunuz. Oluşturulan etkinlikler takvime ekleniyor ve kullanıcılar tarafından rahatlıkla takip edilebiliyor. Elbette yaklaşan etkinlikler için ayrıca bildirimler gönderilmekte. Açık renkli tonların hakim olduğu arayüz kullanım açısından herhangi bir problem yaratmıyor. Zaten Gmail’in web sürümünü kullanıyorsanız, uygulamasını da zorlanmadan kullanacaksınızdır.

2- myMail

Gmail, Hotmail, Live, Outlook, MSN, iCloud, AOL ve Yahoo hesaplarıyla uyumlu olarak çalışabilen myMail tüm hesaplarınızı tek bir merkezde topluyor ve bu sayede hepsiyle ayrı ayrı ilgilenip vakit kaybetmenize engel oluyor.

Gmail’e kıyasla myMail’in arayüzü biraz daha renkli ve canlı görünüyor. Kullanım açısından ise herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Tavsiyede bulunabileceğimiz tek nokta ise ikonların biraz daha açıklayıcı olması gerektiği. Fakat mail istemcilerine hakim olan kullanıcılar için neyin ne işe yaradığını çözmek birkaç dakikadan fazlasını almayacaktır.

myMail’in çalışma prensibi basit tıklamalara, basılı tutmalara ve ekran kaydırmalarına dayanıyor. Geliştiriciler ekranı butonlarla doldurmak yerine kullanıcılar parmaklarını ekranda sürükleyerek açabilecekleri işlevsel menülere yer vermişler.

Kısacası myMail kullanıcı dostu arayüzü, tasarımı ve ortalama kullanıcıların ihtiyaçlarına sorunsuzca cevap veren özellikleriyle dikkat çeken bir seçenek.

3- Mailbox

Mailbox’ın en fazla öne çıkan özelliği kullanım deneyimi ve kolaylığı. Ekran kaydırmalarını ve parmak hareketlerini bolca kullanan Mailbox’ta ihtiyaç duyabileceğiniz tüm fonksiyonlar rahat ulaşılabilecek bir şekilde organize edilmiş.

Gelen maillerin üzerinde parmağınızı sürükleyerek silme veya arşive alma gibi fonksiyonları anında gerçekleştirebiliyorsunuz. Buna ek olarak rahatsız edilmek istemediğiniz zamanlarda belli konuları içeren mailleri sessize alabiliyor ve sadece kendinizi odaklamak istediğiniz konuları içeren maillerin bildirimlerini alabiliyorsunuz. Hatta daha sonra tekrar hatırlatılmasını istediğiniz mailleri erteleme şansına da sahipsiniz.

Hızlı yapısı, kullanıcı dostu ve göze hoş gelen tasarımıyla dikkatleri toplayan Mailbox, mail adreslerini tek bir noktadan yönetmek isteyen her kullanıcının mutlaka denemesi gereken seçenekler arasında yer almalı.

4- CloudMagic

Ödüllü CloudMagic uygulaması Gmail, Exchange, Yahoo, Outlook, iCloud, Office 365 ve Google uygulamalarıyla sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bu servislerden birinin veya birkaçının mail adresini kullanıyorsanız CloudMagic’e her birini tanıtabilir ve daha etkin bir e-posta kontrol trafiği oluşturabilirsiniz.

Hangi mail adresini kullanırsanız kullanın bildirimler sorunsuz bir şekilde iletiliyor. Hem bildirim merkezinden hem de uygulama ikonundan ne kadar posta aldığınızı takip edebilirsiniz.
Evernote, OneNote, Trello, Todoist, Zendesk, Salesforce.com, Asena ve MailChimp gibi servisleri kullanıyorsanız bunları CloudMagic ile uyumlu çalıştırabilirsiniz. Bu sayede tüm işinizi ayrı uygulamalara ihtiyaç duymadan tek bir araç ile kontrol edebilirsiniz.

Genel olarak başarılı bir e-posta istemcisi olarak tanımlayabileceğimiz CloudMagic özellikle farklı servisleri entegre bir şekilde kullanmak isteyenlerin göz atması gerekenler arasında bulunuyor.

5- Hop

iOS cihazlarınızda kullanabileceğiniz pratik bir email istemcisi arıyorsanız Hop sizin için iyi bir alternatif olabilir. Ücretsiz olarak sunulan bu uygulamanın en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi email konuşmalarını tıpkı bir chat uygulaması gibi sunması.

Hop ile arkadaşlarınıza fotoğraflar, müzikler, ses dosyaları, videolar ve hatta dokümanlar gönderebilir ve tabii ki arkadaşlarınızın gönderdikleri dosyaları hızlı bir şekilde açabilirsiniz. Bu kategoride yer alan diğer uygulamaların genelinde olduğu gibi Hop’ta da gelen içerikler bildirim merkezinde otomatik olarak gösteriliyor.

Hop kullanıcıları özel olarak takip etmek istedikleri içerikleri işaretleyebilir ve o konu hakkında gelen mailleri filtreleyerek takip edebilir. Açıkçası kullanım esnasında en hoşumuza giden detaylar arasında bu var. Bazen o an işimize yaramayan mailler ile dikkatimiz dağılabiliyor. Hop ise sunduğu işlevsel özellikler ile bu durumun önüne geçiyor.

6- Acompli

Kısa bir süre önce Microsoft tarafından satın alınan Acompli ücretsiz olarak sunulmaya devam ediyor. Farklı email servisleriyle uyumlu bir şekilde çalışabilen Acompli’ye Hotmail, Outlook.com, iCloud, Gmail, Office 365, Live ve Yahoo gibi servisleri tanımlayabilirsiniz.

Eğer bu servislerden birkaçını eş zamanlı olarak kullanıyorsanız hepsini Acompli üzerinden hızlı bir şekilde yönetme şansına sahip olacaksınız. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde uygulamayı açtığınız andan itibaren tüm fonksiyonlara sorunsuz bir şekilde erişim sağlayabilir ve hangi butonun ne işe yaradığını kısa süre zarfında kavrayabilirsiniz.

Gelişmiş kontak bilgileri özelliği sayesinde iş çevrelerinize, özellikle öncelikli olan kişilere, sadece birkaç tıklamayla email gönderebilir ve bu maillerin içerisine ilgili belgeleri ekleyebilirsiniz. Takviminizi ve sizin için önem arz eden olayları da yine uygulama içerisinden yönetebilirsiniz.

Kısacası iş hayatınızda veya özel hayatınızda e-posta işlemlerinizi yönetebileceğiniz faydalı bir uygulama arıyorsanız Acompli’yi kullanmanız gerektiğini düşünüyorum.

7- Boxer

Listenin sonunda yer alsa da kesinlikle en iyilerinden bir tanesi! Boxer kullanıcılara kesintisiz ve problemsiz bir e-posta yönetim deneyimi sunuyor. Evernote ve Google Calendar gibi servislerle uyum içerisinde çalışan Boxer’a kullandığınız farklı email hesaplarınızı tanımlayarak her birini tek bir yerden kontrol edebilirsiniz.

Uygulamanın en fazla öne çıkan özellikleri arasında kullanıcılara kendi yapılacaklar listelerini hazırlama şansı vermesi. Başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan Boxer içerisine kendi yapılacaklar listelerinizi kaydedebilir ve bunları dilediğiniz kişilerle yine uygulama üzerinden paylaşabilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 4 İncelemesi

YORUMLAR