IObit Uninstaller 3 İncelemesi

Popüler yazılım geliştiricisi IObit geçtiğimiz hafta içerisinde popüler program kaldırma programı IObit Uninstaller'ın son sürümü olan IObit Uninstaller 3'ün son sürümünü kullanıcılarla buluşturdu. Daha önceki sürüme göre çok daha gelişmiş özelliklere sa

IObit Uninstaller 3 İncelemesi

Popüler yazılım geliştiricisi IObit geçtiğimiz hafta içerisinde popüler program kaldırma programı IObit Uninstaller'ın son sürümü olan IObit Uninstaller 3'ün son sürümünü kullanıcılarla buluşturdu. Daha önceki sürüme göre çok daha gelişmiş özelliklere sahip olan IObit Uninstaller'ı sizin için inceledim.

Program üzerine yeni eklenen özellikler arasında dosya öğütücü, kalıntı dosyalar ve kayıt anahtarları için daha hızlı arama ve web tarayıcısı türüne göre eklentileri sıralama yer alıyor.

IObit Uninstaller 3 Kurulum:

Daha önceki sürüm olan IObit Uninstaller 2'nin sahip olmadığı kurulum gerektirmeyen taşınabilir sürüm IObit Uninstaller 3 ile birlikte kullanıcılara sunuluyor.

Ayrıca yüklenebilir sürümede sahip olan programın kurulum işlemi oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken programı bilgisayarınıza indirdikten sonra, kurulum dosyasını çalıştırmak ve kurulum adımlarını takip etmektir. Kurulum sonrasında IObit Uninstaller 3'ün kısasyolu masaüstünüzde yerini alacaktır ve program otomatik olarak çalışacaktır.

Kurulum sonrasında ilk kez programı çalıştırdığınız zaman, IObit Uninstaller 3 otomatik olarak gerekli tarama işlemini yaptıktan sonra bilgisayarınız üzerinde kurulu olan programlar ve kayıt defteri girdileri için kendi listesini oluşturacaktır.

IObit Uninstaller 3 Arayüz:

IObit Uninstaller 3'ün kullanıcı arayüzü eski sürüme sadık kalacak şekilde tasarlanmış olsa da kullanıcılara çok daha kolay bir kullanım sağlamaktadır. Ayrıca program ana penceresi üzerinde "Simgeler" ve "Ayrıntılar" olmak üzere iki farklı görüntüleme seçeneği yer almaktadır.

Program penceresinin hemen üst kısmında yer alan programlar listesi üzerinde yer alan farklı sekmeler arasında: "Tüm Programlar", "Son Kullanılanlar", "Büyük Programlar", "Seyrek Kullanılanlar" ve "Windows Güncellemeleri" yer almaktadır. Tarayıcı Eklentileri sekmesi bu grup altından ayrılarak farklı bir sekme altında yine menü üzerindeki yerini almıştır ve bu sekme altında "Internet Explorer", "Chrome", "Firefox" ve "Opera" internet tarayıcılarına ait eklentileri görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Daha önce herhangi bir program kaldırma yazılımı kullanmamış olan kullanıcılar, IObit Unistaller 3'ün tam olarak ne işe yaradığını bilmiyor olabilirler. Aslında programın temel amacı çok basit; bilgisayarınız üzerinde yüklü olan programları kaldırmak ve kaldırılan programlara ait kayıt girdilerini temizlemek. Ayrıca sıradan program kaldırıcıların kullanıcılarına sunmadığı; tarayıcı eklentilerinizi yönetmenizi sağlamak ve tarayıcı ayarlarınızı sıfırlamanıza yardımcı olmak gibi özellikler de IObit Uninstaller içerisinde yer almakta. Aşağıda gördüğünüz gibi programlara ait dosyaları kaldıran IObit Uninstaller 3, sonrasında programlara ait geride kalan izleri temizlemek için "Güçlü Tarama" seçeneğini de kullanıcılara sunmaktadır.

IObit Uninstaller 3 üzerine eklenen yeni özelliklerden bir tanesi olan "Dosya Öğütücü" yardımıyla bilgisayarınızdan tamamen silmek istediğiniz dosyaları veya başka bir deyişle Recuva gibi programlar yardımıyla geri dönüştürülemeyecek şekilde silmek istediğiniz dosyaları seçerek bu dosyaları tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Dosya Öğütücü özelliğine erişebilmek için programın hemen sağ üst kısmında yer alan açılabilir menü işaretine tıklamanız ve açılan menü üzerinden "Dosya Öğütücü"'yü seçmeniz yeterlidir. Sizin için özel olan ve başkaları tarafından kesinlikle görüntülenmesini istemediğiniz dosyalarınızı silerken bu özelliği kullanabilirsiniz.

IObit Uninstaller 3 Tek Tek veya Toplu Program Kaldırma:

Bilgisayarınızda kurulu olan tüm programların yer aldığı IObit Uninstaller 3'ün ana penceresi üzerinde bilgisayarınız üzerinde kurulu olan programların adları, üreticileri, boyutları ve kurulum tarihleri görüntülenmektedir. Bu parametreler doğrultusunda istediğiniz şekilde programları sıralama şansına sahip olduğunuz program yardımıyla programları tek tek kaldırabileceğiniz gibi isterseniz toplu program kaldırma işlemini de kullanabilirsiniz. Toplu program kaldırma işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle program penceresinin hemen sağ üst köşesinde yer alan "Toplu Kaldırma" tikini işaretlemeniz gerekmektedir. Bu işlemin hemen ardından liste üzerinde yer alan tüm programların yanlarında beliren kutucuk dikkatinizi çekeçektir. Silmek istediğiniz programların yanlarında yer alan kutucukları işaretleyerek toplu program kaldırma işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

IObit Uninstaller 3 Tarayıcı Eklentilerini Kaldırma ve Zorla Kaldırma:

Programın ana penceresinin üst bölümünde yer alan sekmelerden ikincisi olan "Tarayıcı Ekleri" sekmesine tıklayarak, liste üzerinde tüm tarayıcılarınız üzerinde yüklü olan eklentileri görüntüleyebilirsiniz. Burada en dikkat çekici özellik ise IObit topluluğu tarafından belirlenmiş olan yıldızlı değerlendirme sistemidir. Ayrıca güvenilir ve güvenilmez eklentiler olarak da kullanmakta olduğunuz eklentiler ikiye ayrılmaktadır.

Chrome, Internet Explorer, Firefox ve Opera tarayıcılarınız üzerinde kullanmakta olduğunuz tüm eklentileri ayrı ayrı görüntüleyebileceğiniz sekmelerin yer aldığı "Tarayıcı Ekleri" sayfası altında yer alan güzel özelliklerden bir tanesi de burada bahsi geçen tüm tarayıcıların ayarlarını sıfırlayarak, tarayıcılarınızı varsayılan ayarlarına geri döndürebilecek olmanız. Özellikle günümüzde üçüncü parti yazılımlar nedeniyle tarayıcılarının varsayılan ana sayfası, arama motoru ve benzeri ayarları değişen kullanıcıların sorunlarına çözüm getiren bu özellik, gerçekten çok ama çok kullanışlıdır.

Son olarak program üzerinde yer alan güzel özelliklerden bir tanesi de yine sağ üst tarafta daha çok seçeneği görüntüleyebileceğiniz açılabilir menü altında yer alan "Zorla Kaldırma" aracıdır. Normal şartlar altında kaldırmak istediğiniz zaman hata mesajı veren ve silinmeyen dosyaları silmek için kullanabileceğiniz araç, silmek istediğiniz halde silemediğiniz dosya ve klasörleri sizin adınıza bilgisayarınız üzerinden zorla kaldıracaktır.

Ayrıca IObit Uninstaller 3 üzerinde dikkat çeken ve kullanabileceğiniz diğer araçlar arasında; program listesini dışarı aktarma, günlük yönetimi ve geri dönüş noktası görüntüleme araçları yer almaktadır.

IObit Uninstaller 3 Artıları:

  • Microsoft'un yeni işletim sistemleri Windows 8 ve Windows 8.1 ile uyumlu. Ayrıca Internet Explorer'ın son sürümü olan Internet Explorer 11 ile uyumlu.
  • Programların kaldırılması sonrasında geride kalan izleri tarama işlemi daha önceki sürümlere göre çok daha hızlı.
  • CPU (işlemci) ve RAM (bellek) kullanımı minimuma indirgenmiş durumda.
  • Kullanıcı arayüzü eski sürümlere göre çok daha anlaşılabilir ve kullanışlı.
  • Yeni gelen özellikler program içerisine oldukça iyi şekilde entegre edilmiş.
  • "Zorla Kaldırma" ve "Dosya Öğütücü" özellikleri programı bir ileri seviyeye taşımış.
  • Windows sağ klik menüsü üzerinde yer alan IObit Uninstaller 3 ile kaldırma seçeneği oldukça kullanışlı.

IObit Uninstaller 3'ü aşağıdaki bağlantı yardımıyla sitemiz üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde indirebilirsiniz.

YORUMLAR