Instagram Resimlerinin Twitter’da Görünmesini Nasıl Sağlarsınız

Twitter’da artık Instagram resimlerinin görüntülenemeyeceğini size “Instagram Twitter'da Fotoğraf Görüntülemeyi Durdurdu” başlıklı haberimizde yazmıştık.  Bunun öncesinde Twitter’a yüklediğiniz Instagram fotoğraflarını Twitter’dan görüntüleyebiliyordunuz.

Instagram Resimlerinin Twitter’da Görünmesini Nasıl Sağlarsınız

Twitter’da artık Instagram resimlerinin görüntülenemeyeceğini size “Instagram Twitter'da Fotoğraf Görüntülemeyi Durdurdu” başlıklı haberimizde yazmıştık.  Bunun öncesinde Twitter’a yüklediğiniz Instagram fotoğraflarını Twitter’dan görüntüleyebiliyordunuz. Böylece Instagram’ın kendi sayfasına gitmeye gerek kalmıyordu.

Şimdi, Instagram’ın Twitter’a olan desteğini kaldırmasıyla tweette yüklenen fotoğrafı görüntüleyebilmeniz için linke tıklayarak Instagram’ın sitesine gitmeniz gerekecek; belki de gerekmeyecek. Çünkü basit bir IFTTT (If This Than That) tarifiyle bunu geri getirebileceksiniz.

Şimdi size bu gibi durumlar için geçici çözümler sağlayan IFTTT hizmeti ile Instagram fotoğraflarını Twitter’da nasıl görüntüleyeceğinizi anlatacağız. IFTTT hizmetinin daha önce buna benzer bir durumda çözüm sunduğu ve bunun işe yaradığı görülmüş. Orijinali TechCrunch tarafından saptanan ve IFTTT kullanıcısı olan djbentley tarafından sunulan bu basit tarif size Instagram fotoğrafını tweetlerken tweete, fotoğrafınızın Twitter’da düzgün görüntülenmesini sağlayan bir etiket (hash tag) ekleme olanağı veriyor.

Başlangıçta; IFTTT’de –eğer yoksa- bir hesap oluşturun ve hesabınıza giriş yapın.

Hesabı olmayanlar şu adımları izleyebilirler:

Kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi ve şifrenizi yazarak hesabınızı oluşturun.

Sonra karşınıza şöyle bir ekran gelecek:

Sonra şu tarifi hesabınıza ekleyin. [Recipe ID 68915]

Tarifin bulunduğu sayfa şu şekilde görüntülenecek:

Bunun için önce hem Twitter hem de Instagram hesaplarınızı aktifleştirmelisiniz.

Sonra aynı sayfada etiket bölümü göreceksiniz. Buraya yazacağınız  “#” ile başlayan bir etiket sizin özel etiketiniz olacak. Bunu, Instagram’da yüklediğiniz ve Twitter’a göndermek istediğiniz bir görseli tweetlerken, tweetin başına yazacaksınız ve IFTTT bunun Twitter’da düzgün görüntülenmesini sağlayacak.

Ardından sayfada tweetinizi yazın ve görsel URL’nizi girerek “Tarifi kullan” butornuna tıklayın.

Tarifin hesabınıza eklenme işlemi süresince IFTTT’nin hem Twitter hesabınıza hem de Instagram hesabınıza erişimine izin vermeniz gerekiyor.

Aşağıda yer alan örnekte #restoreig etiketi kullanılmış. Artık Instagram’da kullanıcı tarafından bu etiketin yer aldığı tüm fotoğraflar otomatik olarak Twitter’a gönderilecek ve düzgün şekilde görüntülenecek.

Bu tarif şu anda çok iyi çalışıyor ve gelecekte de böyle olmasını umuyoruz.

YORUMLAR