Instagram'ın Yeni Uygulaması Layout'u Kullanmanın En Yaratıcı Yolları

Popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram yeni çıkarttığı uygulama olan Layout ile kullanıcıların fotoğraf paylaşma deneyimlerini bir basamak yukarı taşımayı amaçlıyor. Tamamen ücretsiz olarak sunulan ve ortaya ilginç kolaj çalışmaları çıkartmamızı s

Instagram'ın Yeni Uygulaması Layout'u Kullanmanın En Yaratıcı Yolları

Popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram yeni çıkarttığı uygulama olan Layout ile kullanıcıların fotoğraf paylaşma deneyimlerini bir basamak yukarı taşımayı amaçlıyor.

Tamamen ücretsiz olarak sunulan ve ortaya ilginç kolaj çalışmaları çıkartmamızı sağlayan Layout, şu an için ne yazık ki sadece iOS cihazlar üzerine indirilebiliyor. Fakat gelecek aylarda Android işletim sistemi taşıyan cihazlara da duyulacağını düşünüyoruz.

Uygulama temel olarak kolaj yapma üzerine odaklanıyor. Bu amaç doğrultusunda kullanılabilecek pek çok farklı işleve sahip. Standart kolaj uygulamalarında sunulan hazır şablonlara ek olarak fotoğrafları döndürme, ayna efekti ekleme ve ters çevirme gibi özelliklere sahip olarak geliyor. Uygulamada sunulan şablonlar belli bir noktaya kadar kullanıcılara özgürlük veriyor. Örneğin fotoğrafların boyutunu ayarlayabiliyor, gerekise yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabiliyoruz.

Uygulamaya girdiğimiz zaman ön kameramız otomatik olarak aktif oluyor. Sağ alt bölümden kaç kare fotoğraf çekmek istediğimizi seçebiliyoruz. Elbette o an fotoğraf çekmek yerine daha önceden çekmiş olduğumuz fotoğraflardan da seçim yapma şansına sahibiz.

Bu noktada uygulama mükemmel bir sınıflandırma algoritmasına sahip olmasıyla dikkatimizi çekti. Ekranın alt bölümünde tüm fotoğrafların hemen yanında 'Yüzler' seçeneği yer alıyor. Bu seçenek altında portre fotoğraf niteliği taşıyan tüm fotoğraflarımız toplanıyor.

Kolaj yapmak istediğimiz fotoğrafları seçtikten sonra sıra şablon seçmeye geliyor. Uygulamada yeterince şablon mevcut. Hepsi de yeniden boyutlandırılabilir alanlara sahip. Yeniden boyutlandırmaya ek olarak karelerin yakınlık ve uzaklık ayarlarını da gerçekleştirebiliyoruz. Döndürme, ters çevirme ve ayna efektlerini de ekledikten sonra kolajımız hazır hale geliyor. İsterse bu kolajı farklı sosyal medya kanalları üzerinde paylaşabiliyoruz.

Peki Layout ile neler yapabiliriz? Gelin hep birlikte göz atalım.

1- Yansıma efektini kullanarak aşağıdaki gibi fotoğrafları simetrik olarak ayarlayabilir ve özellikle deniz manzarası fotoğraflarınıza su yansıma efekti ekleyebilirsiniz.

2- İki fotoğraf az geldiyse dört tane fotoğrafı simetrik olarak ayarlayabilir ve bu sayede ortaya sanatsal kolajlar çıkartabilirsiniz.

3- Aynı fotoğrafı birçok kez ekleyip, çevirme ve ayna efektleri kullanarak kaleydoskop efekti de oluşturma şansına sahibiz.

4- Objeleri bir kenara bırakın! Öz çekimlerinizden oluşan bir kaleydoskop yapmak ister misiniz?

5- Kolajlar gezi fotoğrafları için de mükemmel bir form.

6- Farklı öz çekim fotoğraflarını tek bir karede birleştirebilir ve ortaya ilginç görüntüler çıkartabilirsiniz.

WordPress'e Eklenti Nasıl Kurulur?

Evrenle İlgili Ufkunuzu Açacak 22 Çarpıcı Gerçek

Devlere Rakip, Adını Duymadığınız 4 Çok Özel Akıllı Telefon

YORUMLAR