iOS 6 Cihazında Jailbreak Nasıl Yapılır?

Uzun bir bekleyişin ardından iOS 6 ve üstü için ayrıca iPhone 5 için ilk olacak bir jailbreak yöntemi çıktı.

iOS 6 Cihazında Jailbreak Nasıl Yapılır?

Uzun bir bekleyişin ardından iOS 6 ve üstü için ayrıca iPhone 5 için ilk olacak bir jailbreak yöntemi çıktı.

iPhone 5 cihazınıza ya da iOS 6 ve üstü ile çalışan herhangi bir cihazınıza jailbreak yapmak için bekliyorsanız, beklediğiniz gün geldi diyebiliriz. Evasi0n adı verilen yeni bir araç çıktı.

Bu yeni aracın kullanımının kolay olduğunu söylemek mümkün. Aslına bakarsanız iOS 6 jailbreak,  geçen yıl çıkarılan iOS 5.1.1 jailbreak aracından daha kolay. Öyle ki iOS 6 jailbreak, çok az zamanınızı alıyor ve birkaç adımda tamamlanıyor. Eğer bilgisayarınızda birkaç butona basmak ve iOS cihazınızda bir ikona tıklamak sizi yormuyorsa evasi0n için yeterince hazırsınız demektir.

Bununla birlikte bir uyarıda bulunmamız gerekiyor: Cihazı jailbreak yaptığınız sırada bazı şeyler yanlış gidecektir. Apple ise böyle bir şeyin olmasını asla amaçlamıyor. Bu durumda sorunu çözme konusunda son derece rahat olmalısınız; buna cihazınızı DFU modunda tamamen eski haline getirme çalışmaları da dâhil.

 Fakat şu an bunlara değinmeyeceğiz. Jailbreak işlemini nasıl yapacağınız konusuna geçelim:

Jailbreak işlemine başlamadan önce iOS cihazınızın güncel bir yedeklemesini yaptığınızdan emin olmalısınız. Bunu iTunes ya da iCloud aracılığıyla yapabilirsiniz. Seçim sizin. Bu adım, beklenmedik bir sorunla karşılaşmanız ve cihazı eski haline getirmek zorunda kalmanız durumunda, önemli verilerinizi kaybetmemeniz açısından önemli bir adımdır.

Eğer iOS cihazınız için bir şifre kullanıyorsanız, evasi0n ekibi jailbreak işleminden önce bunu devre dışı bırakmanızı öneriyor. Aksi halde bu şifre bazı sorunlara yol açabilir. Şifrenizi devre dışı bırakmak için cihazınızda Ayarlar > Genel  > Kilit Kodu seçeneklerini izleyebilirsiniz.

Şimdi, iOS cihazınızı yedeklediniz ve şifrenizi devre dışı bıraktınız. Bu aşamada evasi0n yazılımını http://evasi0n.com/ adresinden bilgisayarınıza indirin. Bu yazılımın Windows, Mac ve Linux kullanıcıları için ayrı ayrı sürümleri bulunmakta.

Dilerseniz yazılımı hemen buradan indirebilirsiniz:

Programı çalıştırın. OS X kullanıcılarının OS X 10.8’de, uygulamaya sağ tıklayıp “Aç” seçeneğine tıklayarak Gatekeeper özelliğini geçmeleri gerekebilir.

iOS cihazınızı bilgisayara bağlayın ve jailbreak butonuna tıklayın. Bu durumda iOS cihazınızın ışığı yanacak, cihaz yeniden başlatılacak ve işlem boyunca rastgele şeyler yapacaktır. Sadece cihazı bilgisayara bağlı bırakın ve uygulama penceresinde yeni yönlendirmenin gelmesini bekleyin.

Birkaç dakika sonra ve bir ya da iki yeniden başlatma işleminin ardından, devam etmeniz için cihazının kilidini açmanız ve jailbreak ikonuna basmanız istenecek. Yönergede dediği gibi, sadece bir kez basın. Cihazınızın ışığı bir kez yanacak ve sonra evasi0n yazılımı işleme devam edecek.

Birkaç saniye sonra, jailbreak işleminin sonlandığına dair bir bildirim göreceksiniz. Bu bildirim, uygulama için doğru olsa da, işlem biterken iOS cihazınız birkaç kere yeniden başlatılacaktır. Bunun tamamlandığını anlamanız için kilit ekranını ve duvar kâğıdınızı görmeniz gerekiyor. Ana sayfanızda ise jailbreak işleminin başarıyla sonuçlandığını gösteren Cydia ikonunu görmelisiniz.

iPhone 5 cihazı için bir jailbreak işlemi 10 dakika sürebilmekte. Eğer kötü bir sonuçla karılaşırsanız iOS cihazınızı birkaç ker yeniden başlatın. 

YORUMLAR