İnternet Download Manager (IDM) Alternatifi Programlar

Internet Download Manager (IDM) alternatifi olarak kullanabileceğiniz programları bir arada topladık. İşte IDM benzeri programlarının listesinin ayrıntıları!

Internet Download Manager (IDM) alternatifi bir program arayan bilgisayar kullanıcıları için birbirinden başarılı programların yer aldığı bir liste hazırladık. Hazırladığımız liste üzerinden beğendiğiniz bir programı indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ülkemizde en çok kullanılan dosya indirme yöneticilerinden birisi şüphesiz IDM'dir. IDM bilindiği üzere indirmek istediğiniz dosyaları en hızlı şekilde indirmenize olanak tanıyan ve popüler tarayıcılarla senkronize olarak çalışarak video ve müzik sitelerinden anlık olarak dinlediğiniz şarkıyı veya izlediğiniz videoyu indirmenizi sağlayan dosya indirme yöneticisidir.

Gmail Üzerinden Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?
İNTERNET

Gmail Üzerinden Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?

Gmail büyük boyutlu dosya gönderme ne yazık ki alternatif yöntemlere başvurulmadan mümkün değil. Mailden yüksek boyutlu dosya göndermenin önündeki en büyük engel, Google'ın e-posta hizmeti de dahil olmak üzere birçok hizmetin dosya boyutu için sınırlama uygulaması.

Muhtemelen Internet Download Manager'ın ülkemizde popüler olmasının başlıca nedenlerinden birisi de anlık olarak Youtube'da izlenilen videoları kolayca bilgisayarımıza indirebiliyor olmamızdır. Bu yazımızda sizlere IDM programına alternatif olarak kullanabileceğiniz başarılı dosya indirme yöneticilerinden bahsedeceğiz.

Eminim ki şimdiye kadar dosya indirme yöneticisi kullanmadığı için dosya indirmeleri yarıda kalan veya takılan arkadaşlar için bu yazımız kendilerine uygun programı seçebilmeleri için bir rehber niteliğinde olacaktır.

Internet Download Manager (IDM) Alternatifi Programlar Neler?

  • JDownloader
  • Free Download Manager
  • Orbit Downloader
  • FlashGet
  • Internet Download Accelerator
  • Download Accelerator Plus

Yukarıda Internet Download Manager benzeri programlar yer alıyor. Bu programların detaylarına ve indirme bağlantılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1. JDownloader

JDownloader tüm işletim sistemi platformlarında sorunsuzca çalışan ücretsiz ve Türkçe dil desteğine sahip bir dosya indirme yöneticisidir. Tamamen Java altyapısı kullanılarak hazırlanan program ile popüler dosya barındırma ve indirme servislerinin tamamından kolayca dosya indirebilirsiniz.

JDownloader, dosya indirme hızınızı arttırmasının yanı sıra yapacağınız tüm indirme işlemlerini çok basit bir hale indirgemektedir. Programın, çoklu paralel dosya indirme, captcha resim doğrulama tanıması, otomatik olarak sıkıştırılmış dosya açma gibi bir çok gelişmiş ve güzel özelliği bulunmaktadır.

2. Free Download Manager

Açık kaynak kodlamasıyla hazırlanan Free Download Manager ile tüm dosya indirme işlemlerinizi güven içerisinde ve ücretsiz bir şekilde rahatça yapabilirsiniz. Kullanıcı dostu arayüzü, hızlandırıcısı, site yöneticisi, site kaşifi ve takvimsel araçları ile FDM küçük boyutlarına rağmen çok işlevsel ve bilgisayarınızı yormayacak bir programdır.

Bunların dışında indirme işlemleriniz kesilse bilr Free Download Manager yardımıyla kaldığınız indirme işlemine devam etme şansına sahipsiniz. Bittorent, karşıya dosya yükleme, flash video indirme gibi özellikleri olan FDM çoklu dil desteğine de sahiptir ve bu dillerin arasında Türkçe de bulunmaktadır.

3. Orbit Downloader

Orbit Downloader yeni nesil bir dosya indirme yöneticisi olarak karşımıza çıkmaktadır ve kullanıcılarını memnun edebilecek bir çok güzel özelliği içerisinde barındıran bir programdır. İnternet üzerinde gezerken farklı sitelerde izlediğiniz videoları ve dinlediğiniz müzikleri Orbit Downloader'a ait "Get It" butonu sayesinde kolayca ve hızlı bir şekilde bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Kullandığı dosya indirme teknolojisi ile indirme hızınızı %500'e kadar arttırabilen bu başarılı program ayrıca internet tarayıcınızla entegre olarak çalışacak ve indirme işlemlerinizi sizin için çok kolay bir hale getirecektir.

Dosya indirme duraksatma ve devam etme, uzak sunucudan dosya indirme, ayarlanabilir proxy sunucu desteği, video ve müzik indirme gibi birçok özelliğiyle tercih edilebilecek bir dosya indirme yöneticisidir.

4. FlashGet

En popüler dosya indirme yöneticilerinden biri olan FlashGet günden güne kendini geliştiren ve sürekli yeni özellikleriyle kullanıcılarının karşısına çıkan başarılı programdır. Popüler olmasının en büyük etkenlerinden biri kendi sınıfındaki dosya indirme yöneticileri arasında ilklerden olması ve kullanıcıların isteklerini karşılamasıdır. İndirmeye başladığınız dosyaları istediğiniz zaman duraksatarak daha sonra kaldığınız yerden devam etmenize olanak tanıyan FlashGet indirmek istediğiniz dosyaları parçalara bölerek indirme hızını maksimum değerlere çıkarmaktadır. Aynı zamanda popüler internet tarayıcılarıyla da senkronize olarak çalışan program hala en çok tercih edilenler arasındadır.

5. Internet Download Accelerator

Ücretsiz bir dosya indirme yöneticisi olan Internet Download Accelerator, dosyalarınızı parçalara bölerek daha hızlı bir şekilde indirmenize olanak tanıyan başarılı bir program olarak göze çarpıyor.

Dosya indirme sırasında oluşabilecek problemleri en aza indiren Internet Download Accelerator ile sorunsuz ve hızlı bir şekilde istediğiniz dosyaları kolayca indirebileceksiniz. Ayrıca Youtube, Dailymotion gibi popüler video sitelerinden izlediğiniz videoları kolayca indirebilirsiniz.

6. Download Accelerator Plus

Download Accelerator Plus kısa adıyla DAP geçmişten günümüze en popüler dosya indirme yöneticilerinin başında gelmekte. Dünya üzerinde yaklaşık 200 milyon kullanıcı tarafından tercih edilen DAP kolay yönetim paneli, sade arayüzü, gelişmiş özellikleri ve farklı seçenekleriyle öne çıkıyor.

Eğer Download Accelerator Plus ile büyük bir dosya indiriyorsanız ve herhangi bir nedenden dolayı indirme işleminin yarıda kesilmesinden korkmanıza hiç gerek yok, çünkü daha sonra kaldığınız yerden indirme işlemine devam edebilirsiniz.

Çoklu bağlantı sayesinde dosyaları en hızlı şekilde indirmenize olanak tanıyan DAP ile video ve müzikleri de kolayca indirebiliriz. Türkçe dil desteği sayesinde ülkemizde de en çok tercih edilen dosya indirme yöneticileri arasında yerini almakta.

YORUMLAR