iOS Betadan Çıkma, Tam Sürüme Geçiş

iOS betadan çıkma işlemi için hangi adımlar uygulanmalı? Bu sorunun yanıtını merak eden iPhone kullanıcıları için görsellerle ayrıntılı bir rehber hazırladık.

iOS betadan çıkma işlemini çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkün. Bu yazıda beta sürümden çıkabilmek için uygulamanız gereken adımları görseller ile oldukça ayrıntılı bir şekilde anlatacağız. Rehberde yer alan adımları uygulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

iOS 8.3 sürüm ile birlikte geliştirici olmayan kullanıcılar için de işletim sisteminin beta yani geliştirilme sürecine katılma şansı sunan Apple, mobil işletim sistemini sık sık güncelliyor ve yazılım güncellemelerini tüm iPhone ve iPad kullanıcılarına aynı anda sunuyor.

Beta sürümler yer yer final sürümden iyi olabildiğince kullanıcılar henüz tamamlanmamış da olsa betayı denemek isteyebiliyor. Peki betadan çıkma diğer bir deyişle geri dönme süreci nasıl işliyor?

iPhone Konum Değiştirme, Sahte GPS Konumu Gösterme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

iPhone Konum Değiştirme, Sahte GPS Konumu Gösterme Nasıl Yapılır?

iPhone konum değiştirme yöntemi ile konumu başka yerde gösterme işleminin çok basit hâle geldiğini biliyor muydunuz? iPhone'da fake (sahte) konum gösterme işlemi genellikle konumunu başka ülkede göstermek, Pokemon GO gibi AR tabanlı oyunlarda avantaj elde etmek için kullanılmaktadır.

iOS 8.3 sürümden bu yana tüm kullanıcılara beta programına katılma şansı sunuyor ve birkaç adımda beta sürecine katılarak iOS’un en yeni özelliklerini herkesten önce deneyimlemek mümkün oluyor.

İşletim sisteminin final sürümü çıkana kadar yayınlanan beta sürümler hem yenilikler içermesiyle, hem de bir önceki sürümde yaşanan sorunları ortadan kaldırmasıyla henüz tamamlanmamış olsa dahi birçok kullanıcı tarafından varsayılan sistem olarak tercih ediliyor.

Beta programına katılıp iOS’un en yeni sürümünü test etmek oldukça basit ve memnuniyetsizlik durumunda betadan çıkmak da son derece basit olmasına karşın iOS betadan çıkabilme, tam sürüme geçiş vb. aramaların sayısı oldukça fazla. Bu noktada iOS kullanıcılarımıza yardımcı olması açısından rehber yazı hazırlayalım dedik.

iOS Betadan Çıkma Adımları Neler?

  • iPhone'unuzu DFU moduna alın.
  • iPhone'unuzu bilgisayara bağlayın.
  • "Geri Yükle" butonuna basın.
  • "Geri Yükle ve Güncelle" butonuna tıklayın.
  • "Sonraki" seçeneğini seçin.
  • "Kabul Ediyorum" butonuna basın.
  • "Şu yedeklemeden geri yükle" seçeneğini seçin.
  • "Sürdür" butonuna tıklayın.

iOS beta programı katıldıysanız ve memnun kalmadıysanız, verilerinizi ve ayarlarınızı silmeden önceki sürüme dönmek için yapmanız gerekenler oldukça basit. iOS beta sürümünden çıkabilmek için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor.

Bu kapsamda ilk olarak iPhone'unuzu DFU moduna almalısınız. iPhone DFU moduna alma işlemini gerçekleştirdikten sonra iPhone'unuzu biglisayara bağlayın. Açılan pencere üzerinden "Geri Yükle" butonuna basın. Bu işlemin ardından "Geri Yükle ve Güncelle" butonuna basın.

Bir sonraki aşamaya geçmek için "Sonraki" seçeneğini seçin. Daha sonra "Kabul Ediyorum" butonuna tıklayın. Pencerede yer alan "Şu yedeklemeden geri yükle" seçeneğini işaretleyin ve son olarak "Sürdür" butonuna basın. Bu işlemi gerçekleştirirken sorun yaşayan iPhone kullanıcıları için görseller ile daha ayrıntılı bir şekilde anlattık.

iPhone’unuzu DFU moduna alıyorsunuz. (Uyku/Güç düğmesiyle Ana Ekran/Home düğmesine aynı anda basılı tutuyor, elma logosunu gördüğünüzde parmağınızı Güç düğmesinden çekip Home tuşuna basılı tutmaya devam ediyorsunuz. iTunes logosu çıktığında Home tuşundan da parmağınızı çekiyorsunuz.)

iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağladığınızda iTunes açılacak ve aşağıdaki uyarı görüntülenecektir.

Bu noktada Apple her ne kadar Güncelle seçeneğiyle verilerin ve ayarların silinmeden iOS’un son sürümüne döndürüleceğini bellirtse de biz bu seçeneği seçtiğimizde iOS’un final sürümüne döndürüldüğünü ancak aynı zamanda cihazın fabrika ayarlarını döndürülmesiyle karşılaştık.

Bu yüzden Geri Yükle ve Güncelle seçeneği üzerinden anlatıma devam edeceğiniz lakin öncelikle Güncelle seçeneğini denemenizi öneririz; belki de bizim karşılaştığımız sorunla karşılaşmazsınız.

iTunes’da görünen uyarıyı “Geri Yükle ve Güncelle” diyerek geçiyorsunuz ve iPhone yazılım güncellemesi işlemine başlıyor. Bu esnada iPhone’unuz birkaç defa yeniden başlayacaktır; sorun yok.

iPhone’unuz açıldığında iTunes’da “Yeni iPhone’unuza Hoş Geldiniz” ekranı çıkacak. Şu yedeklemeden geri yükle seçeneğine tıklayarak son yedeklemenizi seçiyorsunuz ve Sürdür ile ileriliyorsunuz. (Yedekten geri yüklemenin başarıyla gerçekleşmesi için betaya geçmeden önceki yedeğini seçmeniz gerekiyor.

Beta sürümde aldığınız yedek ne yazık ki final sürümde geçerliliğini yitiriyor ve “iPhone’daki yazılım çok eski olduğu için yedeklemesi bu iPhone’a geri yüklenemiyor” hatası çıkıyor.)

iOS betadan final sürüme dönmenin diğer bir yolu iPhone’a Geri Yükle seçeneğini kullanmak ancak kullanıcılarımızın cihazlarına uygun ipsw dosyalarını bulmakta sorun yaşadıklarını gördüğümüzden alternatif yöntemi anlattık.

YORUMLAR