Hexlock ile Uygulamalarınızı Kilitleyin, Kimse Giremesin!

Hexlock uygulaması ile sadece istediğiniz Android uygulamalarını kilitleyerek arkadaşlarınızın ya da tanıdıklarınızın bu uygulamalarınıza erişmesini engelleyin.

Hexlock ile Uygulamalarınızı Kilitleyin, Kimse Giremesin!

Dünyadaki herkesin etrafında her daim meraklı gözler olmuştur. Bu meraklı gözler zaman zaman sadece bakmakla yetinmeyerek kurcalamak, hatta iyice irdelemek isterler. İşte bu meraklı kişileri en azından akıllı telefonlarınızdan uzak tutabilmek için geliştirilen uygulamalardan bir tanesi de Hexlock.

Hexlock, diğer Android kilitleme uygulamalarının aksine tüm telefonu kilitlemek yerine sadece seçeceğiniz uygulamaları kilitlemenizi sağlıyor. Böylelikle Android telefon ya da tabletlerinizi gönül rahatlığı ile meraklı kişilere verebiliyorsunuz. Cihazınızda standart ekran kilidi bulunuyorsa bu kişilere verirken kilidi açmak zorunda kalabiliyorsunuz. Üstelik sürekli aynı ekran kilidini kullanıyorsanız yakın çevrenizdekiler kilidinizi ya da şifrenizi bildiği için cihazınızı boş yakaladıklarında tamamen kurcalama fırsatını da elde etmiş oluyor. Hexlock buna bir çözüm getirerek sadece istediğiniz uygulamaları çok rahat ve kolay bir şekilde kilitleme ya da şifreleme seçeneği sunuyor. Sade, basit fakat güvenli bir uygulama olan Hexlock sayesinde telefonunuzu eline alan farklı kişilerin istemediğiniz uygulamalara girişlerini önleyebiliyorsunuz.

Hexlock ile Uygulamalar Nasıl Kilitlenir?

Uygulamanın nasıl yükleneceğinden nasıl kullanılacağına kadar tüm gerekli bilgi ve detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Hexlock - Android Uygulama Kilitleme Programı İncelemesi
Tamindir TV

Hexlock - Android Uygulama Kilitleme Programı İncelemesi

Android telefonlarınızda tuş kilidiniz uygulamalarınızı korumaya yetmiyor veya telefonunuzu insanlara verdiğinizde abuk subuk yerleri kurcalamalarından rahatsız oluyorsanız ihtiyacınız olan şey Hexlock uygulaması.

1. Hexlock İndirme ve Yükleme

Hexlock uygulamasını indirmek için altta yer alan indirme bağlantısını kullanabilirsiniz.

2. Uygulamaya Giriş

Hexlock uygulamasını indirip kurduktan sonra ilk çalıştırdığınızda sizden ilk olarak uygulama kilitlerken kullanmak istediğiniz şifreleme yöntemini seçmenizi istiyor. Bu adımda karşımıza 2 farklı seçenek çıkıyor. Bunlar;

  • Set PIN: Eğer kilitlediğiniz uygulamalara belirlediğiniz şifre ile girmek istiyorsanız seçmeniz gereken şifreleme yöntemi.
  • Set Pattern: Eğer bunu seçerseniz belirlediğiniz bir desen sayesinde kiltlediğiniz uygulamalara giriş yapabiliyorsunuz.

Her iki yöntemde oldukça kullanışlı ve pratik fakat kullanıcılar kendi kullanım alışkanlıklarına göre seçim yapmakta tamamen özgürler.

3. Profil Seçimi

İstediğiniz uygulama kilitleme yöntemini seçtikten sonra kullanmaya başlamadan önce yapmanız gereken son bir işlem de profil seçimi. Yine yukarıdaki ekranda gördüğünüz üzere uygulama yüklenmesiyle birlikte standart olarak 2 farklı profille geliyor. Bu profiller ev(Home) ve iş(Work) olarak uygulama içinde bulunuyor. Her bir profilde kilitlenmesini istediğiniz uygulamaları ayrı olarak seçebiliyor ve gittiğiniz yere göre profiller arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. Örneğin akşam evinize geldiğinizde profiller arasında sağa sola giderek ev profilini bularak, üzerine dokunursanız ev profili hemen aktif oluyor ve böylelikle ev içindeki kişilerin ulaşmasını istemediğiniz tüm uygulamalar kilitleniyor.

Standart olarak 2 profil olmasına rağmen farklı amaçlar ve kullanımlar için yeni profiller de oluşturabiliyorsunuz. Profil oluşturma kısmına yaızmızın ilerleyen kısmında yine yer vereceğim.

4. Android Uygulamaları Kilitleme

Profil seçimini yaptıktan sonra sıra geliyor meraklı gözlerin erişmesini engellemek istediğimiz uygulamaları seçmeye. Ekran görüntüsünde gördüğünüz üzere ofiste olduğum için Work yani iş profilini açtım ve sırasıyla iş arkadaşlarımın telefonumu ellerine alsalar bile şifreyi ya da deseni bilmeden giremeyecekleri uygulamaları sırayla seçmeye başladı.

Profil ekranında karşınıza cihazınızda olan tüm uygulamalar liste olarak geliyor. Yanlarındaki aç kapa tuşu hepsinde pasif kapalı olarak geldiği için kilitlemek yani şifrelemek istediğiniz uygulamaları listeden teker teker siz seçiyorsunuz. Bu işi yaparken dikkat etmeniz gereken şey ise seçtiğiniz uygulamalar sadece o an seçmiş olduğunuz profil için kilitleniyor. Yani profili değiştirdiğinizde uygulama seçme işlemini yeniden yapmalısınız. Profil değiştirmek için üstte yer alan prpfil adının solundaki oka dokunmanız yeterli.

5. Yeni Profil Oluşturma ve Profil Ayarları

Öncelikle ev ve iş profilleri size yetmiyorsa ve bir takım farklı profillere ihtiyaç duyuyorsanız yapmanız gereken şey giriş ekranının sağ üstündeki "+" işaretine dokunarak yeni profil oluşturma işlemini gerçekleştirmek. Artıya dokunduğunuzda yukarıda gördüğünüz ekran ile karşılaşacaksınız. Buradan bir profil seçerek alttaki "Done" tuşuna basmanız yeni profilin uygulamaya eklenmesini sağlıyor.

Profil oluşturduktan sonra uygulama kilitleme işlemine geçmeden profil sayfası üzerinde yine sağ üstte bulunan kalem simgesine dokunarak profil ayarlarını değiştirebiliyorsunuz. Profil ayarları içerisinde profil adı ve profil ikonu yer alıyor. Burada seçeneklere tıklayarak hem profilin adını istediğiniz şekilde değiştirebilir hem de ikonunu farklı seçebilirsiniz.

6. Hexlock Uygulama Ayarları

Her Android uygulamasında olduğu gibi Hexlock'un da ayarlar menüsü bulunuyor. Profil seçim ekranındayken öne sağ üstteki 3 nokta ikonuna ve sonrasında "Settings" kısmına dokunarak ayarlara giriş yapabilirsiniz. Ekranda gördüğünüz üzere burada şifre türü, şifre istenme süresi, otomatik aktivasyon, yeni uygulamalar kilitlendiğine bildirme ve reklamları kaldırma gibi seçenekler bulunuyor. Standart ayarlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz uygulama, siz uygulamaları kilitleme yaptıkça bildirim göndermesin istiyorsanız, "Notify to lock new apps" seçeneğinin karşısındaki Enabled'ı Disabled olarak değiştirebilirsiniz.

Bonus: Reklamları Kaldırma

Tamamen ücretsiz olarak kullanabilmemize rağmen içerisinde reklam gösterimi yapan uygulamaların büyük çoğunluğunda olduğu gibi Hexlock'da ücret karşılığında bizlere iyilik yapıp reklam görmemizi engelleyebiliyor. Bunu yapmak için bir önceki adımda olduğu gibi ayarlara giderek en alttaki "Remove Ads" tuşuna tıklayabilirsiniz. Sonrasında karşılaşacağınız ekran ise yukarıda olduğu gibi 2.87 TL ödeme isteyen bir sayfa. Buradan devam ederek ödemeyi yaparsanız uyulamayı kullanırken herhangi bir reklam görmüyorsunuz.

Eğer uygulamayı beğenerek kullanıyorsanız ve reklamlar sizi rahatsız etmiyorsa, yine de reklamları kaldırıp uygulamanın geliştiricilerine yardımcı olabilirsiniz. Böylelikde onlar da daha iyi uygulamalar geliştirebilmek için gerekli fonu sağlayabilirler.

Hexlock'u daha önceden kullandıysanız ya da yeni kullanmaya başlamayı düşünüyorsanız ilk deneyimlerinizi ve görüşlerinizi bizlerle yorum atarak paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR