GTA 5 PC Giriş Problemi ve Çözümü

GTA 5 giriş ekranında kalıyor problemi, çoğu kişinin karşı karşıya kaldığı hatalar arasında yer alıyor. Peki, can sıkıcı sorunu çözmek için ne yapmak gerekiyor?

Çok sayıda oyuncu, zaman zaman GTA 5 giriş ekranında kalıyor sorunu ile karşılaşabiliyor. Bu sorunun çözülmesini sağlayan bir yöntem mevcut. Hazırladığımız rehberde bu yöntemi nasıl uygulayabileceğinizi oldukça ayrıntılı bir şekilde anlattık.

Çok uzun süredir beklenilen GTA 5 PC versiyonu dün gece saat 02.00 civarında aktif edildi ve milyonlarca oyuncu oyunu oynamaya başlad fakat bazı şanssız oyuncular nedenini ilk başta anlamadığı bir sebepten dolayı oyuna giriş sağlayamadılar. Oyuna giriş yapamayan oyuncular için bir çözüm yöntemi anlattık.

Öncelikle GTA 5 PC giriş sorunu nedir onu açıklamak gerekiyor. Eğer oyunu takip ediyorsanız bir süredir ön sipariş ile alanlar için indirmeye açılmıştı. Oyunu indirip dün gece giriş yapmaya çalışan bazı kullanıcılar, giriş sırasında yükleme ekranında kalarak uzunca süre beklediler ve oyuna giriş yapamadılar.

GTA 5 Mobile (Android) Nasıl İndirilir ve Kurulur?
OYUN

GTA 5 Mobile (Android) Nasıl İndirilir ve Kurulur?

Android için GTA 5 mobil nasıl indirilir ve kurulur, GTA 5 mobil indirme linki nedir? Hayran yapımı Grand Theft Auto V (GTA V) mobil oyun hakkında cevabı merak edilen bütün soruları makalenin devamında tüm ayrıntıları ile yanıtlıyoruz.

Yaşanan sorunu kendi sitesinde resmi olarak açıklayan Rockstar Games, bu sorun için kısa süre içerisinde bir düzenleme getirileceğini söyledi ve ayrıca oyuncuların sorunu kendi başlarına aşarak oyuna nasıl giriş yapabileceklerini açıkladı.

Oyuna giriş yapmak için bağlanmaya çalıştığınız Social Club'ın yüklenme ekranında takılıp kalıyorsanız, yaşadığınzı problem Windows işletim sisteminizin kullanıcı adından kaynaklanıyor. Daha net olarak açıklamak gerekirse, Windows yönetici hesap adınızda desteklenmeyen karakterler bulunuyorsa, Social Club'a giriş yaparken problem yaşanıyor.

GTA 5 Giriş Ekranında Kalıyor, Çözümü Nedir?

  • "Windows + I" kısayolunu kullanarak ayarları açın.
  • Hesaplar kategorisine girin.
  • "Aile ve diğer kullanıcılar" bölümünü görüntüleyin.
  • "Bu bilgisayara başka birini ekle" seçeneğini seçin.
  • "Bu kişinin oturum açma bilgilerine sahip değilim" yazısına tıklayın.
  • "Microsoft hesabı olmayan bir kullanıcı ekle" butonuna basın.
  • Gerekli bilgileri girin ve "İleri" butonuna tıklayın.
  • İşlemi tamamladıktan sonra tekrar Hesaplar kategorisine girin.
  • "Aile ve diğer kullanıcılar" bölümündeki "Hesap türünü değiştir" seçeneğini seçin.
  • "Yönetici" seçeneğini seçin.
  • "Tamam" butonuna basın.

Bu sorunu yaşayan oyuncular Social Club yükleme ekranında ''The rockstar update service is unavailable (code1)'' hatasını alıyor yada oyun indirme işlemi takılıp kalıyor. Eğer bu hataları alıyorsanız yapmanız gereken şey ise yeni bir yönetici hesabı oluşturmanız.

Windows işletim sistemi üzerinde yeni bir yönetici hesabı oluşturarak oyuna giriş yapmaya çalıştığınızda problemi ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Ayrıca rockstar'ın da hızlıca hareket ederek bu problemi temelli onaracağını düşünüyoruz.

Yeni Windows yönetici hesabı oluşturuken dikkat etmeniz gereken nokta ise kullanacağınız karakterlerin A - Z ve 0 - 9 karakterleri arasında olması. Eğer bu karakterleri kullanarak yeni bir yönetici hesabı oluşturursanız, GTA 5'e girerken yaşadığınız takılma problemi ortadan kalkacaktır.

Genelde ad soyad yada takma ad olarak belirlediğimiz bilgisayar kullanıcı adlarına pek dikkat ettiğimiz söylenemez. Örneğin kendi adım ile sahip olduğum bir Windows kullanıcı hesabı ile şu an için GTA 5 PC versiyonuna giriş yapamayacağım. Bu nedenle bilgisayarıma yeni bir yönetici hesabı eklemem gerekiyor.

Yeni bir yönetici hesabı oluşturmak için Windows işletim sistemi üzerinde denetim masasına gitmeniz ve oradan gerekli adımları uygulamanız gerekiyor. Daha sonra işletim sistemine bu kullanıcı hesabı ile giriş yaparak GTA 5 oynama keyfini sürmeye başlayabilirsiniz.

Windows 10 işletim sistemine sahip olan bir bilgisayarda yönetici hesabı oluşturabilmek için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Bu kapsamda ilk önce "Windows + I" klavye kısayolunu kullanarak ayarları görüntüleyin. Ayarlar sayfasında yer alan "Hesaplar" kategorisine giriş yapın.

Hesaplar kategorisinde bulunan "Aile ve diğer kullanıcılar" bölümüne girin. Daha sonra "Bu bilgisayara başka birini ekle" seçeneğini seçin. Açılan sayfa üzerinden "Bu kişinin oturum açma bilgilerine sahip değilim" yazısına tıklayın.

Söz konusu işlemin hemen ardından "Microsoft hesabı olmayan bir kullanıcı ekle" butonuna basın. Gerekli bilgileri girin ve "İleri" butonuna tıklayın. İşlemi tamamladıktan sonra yeniden Hesaplar kategorisine girmeniz gerekiyor. "Aile ve diğer kullanıcılar" kısmında konumlanan "Hesap türünü değiştir" seçeneğini seçin.

Hesap türünü değiştir seçeneğini seçtikten sonra "Yönetici" seçeneğini basın ve son olarak "Tamam" butonuna tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra yönetici hesabı oluşturmuş olacaksınız. Yönetici hesabına geçiş yaptıktan sonra Grand Theft Auto V isimli yapıma tekrar girmeyi deneyin.

Bu yazıda dünya çapında milyonlarca oyuncu tarafından oynanan Grand Theft Auto 5 adlı popüler açık dünya oyununda meydana gelen hatayı nasıl çözebileceğinizi anlattık. "GTA 5 giriş ekranında kalıyor" diyorsanız, yukarıda yer alan adımları sırası ile uygulayabilirsiniz. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR