HTC One M9 Kullanıcılarının En Sık Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözümleri

HTC One M9'unuzda karşılaşabileceğiniz sorunlar ve çözümlerine kısaca değindik!

HTC One M9 Kullanıcılarının En Sık Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözümleri

HTC One M9, kendinden önceki M7 ve M8 modellerinin üzerine her ne kadar çok fazla bir şey koymamış olsa da, kullanıcıların bu modeli de hem tasarımı hem de iyi donanım özellikleri nedeniyle tercih edecekleri bir gerçek. Aynı zamanda Sense adlı launcherı sayesinde en problemsiz çalışan arayüzlerden birisine sahip olan HTC One M9, böylelikle kolaylığı ve performansı bir arada görmek isteyen kullanıcılara hitap ediyor.

Ancak cihazın bazı konularda sahip olduğu sorunlar da mevcut ve bunların üzerinden gelebilmeniz için HTC One M9 kullanıcılarının en sık karşılaştıkları sorunlar ve çözümleri hakkında kısa bir rehber hazırlamaya karar verdik. Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen bu sorunlara kısa bir bakış atalım ve muhtemel çözümleri değerlendirelim.

Titreşim Çalışmıyor

Bazı kullanıcıların titreşim özelliğinin çalışmadığına dair şikayetleri mevcut. Bu sorunun üstesinden gelmek için deneyebilecekleriniz şu şekilde:

Çağrı yapma aracını açın ve *#*#3424#*#* yazdıktan sonra kabul et seçeneğini kullanın. Karşınıza çıkan araç HTC’nin test uygulaması ve bu uygulamanın içerisindeki “Vibration Test” seçeneğini kullanarak bir titreşim testi yapın. Eğer test esnasında titreşim çalışmazsa titreşim motorunda bir sorun olabilir ve garantiden tamir edilmesini isteyebilirsiniz.

Eğer testte sorunsuz çalışan titreşim, telefonu kullanırken çalışmıyorsa titreşim ayarlarını doğru yaptığınızdan emin olmayı unutmayın ve cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin.

Çift Tıklama ile Ekran Uyandırma Çalışmıyor

Ekranı uyandırması gereken ekrana çift tıklama özelliği çalışmıyorsa, ilk olarak yapmanız gereken Ayarlar -> Ekran ve hareketler -> Motion launch hareketleri menüsüne göz atarak motion launch hareketlerinin aktif olduğundan emin olmak.

Eğer özellik aktifse ancak hala çalışmıyorsa “Ekran ve hareketler” menüsüne geri dönerek G-Sensörü kalibrasyonu seçeneğini kullanarak verilen talimatlara göre kalibrasyon gerçekleştirin. Bu da sorununuza çare olmadıysa bir önceki çözümde olduğu gibi arama ekranına *#*#3424#*#* yazdıktan sonra çıkan test aracında G-Sensor Test özelliğini kullanarak G sensörü testi gerçekleştirin.

G sensörünüz hiç çalışmıyorsa garantiye başvurabilirsiniz yahut çalışmasına rağmen hala güzel sonuçlar alamadıysanız Gravity Screen uygulamasını kullanarak çok daha gelişmiş ekran dokunma hareketleri seçeneklerine erişebilirsiniz.

Bataryam Çok Hızlı Tükeniyor

Batarya tüketiminde sorun yaşayan kullanıcıların da elbette deneyebilecekleri şeyler mevcut. Bunun için ilk dikkat edilmesi gereken uzun oyun seanslarının bataryayı çok hızlı bitirebileceği. Ayrıca ekran parlaklığının devamlı en yüksekte olması ve telefonun dışarıda güneş altında kullanılması da bataryayı bitiren sebepler arasında. Eğer sizden kaynaklanan bir sorun olmadığını düşünüyorsanız arka planda çalışan uygulamaları sonlandırabilmek için aşağıdaki uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

Eğer hala batarya sorununuz varsa GPS, Bluetooth, 3G gibi bağlantıları kapatmayı da unutmayın. Hala sorununuz çözülmediyse son bir defa Ayarlar -> Yedekleme ve sıfırlama menüsü altından telefonu sıfırla seçeneğini kullanabilirsiniz ancak bu durumda telefondaki tüm uygulama ve verilerinizin yok olacağını unutmayın. Bilgilerinizin kaybolmasını engellemek için aşağıdaki yedekleme uygulamalarından faydalanabilirsiniz.

Hiç bir çözüm sorunu çözmediyse elbette batarya sorunları için telefonunuzu garantiye gönderebilirsiniz. Standart bir kullanımda HTC One M9’un aşağı yukarı 24 saat dayanması gerekiyor. Eğer bu süreyi doldurabiliyorsanız herhangi bir sorun mevcut değil. Daha da uzatmak için Ayarlar -> Güç menüsü altından güç tasarrufu yahut üstün güç tasarrufu modlarını açabilirsiniz.

Ekranı Otomatik Döndür Seçeneği Çalışmıyor

Telefonunuzu yan döndürmenize rağmen uygulamalarınız dönmüyorsa bunu çözmek için ilk yapmanız gereken G sensörünün çalışıp çalışmadığını kontrol etmek. Çağrı yapma aracını açın ve *#*#3424#*#* yazdıktan sonra kabul et seçeneğini kullanın. Burada yer alan G Sensor Test seçeneğini kullanarak sensörün çalıştığından emin olun. Daha sonra Ayarlar -> Ekran ve hareketler menüsünden G sensörü kalibrasyonunu uygulamayı unutmayın.

Eğer sensör tamamen çalışmıyor ve bir donanım hatası varsa tabii ki teknik servise başvurmanız gerekiyor. Telefonunuzu yeniden başlattıktan sonra hala otomatik döndürme çalışmıyorsa ve özelliği açtığınızdan eminseniz de yine teknik servis yolları görünmekte.

Kameranın Safir Korumasında Çatlaklar Var

HTC One M9’un safir kamera korumasının zaman zaman çatlaklar nedeniyle bozulduğunu söyleyebiliriz. Telefonunuz bir yere düşmese bile bu sorunla karşılaşmak mümkün ve eğer safir çatlağı kameranın ortasında değil de kenarlarındaysa herhangi bir sıkıntı yaratmayacaktır. Ancak bu konuda yapılabilecek tek şey teknik servise gitmek ve cihazınızın onarılmasını talep etmek.

Bağlantı Sorunları

Wi-Fi bağlantısında sorunlar yaşayan kullanıcıların hem router ve modemlerini hem de telefonlarını kapatıp açmayı denemeleri gerekiyor. Bu durum sorunu çözmezse Wi-Fi seçeneklerinden hatırlanan bilgilerin unutulmasını sağlayın ve giriş bilgilerini yeniden sağlayın. Hala sorun devam ediyorsa Ayarlar –> Güç bölümünden güç tasarrufu modunu kapatın. Eğer modeminiz telefonun MAC kodunu doğrulama gerekliliği duyuyorsa Ayarlar -> Telefon hakkında seçeneğini kullanarak MAC kodunu öğrenebilir ve modeminize tanıtabilirsiniz.

Bluetooth sorunları yaşayanların ise deneyebilecekleri sıralama şu şekilde:

  • Güç tasarrufu modlarını kapatmak
  • Bluetooth ve cihazı kapatıp açmak
  • Bluetooth menüsünden bluetooth önbelleğini sıfırlamak
  • Teknik servise başvurmak

Çok Yavaş Şarj Oluyor

Telefonunuz yavaş şarj oluyorsa HTC’den resmi hızlı şarj adaptörünü satın alabiliyorsunuz. Aynı zamanda bilgisayara USB’den bağlanan cihazın fişe göre çok daha yavaş şarj olacağını aklınızdan çıkarmayın.
Pek çok araştırma arkaplandaki uygulamaları kapatmanın ve hatta şarj esnasında uçak modunu açmanın şarjı oldukça hızlandırdığını gösteriyor. Ayrıca şarj esnasında oyun oynamamak cihazın gereksiz enerji tüketmesine engel olacaktır.

Fişte, kablolarda ve uygulamalarda bir sorun yoksa cihazınızı kapatarak şarj etmeyi deneyin. Eğer bu şekilde çok daha hızlı şarj oluyorsa cihazınızın elektrik tüketimini arttırabilecek gereksiz uygulamaları sildiğinizden emin olun.

Hala sorununuz devam ediyorsa teknik servise başvurabilirsiniz.

Fazla Isınma Sorunu

HTC One M9’un metal kasası nedeniyle ısıyı çok daha hızlı bir şekilde kullanıcıya yansıttığını söyleyebilirim. Bu nedenle ısısını çabuk yansıtan ancak çabuk da soğuyabilen cihazınızı arada bir dinlendirmeyi unutmayın. Eğer kullanımı bırakamıyorsanız güç tasarrufu modunu açarak işlemci ve grafik işlemci kullanımını sınırlayabilir, böylece ısınmanın da önüne geçebilirsiniz.

Kalın kılıflar kullananlar, bu kılıfların özellikle yaz aylarında aşırı ısınmaya yol açabileceğini unutmamalılar. Eğer devamlı ısınma sorunları karşınıza çıkıyorsa bir süre daha ince veya kılıfsız bir şekilde kullanmayı unutmayın.

Eğer ısınma sorunu devamlı karşınıza çıkıyorsa Ayarlar -> Hakkında -> Yazılım güncellemeleri bölümünden en son yazılıma sahip olduğunuzu da kontrol edin.

Samsung Galaxy S6 ve HTC One M9 Karşılaştırması

Sony Xperia Z4 ve HTC One M9 Karşılaştırması

YORUMLAR