iOS İçin Bankacılık Uygulamaları

Yazımızda tüm finansal işlemleri şubeye gitmeye gerek kalmadan gerçekleştirmeye yardım eden mobil bankacılık uygulamalarını bulabilirsiniz.

iOS İçin Bankacılık Uygulamaları

Mobil cihazların günlük hayata kattığı kolaylıklar arasında bankacılık ve finansal işlemlerin daha pratik yönetilmesi de gelmekte. Fakat bu konuda karşılaşılan en büyük sıkıntılardan bir tanesi güvenlik. Her ne kadar bankacılık işlemlerini gerçekleştirmek mobil cihazlar ile çok kolay hale gelse de birçok kullanıcı güvenlik zafiyeti olabilme tehlikesini göz önüne alarak bu teknolojilerden faydalanmıyor.

Pek çok kullanıcı, internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamalarının güvenli olmadığı düşünmekte. Fakat gerçekte işler çok farklı ilerliyor. Bankalar geliştirdikleri resmi uygulamaları son teknoloji güvenlik önlemleriyle donatarak kullanıcıların herhangi bir sorunla karşılaşmasını engelliyor. Bu bağlamda kullanıcılar şifrelerini ve gizli bilgilerini herhangi birisiyle paylaşmadıkları sürece hiçbir sorunla karşılaşmıyor.

Bildiğiniz gibi banka şifrelerinin banka görevlileri dahil olmak üzere kimseyle paylaşılmaması gerekiyor. Özellikle sizi telefonla arayıp kart şifresi ve numarası isteyen kişilere yanıt vermemek de yapılması gerekenler arasında. Buna ek olarak güvenmediğiniz ve tekinsiz mekanlarda kredi kartı kullanmak yerine nakit kullanmak daha güvenli olacaktır. Sanıyoruz ki bu kadar bilgi şu an için yeterli olacaktır.

Lafı daha fazla uzatmadan bankaların müşterileri için geliştirdikleri resmi uygulamalara göz atalım.

İşCep

İş Bankası'nın uygulaması olan İşCep, banka müşterilerini büyük kolaylıklar sağlayan bir uygulama. Son derece şık görünen arayüzünde düzenli bir şekilde sunulan özellikler ile dikkat çeken İşCep'i kullanarak banka şubelerini ziyaret etmeden tüm finansal işlemlerinizi sadece mobil cihazınızı kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulamanın en fazla dikkat çeken özellikleri arasında kişiselleştirilebilir arayüz menüsü ve hızlı işleyen fonksiyonlar bulunuyor. Elbette geliştiriciler fazladan güvenlik önlemi almayı da ihmal etmemişler.

Uygulamaya giriş yapabilmek için iki basamaklı bir doğrulama basamağından geçmek gerekiyor. Uygulamada yer alan Cep Anahtar fonksiyonu ile internet bankacılığı sırasında kullanabilecğeiniz anahtar koduna da sahip olabilirsiniz.


Garanti Cep Şubesi

Garanti müşterilerinin ücretsiz olarak kullanabilecekleri bu uygulama sayesinde artık Garanti şubelerini ziyaret etmeden tüm bankacılık işlemlerinizi kolayca tamamlayabilirsiniz.

Uygulamada son derece düzenli bir arayüz görev yapıyor. Tüm harcamalarınızı, gelirlerinizi, vadeli ve vadesiz hesaplarınızı hızlıca kontrol edebilirsiniz. Renkli arayüzde yer alan grafik destekli açıklamalar kullanıcıların her türlü bilgye ulaşmasını kolaylaştırıyor. Tüm finansal durumunuzu bu tablolardan takip edebilir ve gelir gider oranlarınızı hesaplayabilirsiniz.

Garanti Cep Şubesi'ni kullanarak kredi kartı borçlarınızı da ödeme şansına sahipsiniz. Bu sayede gecikme faizi ödemeden borçlarınızı hemen ödeyebilirsiniz. Hesaplar arası para transferi, ödeme seçenekleri ve dışarı para aktarımı gibi fonksiyonel işlemleri içeren bu uygulama Garanti Bankası müşterilerinin favori uygulamaları arasında yer alacak.

Akbank Direkt

Akbank'ta bulunan hesaplarınızı kolayca yönetebilmenizi sağlayan bu uygulama tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Bankanın resmi uygulaması olan Akbank Direkt, üst düzey güvenlik özellikleriyle donatılmış. Rahat kullanımı, şık arayüzü ve fonksiyonel özellikleriyle dikkat çeken Akbank Direkt kullanıcılarını şubeye gitme zahmetinden kurtarıyor. Kredi kartı ödemelerinizi ve hesaplar arası para transferini kolayca gerçekleştirmenizi sağlayan uygulama sayesinde tüm işlemlerinizi sorunsuzca gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulamada bir de kullanıcılara en yakın Akbank şubelerinin gösterildiği gib harita yer alıyor. Bu haritadan yol tarifi alabilir ve en yakın Akbank şubesine hızlıca ulaşabilirsiniz. Uygulamaya giriş yapmak son derece basit. Müşteri numaranızı ve kendi belirlediğiniz bir şifreyi girerek tüm işlemlere erişim sağlayabilirsiniz. Elbette güvenliğiniz için bu şifreyi kimseyle paylaşmamanız gerekmekte.

Akbank müşterisiyseniz ve birçok bankacılık servisinden sadece mobil cihazınızı kullanarak faydalanmak istiyorsanız Akbank Direkt tam da ihtiyacınız olan uygulama.

Ziraat Bankası

Resmi Ziraat Bankası uygulaması ile şubede sıra beklemeye son verebilirsiniz. Bildiğiniz gibi Ziraat bankası en çok tercih edilen bankalardan biri olduğu için bu bankaya işimiz düştüğünde mutlaka uzun bir işlem sırasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Son derece pratik kullanım özelliklerine sahip olan bu uygulama sayesinde tüm işlemlerimizi hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz.

Müşteri hizmetleri, internet şubesi, piyasa durumları, döviz kurları gibi işlemler sunan Ziraat Bankası uygulamasında en önem verilen konulardan bir tanesi güvenlik. Kullanıcıların güvenlik konusunda ne kadar hassas olduğunu bilen üreticiler bankacılık uygulamalarını üstün güvenlik teknolojileriyle donatıyor. Ziraat Bankası da bu konuda oldukça iyi bir noktada yer alıyor.

Uygulamada tıpkı diğer bankacılık uygulamalarında gördüğümüz gibi en yakın şubelerin gösterildiği bir haritaya ev sahipliği yapıyor. Bu pratik fonksiyonu kullanarak mobil bankadan gerçekleştiremediğiniz işlemleri şubeye giderek gerçekleştirme şansı elde ediyorsunuz.

Yapı Kredi Mobil Bankacılık

Finansal işlemlerinizi banka şubelerine gitmeden de gerçekleştirebilmenizi sağlayan bu ücretsiz uygulama ile rahatlığın ve fonksiyonelliğin tadını çıkartın. Bireysel kredi, fon, döviz kurları, bireysel hesaplar, para transferleri ve en yakın Yapı Kredi şubesi gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bu uygulamada güvenlik ön sırada geliyor.

Uygulamaya ilk girişinizde bir dizi soru ve şifre doğrulama işlemlerinden geçiriliyorsunuz. Daha sonra tüm fonksiyonlara zahmetsizce erişim sağlayabilirsiniz. Bu tarz uygulamalarda en dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de şifreyi kimseyle paylaşmamak. Şifrenizi banka görevlileri dahil kimseyle paylaşmamanız gerekmekte.

Eğer Yapı Kredi müşterisiyseniz ve bankaya gitmeden tüm finansal işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz güvenilir bir uygulama arıyorsanız doğru adrestesiniz!

MobilDeniz

Kullanıcılara güvenli ve pratik bankacılığın kapılarını aralayan MobilDeniz, tüm Denizbank kullanıcılarının sahip olması gereken bir mobil bankacılık uygulamasıdır.

Uygulamayı kullanarak tüm finansal işlemlerinizi bankaya gitmeden gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamayı banka müşterileri olmayanlar da kullanabiliyor. Bu şekilde giriş yaparsanız banka faaliyet ve hizmetleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Buna ek olarak döviz kurlarını takip edebilir ve hisse senedi fiyatlarına ulaşabilir ve piyasa ekranlarını takip edebilirsiniz.

Banka müşterisiyseniz daha fazla özellik sizleri bekliyor. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek tüm finansal işlemlerinizi tek bir yerden yönetebilirsiniz. Uygulamada yer alan işlemler ve bilgiler son derece şık görünen bir arayüzde sunulmakta. Bilgi takibi gerçekten çok kolay yapılabiliyor.

Eğer DenizBank müşterisiyseniz ve bankacılık işlemlerinizi şubeleri ziyaret etmeden gerçekleştirmek istiyorsanız MobilDeniz'i ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

ING Mobil

En fonksiyonel bankacılık uygulamaları arasında birinciliğe oynayan ING Mobil sayesinde siz de şubeye gitmeden bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. ING müşterilerinin son derece pratik ve işlevsel bulacağını düşündüğüm bu uygulamayı kullanabilmek için ihtiyacınız olan tek şey müşteri numaranız ve şifreniz. Uygulamaya giriş yapabilmek için müşteri numarası ve şifresi zorunlu olarak doldurulması gereken alanlar arasında.

Güvenliğinizi rise atmamak için müşteri numaranızı ve şifrenizi kimseyle paylaşmamanızı tavsiye ediyorum. Buna paralel olarak yapımcılar ING Mobil'in mümkün olduğunca güvenli olmasını sağlayacak tüm önlemleri zaten almışlar.

Giriş yaptıktan sonra, hesap işlemleri, eft/havale, fatura ödeme, TL yükleme, döviz alım/satım, bireysel kredi ve kredi hesaplama işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar ek olarak tüm döviz kuru hesaplama ve dönüştürme işlemlerini de uygulama içerisinden gerçekleştirmek mümkün.

Enpara.com Cep Şubesi

Sade tasarım ve kolay kullanım özelliklerini başarıyla harmanlayan bu uygulama iPhone cihazlar için özel olarak optimize edilmiş. Siz de bu servisin ayrıcalıklı özelliklerinden faydalanmak istiyorsanız Enpara.com Cep Şubesi'ne göz atmanızı öneriyorum.

Uygulamarada fature ödeme, hesaplar arası para transferi, döviz, altın değerleri, alım satın işlemleri ve bireysel hesap kontrolü işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamanın en ilgi çeken yanlarından bir tanesi de banka müşterisi olmayanlar için de bir dizi fonksiyon sunması. Müşteri numaranız ve şifreniz olmadan da güncel faiz oranlarını, döviz ve altın fiyatlarını takip edebilirsiniz.

Uygulamada şık bir arayüz görev yapmakta. Tüm işlemlere ulaşmak birkaç saniyede tamamlanıyor. Buna ek olarak müşterilerin hesap bilgileri de ayrıntılı bir şekilde gösteriliyor.

Eğer siz de Enpara.com kullanıcısıysanız ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu uygulamada faydalı özellikler bulabilirsiniz.

CEPTETEB

Yaratıcı ve göze hoş görünen bir arayüz tasarımına sahip olan CEPTETEB uygulamasında üst düzey güvenlik bileşenleri görev yapıyor.

Uygulamada diğer bankaların mobil uygulamalarında çok sık denk gelmediğimiz QR kod ile ATM'den para çekme fonksiyonu da sunulmakta. Bu yönüyle diğer bankaların uygulamalarından sıyrılan CEPTETEB'de sunulan tüm özellikler bununla da sınırlı kalmıyor.

Ücretsiz olarak sunulan bu uygulamayı kullanarak tüm ATM ve şubelerin bilgilerine ulaşabilir, para trasnferi yapabilir, TL yükleyebilir, kredi işlemlerini gerçekleştirebilir, hesap bilgilerinizi kontrol edebilir ve para çekme/ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Güvenli ve hızlı kullanım özellikleriyle dikakt çeken CEPTETEB tüm Türkiye Ekonomi Bankası müşterilerinin güvenle kullanabileceği bir uygulama.

VakıfBank Mobil Bankacılık

VakıfBank müşterileri için özel olarak tasarlanan bu uygulama ile bankaya gitmeden tüm finansal işlemlerinizi pratik bir şekilde kontrol edip yönetebilirsiniz. Son derece modern görünen bir arayüze sahip olan VakıfBank Mobil Bankacılık'ta tüm fonksiyonlar düzenli bir şekilde sunuluyor. Bu uygulamayı kullanarak para transfer işlemleri, yatırım ve ekstre görüntüleme gibi işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulamayı kullanabilmek için elbette müşteri numaranızı ve şifrenizi biliyor olmanız gerekmekte. SMS şifresiyle aktivasyon işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu özellik uygulamanın sizin haricinizideki kişiler tarafından kullanılmasını engelliyor.

Finansbank Cep Şubesi

Listenin son sırasında Finanbank'ın müşterileri için özenle hazırladığı, şık ve işlevsel Finansbank Cep Şubesi yer alıyor. Şubelerde gerçekleştirmeye alıştığımız tüm bankacılık işlemlerini mobil cihazlara getiren Finansbank Cep Şubesi'nde onlarca farklı özellik yer alıyor.

KOBİ ve bireysel müşterilerin ihtyiaçlarına göre düzenlenen bu özellikler sayesinde tüm bankacılık işlemlerinizi şubeye gitmeden gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulamada yer alan özellikleri sayacak olursak;

  • Hesap işlem kontrolü
  • Ödeme işlemleri
  • Varlık ve gider takibi
  • Kredi kartı borç ödeme
  • Yatırım işlemleri
  • Hesaplar arası para transferleri

Bu sayılan işlemleri hiçbir zorlukla karşılaşmadan gerçekleştirebilirsiniz. Güvenliğin ön planda tutulduğu uygulamada KOBİ'ler için çek onay işlemleri de sunulmakta.

YORUMLAR