iPhone Home Tuşu Kullanmadan Nasıl Yeniden Başlatılır?

iPhone home tuşu kullanmadan nasıl yeniden başlatılır? Bu yazımızda pek çok kişi tarafından merak edilen bu detaylara daha yakından göz atacağız.

iPhone Home Tuşu Kullanmadan Nasıl Yeniden Başlatılır?

iPhone Home Tuşu Kullanmadan Nasıl Yeniden Başlatılır? - Eğer kullandığınız iPhone'un ya da iPad'in ana ekran tuşu bozuksa ve cihazınızı yeniden başlatmanız gerekiyorsa, bunu yapmak oldukça zor gibi gözüküyor olabilir. Yine de bu, herhangi bir çözüm yolunun olmadığı anlamına gelmiyor. Bu yazımızda iPhone'u yeniden başlatma nasıl yapılır? sorusuna daha yakından göz atacağız.

iPhone'da Silinen Fotoğrafları Geri Getirme Nasıl Yapılır?
MOBİL

iPhone'da Silinen Fotoğrafları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

iPhone'da silinen fotoğrafları geri getirme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları sırası ile uygulayarak cihazınızda silinen görselleri geri getirebilirsiniz.

Öncelikle söylememiz gerekirse bu sorunu çözebilmek adına uygulayabileceğiniz birkaç farklı yöntem bulunuyor. Ancak biz bu yazımızda hem eski nesil, hem de yeni nesil modellerde uygulayabileceğiniz temel yönteme odaklanacağız. Ayrıca bu yöntem bize göre en kolay yöntem olduğu için herhangi bir uğraştırıcı işlemle vaktinizi harcamamanızı sağlayacağız.

iPhone Home Tuşu Kullanmadan Yeniden Başlatma Yöntemi

  1. Ayarlar uygulamasına giriş yapın.
  2. Erişilebilirlik menüsüne tıklayın ve Dokunma sekmesine basın.
  3. AssistiveTouch kutucuğunu aktif hale getirin.
  4. Aktif hale getirdikten sonra Aygıt simgesine tıklayın.
  5. Ardından Ekranı Kilitle ikonuna uzunca basılı tutun.
  6. Cihazı kapatma ikonu geldikten sonra sağa sürükleyin.
  7. iPhone'u yeniden açmak için şarja takın.

unlu-youtuber-iphone-12-kutu-acilisi-videosu

Not: Burada yer alan bilgiler iOS 14 üzerinde hazırlanmış olup diğer sürümlerde izlemeniz gereken yol farklılık gösterebilir. Ancak her durumda yapmanız gereken şey AssistiveTouch'ı aktif hale getirmek ve bunun ardından aynı adımları izlemek olacaktır. Kullandığınız sürümde AssistiveTouch'ın nerede olduğunu bulmak için çeşitli rehberlerden yardım alabilirsiniz.

Eğer yukarıdaki adımları denediyseniz ancak bir türlü başaramadıysanız yapabileceğiniz iki yöntem daha bulunuyor. Bunlardan ilki Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla adımlarını takip etmek olarak öne çıkıyor. Eğer şifre istenirse, şifrenizi girin. Ufak bir ön uyarı olarak burada Wi-Fi şifreleri gibi detaylar sıfırlanır ancak başka çareniz kalmadığında son çözüm olarak kullanabilirsiniz.

Ya da biraz saçma bir şekilde şarjınızın tamamen bitmesini bekleyebilirsiniz ancak bu acil durumlarda, ki şarjınız tam dolu ise, uzun bir süreç anlamına gelebilir. O nedenle bunu bir yöntem olarak saymak ne denli doğru bilemiyorum. Yani her halükarda en mantıklı çözüm, AssistiveTouch ile yola devam etmek olacaktır.

Apple Pay Nedir? Apple Pay Türkiye'de Nasıl Kullanılır?
MOBİL

Apple Pay Nedir? Apple Pay Türkiye'de Nasıl Kullanılır?

Apple Pay nedir? Apple Pay Türkiye'de nasıl kullanılır? - iOS 8.1 ile hayatımıza giren Apple Pay, iPhone 6 ve daha yeni modellerde aktif olarak kullanılabiliyor.

Sizler için hazırladığımız iPhone Home Tuşu Kullanmadan Nasıl Yeniden Başlatılır? isimli bu rehberin de sonuna geldik. Peki siz bu rehber hakkında ne düşünüyorsunuz, burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve cihazınızı sorunsuz bir şekilde yeniden başlatabildiniz mi? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR