iPhone Home Tuşu Sorunu ve Çözümü

Başta iPhone 4 ve iPhone 4S olmak üzere iPhone kullanıcılarının cihazlarına yönelik en büyük şikâyetlerinden biri ana tuşun yani “home” tuşunun tepkisiz kalması ve basmaması. Kullanıcılar bir süre sonra ana tuşa bastıklarında işlevin yerine gelmemesi hali

iPhone Home Tuşu Sorunu ve Çözümü

Başta iPhone 4 ve iPhone 4S olmak üzere iPhone kullanıcılarının cihazlarına yönelik en büyük şikâyetlerinden biri ana tuşun yani “home” tuşunun tepkisiz kalması ve basmaması. Kullanıcılar bir süre sonra ana tuşa bastıklarında işlevin yerine gelmemesi halinde söz konusu defalarca ya da daha şiddetli basmak zorunda kalabiliyorlar. Bu soruna dair Apple tarafından açıklanan resmi bir tespit ya da çözüm bulunmuyor. Bu nedenle çözüm kullanıcılar tarafından edinilen tecrübeler sonucunda çıkabiliyor. Bu yazıda bazı yabancı kaynaklarda yayınlanan ve kullanıcıların tespit ettikleri, kendilerinin deneyerek başarılı sonuçlara ulaştıkları ve garantisi olmayan ancak cihaza da hiçbir şekilde zarar vermeyen çözümlerden bahsedeceğiz. Aynı zamanda bu işlemleri nasıl yaptığımızı ve söz konusu çözümleri dile getiren bir video hazırladık, yazının sonunda onu da izleyebilirsiniz.

Öncelikle tespit ve çözümden bahsedelim. Cihazın uzun süre kullanımı sonrasından çeşitli sebeplerle ana tuşun çevresindeki ince boşluğun toz v.b. parçacıklarla dolduğu ve bunun tuşun işlevini olumsuz etkilediği düşünülüyor. Çözüm tabii ki o tozların orada çıkmasını sağlamak. Bunun için parmaklarımızı kullanarak tuşun çevresine küçük darbeler indiriyoruz. Videoda da göreceğiniz şekilde bu işlem sırasında birçok toz çıkıyor. Diğer yandan vuruş yaparken tırnağım azıcık da olsa törpülendiğini çıkan tozun aslında tırnaktan çıktığını düşünebilirsiniz. Ancak gerçekten de o bölgeden küçük miktarlar halinde arka arkaya tozlar çıkıyor. Bu işlemi yaklaşık üç dört dakika sürdürüyoruz.

iPhone Home Tuşu Sorunu ve Çözümü Videosu
MOBİL

iPhone Home Tuşu Sorunu ve Çözümü Videosu

iPhone kullanıcılarının en çok yakındığı konulardan biri de home tuşunun yani ana tuşun kullanıma bağlı olarak işlevini yitirmeye başlaması.

Tozları olabildiğince o bölgeden arındırdıktan sonra yine yabancı kaynaklarda dile gelen bir çözüme sıra geliyor. Bu çözüm ise cihazın ana tuşu yani “home tuşunu” ölçülendirmesine (calibre) dayalı, iddiaya göre. İlk olarak bir borsa uygulaması açıyoruz ve uygulama çalışırken kapat tuşuna uzunca basıyor. Karşıma gelen ekranda hiçbir yere basmadan, telefonun ana tuşuna basılı tutuyoruz. Kısa bir süre sonra cihaz bizi ana ekrana atıyor ve bu işlemin ana tuşu ölçülendirdiği anlamına geldiği iddia ediliyor.

Tüm bunlar yazının başında da belirttiğimiz gibi kullanıcıların edindikleri ve en çok işe yaradığı belirtilen çözümler. Kimilerine göre ise sadece birer şehir efsanesi. Bizim tecrübemiz cihaz sahibinin yorumuyla, “gerçekten daha iyi” şeklindeydi.

YORUMLAR