Instagram'ın Moda İkonları Bir Paylaşımla Ne Kadar Kazanıyor?

Markaların ürünlerini Instagram üzerinden tanıtan moda ikonları ortalama olarak ne kadar kazanıyor?

Instagram'ın Moda İkonları Bir Paylaşımla Ne Kadar Kazanıyor?

Instagram’da milyonlarca takipçiye sahip olan ve her giydikleriyle göze çarpan moda ikonları, yaptıkları paylaşımlardan kaç para kazanıyorlar? Detaylar haberimizde. Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformlarından birisi olan Instagram, fotoğraf ve video paylaşımı üzerine kurulmuş olması nedeniyle Twitter ve Facebook’tan çok daha farklı bir kullanıcı profiline sahip.

Örneğin, Instagram’da gündelik hayatınızda işinize yarayabilecek paylaşımlar yapan hesapların sayısı, güncel bilgiler paylaşan hesapların sayısından çok daha fazla. Bu da Instagram’ınmoda olgusu için de mükemmel bir paylaşım platformu olmasını sağlıyor.

Instagram’ın ilk ortaya çıktığı dönemlerden beri sosyal paylaşım sitesiyle iç içe olan moda, birçok ünlünün ve yetenekli insanın kendini göstermesine ortam hazırlamış ve onları ikonlaştırmıştı. Bugün büyük markalar, panolara reklam vermek yerine moda ikonu olan kişilerin Instagram hesapları üzerinden fotoğraf paylaşıyor ve milyonlara ulaşabiliyorlar. Peki, bu kadar takipçiye sahip olan bu kişilerin, kendi yarattıkları sosyal ağın kullanılması için ne kadar ücret aldığını hiç düşündünüz mü?

Moda ikonlarını Instagram üzerinden markalar ile buluşturan Influencer Marketing Agency, dünyanın en popüler moda ikonlarının paylaşım başına ne kadar ücret aldığını açıkladı. IMA sözcüsü, markaların takipçi sayısına göre değil, kişinin takipçi kitlesinin tanıtılan ürünü alma potansiyeline göre ödeme yapıldığının altını çizdi. Ünlü olmayan kişilerin bile paylaşım yaparak 100 euro ila 10 bin euro  arasında para kazanabildiklerini söyledi. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi ünlü isimlere ödenen miktar daha fazla oluyor. Örneğin 1.3 milyon takipçiye sahip olan bir televizyon yıldızı (ismi açıklanmadı), tek bir paylaşımla yaklaşık 21.000 dolar kazanmış.

iSocial’ın kurucusu olan Chris Kyriacou, bu anlaşmaların en fazla ne kadar kazandırabileceğine örneklemek adına Kim Kardashian’ın reklam anlaşmalarından bahsetti. Sürekli gündemde olan ünlü isim ile anlaşma yapmanın bedelinin 400 bin dolar olduğunu söyleyen Kyriacou, bazı durumlarda fiyatın artabildiğini de belirtti.

Instagram'da Sizi Kimlerin Geri Takip Ettiğini Öğrenin

Instagram’da Daha Fazla Takipçi Kazanmanın Altın Kuralları

Instagram'da Takipçi Sayısı Artırma Yolları

YORUMLAR