iPhone 5S ve 5 Bilinmeyen Gizli Özellikleri ve İpuçları

Çoğu kullanıcı farkında olmasa da iPhone'ların göz ününde olandan çok daha fazla özelliği var. Yazımızda söz konusu bu gizli özelliklere göz atabilirsiniz.

iPhone 5S ve 5 Bilinmeyen Gizli Özellikleri ve İpuçları

Akıllı telefonlar ve tabletler son derece gelişmiş donanımsal bileşenlere sahipler. Fakat tahmin ettiğiniz gibi donanım ne kadar güçlü olursa olsun iyi bir yazılımla kombine edilmediyse kullanıcıların pek bir işine yaramayacaktır.

Bu sebeple üreticiler teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanarak ürettikleri bu cihazlara kullanıcıların işlerini daha kolay hale getirebilecek özellikler ekliyorlar. Bu yazımızda ise iPhone 5/S kullanıcıları için iPhone'ların pek fazla kişi tarafından bilinmeyen özelliklerini inceleyeceğiz. Siz de iPhone sahibiyseniz yazımıza göz atarak cihazınız hakkında bilmediğiniz özellikleri yakalayabilirsiniz.

1- Şifrenizi Sayılar Yerine Kelimelerden Seçebilirsiniz

Akıllı telefonlarda ve tabletlerde pek çok kişisel bilgi depolanmakta. Çoğu kullanıcı şifrelerini, özel fotoğraflarını, e-postalarını ve hatta kredi kartı bilgilerini bile cihazlarında saklamayı tercih ediyor. Durum böyle olunca güvenliğin önemi ortaya çıkıyor.

iPhone'ların kullanıcılara şifre oluşturma ve cihazlarını bu şifreyle koruma şansı tanıdığını biliyorsunuzdur. Peki ya bu şifrenin ille de sayılardan oluşması gerekmediğini? Evet, yanlış duymadınız. iPhone'unuzu korumak için seçeceğiniz şifreyi kelimelerden veya rastgele harflerden de oluşturabilirsiniz.

Bunu yapmak için;

Ayarlar > Touch ID ve Parola > Basit Parola (aktifse kapatın, değilse dokunmayın)

Basit Parola'yı kapattıktan sonra artık şifrenizi kelime veya rastgele harflerden seçebilirsiniz.


2- Mesajların Saatini Görüntüleyebilirsiniz

Şimdi "iPhone zaten mesajların saatini gösteriyor" diyebilirsiniz. Fakat mesaj kutunuza girdiğinizde mesajların belli saatlerde gönderilenlerinde saat çıkıyor olduğunu fark edeceksiniz. Halbuki iPhone'lar gönderilen her mesajın saatini ayrıntılı olarak gösterebiliyor.

İşte nasıl yapılacağı;

Mesaj kutunuza girin > Herhangi bir mesajlaşmanızı açın > Kendi attığınız mesajlardan birine dokunarak sola çekin.

Gördüğünüz gibi ekranın sağından saatler çıkıyor ve mesajın ne zaman atıldığını gösteriyor.


3- Yanlışlıkla Silinen Metinleri Geri Getirin

Arkadaşınıza uzunca bir mesaj yazdınız ve yanlışlıkla silindi mi? Korkmayın, baştan yazmak zorunda değilsiniz.

Sadece cihazınızı hafifçe sağa sola sallayın. Salladıktan sonra ekranda "Geri Al: Yazma" ibaresi bulunan bir kutu belirecek. Buradaki Geri Al seçeneğine tıklayarak yazdıklarınızı geri alabilirsiniz.

Bu özellik mail, mesaj, not alma gibi her türlü metin yazma işlemi esnasında kullanılabilir.

4- Takviminizi Daha Ayrıntılı Görüntüleyin

Bu özelliği kullanarak takviminizi daha ayrıntılı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Bunu yapmak için takvime girin ve cihazı yatay hale getirin. Gördüğünüz gibi takvim görünümü değişiyor ve daha bilgilendirici oluyor.

5- iPhone'unuzu Eğim Ölçme Aracı Olarak Kullanın

Duvara tablo asarken, maket yaparken veya eşyalarınızı onarırken kullanabileceğiniz bu özellik çok işinize yarayacak.

Bu özellik için pusula uygulamasını açın, ciihazın kalibrasyonu için 180 derece döndürün ve çıkan pusula ekranını sağdan sola kaydırın. Karşınıza açı ve eğim ölçmek için kullanabileceğiniz bir yardımcı uygulama çıkacaktır. Ekrana dokunarak farklı özellikler arasında geçiş yapabilirsiniz.

5- Tek Hamleyle Seri Fotoğraf Çekin

Seri fotoğraf çekmek iPhone'ların bu kullanışlı özelliği sayesinde çok kolay.

Seri fotoğraf çekmek için kamerayı açın ve deklanşör tuşuna basılı tutun. Bunu devam ettirdiğiniz süre boyunca cihazınızın sürekli olarak fotoğraf çekmeye devam edecektir.

6- Ses Kısma Tuşuyla Fotoğraf Çekebilirsiniz

Özellikle cihazın daha net fotoğraflar çekebilen arka kamerasını kullanarak özçekim fotoğraflar çekmek isteyenlerin seveceği bir özellik. Fotoğraf çekmek için cihazın yan bölümünde bulunan ses kısma tuşunu kullanabilirsiniz. Fakat bu tuş biraz ufak olduğundan özellikle koruyucu kılıf kullananlar biraz zorlanabilir.

7- Kulaklığınızı Kullanarak Fotoğraf Çekebilirsiniz

iPhone'ların standart olarak sundukları kulaklıklar ile fotoğraf çekebileceğinizi biliyor muydunuz?

Kulaklığınız cihazınıza bağlıyken kulaklık kablosundaki ses açma ve kapama tuşlarının arasında kalan orta tuşa basarak fotoğraf çekebilirsiniz.

8- iPhone'unuzu İki Kat Hızlı Şarj Edebilirsiniz

Standart olarak sunulan Uçak Modu sayesinde iPhone'unuzu normale göre daha hızlı şarj edebilirsiniz. Sadece bu modu aktif hale getirin ve cihazınızın ne kadar hızlı şarj olduğuna tanık olun!

YORUMLAR