İnternette Bir Dakikada Neler Oluyor?

İnternette 1 dakikada neler oluyor sorusunu soruyorsanız doğru yerdesiniz. Hazırladığımız yazıda altmış saniyede internette nelerin olduğunu öğrenebilirsiniz.

İnternette 1 dakikada neler oluyor? Bu soru, çok sayıda internet kullanıcısı tarafından zaman zaman merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu yazıda bir dakika içerisinde internet dünyasında meydana gelen işlemleri sıraladık. Yalnızca 60 saniye içerisinde internette gerçekleşen işlemler oldukça şaşırtabilir.

Gerek kişisel gerekse profesyonel alanda internetin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu yadsınamaz bir gerçek. Her gün milyonlarca kullanıcı aradıkları bilgiye ulaşmak, sosyal çevreleriyle bağlantı kurmak, kişisel işlerini tamamlamak, iletişim kurmak ve eğlenmek için interneti kullanıyor.

Özellikle mobil cihaz kullanımının artmasıyla birlikte kullanıcılar interneti gittikleri her yere sınırsızca taşımaya başladılar. Hal böyle olunca internet kullanımı ve internet üzerinden yapılan etkileşim miktarı da yoğun bir şekilde arttı.

İnternet Bağlantı Hızını Artırmak için Kullanabileceğiniz Yöntemler
NASIL YAPILIR

İnternet Bağlantı Hızını Artırmak için Kullanabileceğiniz Yöntemler

Günümüzde internet bağlantısı kullanılmayan ev veya iş yeri hemen hemen yok gibi. Evlerimize veya iş yerlerimize internet bağlatırken farklı servis sağlayıcıları ve farklı donanımları tercih edebiliyoruz.

Peki, bilgiye erişimi saniyelere indirgeyen bu devasa sistemde bir dakikada neler olduğunu hiç düşündünüz mü? Sizin için derlediğimiz bu haberimizde, internette sadece 60 saniye içerisinde meydana gelen tüm gelişmelere ve etkileşimlere yer verdik.

Dünya genelinde oldukça popüler olan sosyal medya platformu Twitter'dan Skype'a, Pinterest'ten Vine'a uzanan bu listede, internetin ne denli önemli ve hayatımıza ne denli entegre bir sistem olduğunu dramatik olarak görebileceksiniz.

İnternette 1 Dakikada Neler Oluyor?

  • YouTube'da 500 saatlik yeni video yükleniyor.
  • LinkedIn'de 9 bin 132 bağlantı kuruluyor.
  • Google Play Store ve App Store'da 414 bin 764 uygulama indiriliyor.
  • Instagram'da 695 bin hikaye paylaşılıyor.
  • Twitter'da 200 bin tweet atılıyor.
  • Tinder'da 2 milyon kaydırma yapılıyor.
  • 197.6 milyon e-posta gönderiliyor.
  • Twitch'te 2 milyon görüntüleme oluyor.
  • 5 bin kez TikTok uygulaması indiriliyor.
  • Imgur'da 3 milyon resim görüntüleniyor.
  • Facebook Messenger ve WhatsApp'ta 69 milyon mesaj gönderiliyor.
  • Snapchat'te 3.4 milyon Snap oluşturuluyor.
  • 1,6 milyon dolar tutarında alışveriş yapılıyor.
  • Netflix'te 28 bin abone içerik izliyor.

Teknolojinin gelişmesi, internetin çok yaygın hale gelmesini sağladı. Günümüzde akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve hatta akıllı televizyonlar üzerinden internete bağlanabiliyoruz. İnternet sayesinde film ve dizi izleyebiliyor, merak ettiğimiz konular hakkında bilgi edinebiliyoruz.

Dijital dünyada her dakika çok fazla sayıda uygulama indirme ve video yükleme, gönderi paylaşma, arama motorunda bilgi arama, mesaj gönderme ve alma gerçekleşir. Rakamların bir dakika içerisinde gerçekleştiği düşünülünce durum daha da şaşırtıcı hale geliyor. En önemlisi de bu rakamlara hepimizin katkıda bulunduğu gerçeği!

Popüler video paylaşım hizmeti YouTube'da 500 saatlik yeni video yükleniyor. Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan platform, gün içerisinde en fazla kullanılan hizmetler arasında yer alıyor. YouTube'da çok fazla sayıda video bulunuyor. Platform üzerinden yemek, oyun, nasıl yapılır dahil olmak üzere çeşitli türlerde videolar mevcut.

LinkedIn isimli sosyal medya platformunda sadece altmış saniye içerisinde 9 bin 132 bağlantı kuruluyor. LinkedIn, tüm dünyada oldukça büyük bir popülerliğe sahiptir. 1 dakikada kurulan bağlantı sayısı, platformun ne kadar popüler olduğunu gözler önüne seriyor.

Günümüzde dünya genelinde çok fazla kişide akıllı telefon veya tablet bulunuyor. Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda Google Play Store, iOS işletim sistemine sahip iPhone'larda ise App Store üzerinden uygulama ve oyun indirip yükleyebiliyor. Kullanıcılar yalnızca bir dakikada Google Play Store ve App Store'da 414 bin 764 uygulama indiriyor.

Görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram, gün içerisinde en çok zaman geçirilen uygulamalardan bir tanesidir. Uygulama üzerinden 24 saat sonra otomatik olarak silinen hikaye paylaşımı yapılabiliyor. Günümüzde her altmış saniyede 695 bin hikaye paylaşılıyor. Bu, özelliğin ne kadar yoğun kullanıldığını gösteriyor.

Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan Twitter isimli sosyal medya platformunda her 1 dakikada 200 bin adet tweet atılıyor. Kullanıcılar, platform üzerinden tweet atarak çeşitli konular hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşabiliyor.

Tinder isimli popüler uygulamada 2 milyon kaydırma yapılıyor. İnternet kullanıcıları ise 197.6 milyon adet e-posta gönderiyor. Dünyanın en popüler canlı yayın hizmetleri arasında yer alan Twitch'te 2 milyon görüntüleme gerçekleşiyor. Kısa süre içerisinde çok popüler hale gelen TikTok uygulaması her altmış saniyede 5 bin kez indiriliyor.

Her altmış saniyede Imgur'da 3 milyon resim görüntüleniyor. Anlık mesajlaşma uygulaması denildiğinde ilk akla gelen hizmetler arasında yer alan Facebook Messenger ve WhatsApp Messenger'da 69 milyon adet mesaj gönderiliyor. 

Snapchat adlı sosyal medya platformunda 3.4 milyon Snap oluşturuluyor. Günümüzde internet üzerinden gerçekleşen alışverişlerin sayısı önemli ölçüde arttı. Öyle ki her altmış saniyede 1,6 milyon dolar tutarında alışveriş yapılıyor. Popüler dijital yayın hizmeti Netflix'te ise 28 bin abone içerik izliyor.

YORUMLAR