iOS 10 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?

iPhone ve iPad cihazlara iOS 10 güncellemesi nasıl yapılır? Temiz kurulum adımları.

iOS 10 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?

Apple’ın “Şimdiye kadarki en büyük sürümümüz” olarak öne çıkardığı yeni mobil işletim sistemi iOS 10, 8 betanın ardından nihayet final sürümüyle karşımızda. Özellikle 6s ve 7 için kullanışlı özellikler sunan yeni iOS sürümünü denemek isteyen kullanıcılarımız için kurma (temiz kurulum) işlemini adım adım anlatıyoruz.

iPhone 5 ve sonrası modellerle uyumlu çalışan ancak son kullanıcı olarak “yeni” diye tanıtılan birçok özelliğin iPhone 6s ve sonrası modeller için sunulduğunu bildiğimiz iOS 10 güncellemesi geliştiriciler için 8 beta, herkese açık olarak ta 7 betanın ardından yayınlandı. Beta sürecinde daha çok genel ve pil performansının yanında güvenlik güncellemeleriyle karşılaştığımız iOS 10 final sürümü çok eski cihazlara dahi sunuldu. Bu noktada biz de iOS 10’un yeniliklerini görmek adına yüklemek isteyen, iOS 10’a kesin geçmeye karar vermiş yeni iOS cihaz kullanıcıları için temiz kurulumu adım adım gösteren bir rehber hazırlayalım dedik.

Not: "İndirilmeye sunulduğu ilk dakikalarda ortaya çıkan iOS 10 Brick sorunu yani cihazları kullanılamaz hale getiren sorunun çözüldüğüne dair Apple'dan resmi açıklama gelmiştir."

Bildiğiniz üzere yeni iOS sürümü çıktığı gün cihazınızı güncellemeniz için Ayarlar – Genel – Yazılım Güncelleme menüsüne gitmeniz yeterli ancak bu yolla (OTA) yaptığınız güncelleme temiz kurulum gibi olmuyor. Kurulum şeklinin - biraz gülünç gelse de - cihazın pil performansından genel hızına önemli bir etkisi var. Bu noktada temiz kurulum aşamalarına geçmeden önce cihazınızı iOS 10 güncellemesine nasıl hazırlayacağınızdan kısaca bahsedeceğim.

iOS 10'un Dikkat Çeken Özellikleri 

iOS 10 Kurulum Öncesi Hazırlık:

  • iOS 10 güncellemesini almadan önce cihazınızın genel bir yedeğini iCloud’a almanızda fayda var. Olur da memnun kalmazsanız iOS 10’dan iOS 9’a geri dönme şansına sahipsiniz. Bunun için Ayarlar – iCloud menüsünde Yedekleme’ye dokunarak yedeğinizi alın. Akabinde bu menüde özellikle Fotoğraflar ve Kişiler’in açık olduğundan emin olun ki cihazınızı güncelleme sonrası yeni bir cihaz olarak ayarladığınızda iCloud’dan fotoğraf ve videolarınızı, rehberinizi kolaylıkla çekebilin.

  • Yedeğinizi iCloud’a aldıktan sonra iTunes’un güncel olup olmadığını kontrol edin. Son sürümü kullanmanız, güncellemeyi sorunsuzca almanız açısından önemli. (Yardım sekmesine tıklayıp Güncellemeleri Denetle diyebilir, Apple Software Update’i çalıştırabilir veya aşağıdaki bağlantılardan son sürümü indirebilirsiniz.)

  • Son olarak cihazınızda Ayarlar – iCloud altında bulunan iPhone’u Bul’u kapatın. Artık iOS 10’a geçmeye hazırsınız.

iOS 10 Temiz Kurulum:

  • iOS cihazınızı bilgisayarınızı bağlayın ve iTunes’u açın.
  • Sol üstte cihazınızın simgesine tıklayın.

  • En üstte iPhone/iPad’e Geri Yükle üzerine Shift tuşuna basılı tutarak tıklayın. Akabinde indirdiğiniz ipsw uzantılı yazılım dosyasını gösterin. (ipsw.me sitesinden cihazınıza uygun yazılım dosyasına kolaylıkla ulaşabilir ve direkt indirebilirsiniz. Veyahut aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.)

iPad iOS 10 ipsw indir:

12.9-inch iPad Pro (WiFi)

12.9-inch iPad Pro (Cellular)

9.7-inch iPad Pro (WiFi)

9.7-inch iPad Pro (Cellular)

iPad Air 2 (6th generation WiFi)

iPad Air 2 (6th generation Cellular)

iPad Air (5th generation WiFi + Cellular)

iPad Air (5th generation WiFi)

iPad Air (5th generation CDMA)

iPad (4th generation CDMA)

iPad (4th generation GSM)

iPad (4th generation WiFi)

iPad mini 2 (WiFi + Cellular)

iPad mini 2 (WiFi)

iPad mini 2 (CDMA)

iPad mini 3 (China)

iPad mini 3 (WiFi)

iPad mini 3 (Cellular)

iPad mini 4 (WiFi)

iPad mini 4 (Cellular)

iPhone iOS 10 ipsw indir:

iPhone 5 (CDMA)

iPhone 5 (GSM)

iPhone 5c (CDMA)

iPhone 5c (GSM)

iPhone 5s (CDMA)

iPhone 5s (GSM)

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone SE

iPod Touch iOS 10 ipsw indir:

iPod touch (6th-generation)

  • Bu noktada cihazınız birkaç kez açılıp kapanacak, yükleme çubuğu yavaş ilerleyecek. Panik olmayı gerektirecek durum yok. Yüklemenin ardından klasik beyaz fonda karşılama ekranı gelecek. Tercihlerinizi ayarladıktan sonra yedek ekranında “Yeni bir cihaz olarak ayarla” deyip devam edin.
  • Yeni cihaz olarak ayarladığınızdan Apple kimliğinizle giriş yapıp iCloud’dan fotoğraflar ve videolarınızın yüklenmesini beklemeniz gerekiyor. Rehberiniz anında yüklenecektir. Uygulama ve oyunlarınızı da baştan kurup iOS 10’u kurcalamaya geçebilirsiniz.

YORUMLAR