Google Translate ile Çevrimdışı Metin Çevirme Nasıl Yapılır?

Google Translate ile çevrimdışı metin çevirme işlemlerini gerçekleştirmenin yollarını yazdık!

Google Translate ile Çevrimdışı Metin Çevirme Nasıl Yapılır?

Google Translate veya bir diğer adıyla Google Çeviri uygulaması, hem Android ve iOS versiyonları hem de web hizmeti bölümüyle çeviri ihtiyaçlarına yönelik büyük bir talebi karşılıyor. Ancak her zaman internetimizin bağlı olmadığını düşünürsek uygulamanın çevrimdışı tercüme kabiliyetlerinin de gerekli olduğunu söyleyebiliriz. Google Translate ile çevrimdışı metin çevirme nasıl yapılır sorusunu kendine soran takipçilerimiz için elbette rehberimiz de hazır.

Öncelikle, bu imkanın sadece Google Translate Android uygulamasında olduğunu belirtelim. Maalesef şimdilik iOS kullanıcılarının bu hizmetten çevrimdışı olarak faydalanma şansları bulunmuyor. Uygulama Android'inizde yüklü değilse ilk olarak aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz.

Uygulamayı yükledikten sonra Android cihazınızın uygulama çekmecesinde "Çeviri" adı altında kolayca bulabilirsiniz. Elbette işlemler için uygulamaya giriş yapmamız gerekiyor.

Google Çeviri'yi açtıktan sonra uygulamanın üst bölümündeki dil değiştirme seçeneklerini göreceksiniz Orada yer alan herhangi bir dil seçeneğinin yanında yer alan küçük ok işaretine basarak dil listesini açarak devam ediyoruz.

Çevrimdışı kullanmak istediğimiz dili bulduktan sonra, dilin yanında yer alan indirme butonuna basıyoruz ve işlemlerimize devam ediyoruz.

İndirme butonuna basınca karşımıza çıkan uyarı penceresinde, offline çalışma için kaç megabytelık bir dosyanın indirilmesi gerektiğine dair bir bilgilendirme çıkacaktır. Burada yer alan bilgileri kabul ediyoruz ve "Tamam" butonuna basıyoruz.

Farkedebileceğiniz gibi işlemler başladıktan sonra seçtiğimiz dilin yanındaki indirme butonunun rengi maviye dönüyor ve çevresinde de dönen bir çember mevcut.

İndirme işlemi devam ettiği sürece telefon veya tabletimizin bildirimler bölümünde inme işlemine dair bir bilgilendirme yer alacaktır. Bu bilgilendirmenin üzerine tıklayarak indirme sayfasına ulaşabilirsiniz.

Burada hali hazırda inmekte olan dil seçeneğinin yanındaki indirme butonuna bir defa daha basarsanız indirmeyi iptal etme şansınız mevcut.

İptal edilmek istenen dil seçeneğine basınca gelen uyarı penceresinde "Evet" seçeneğini kullanarak tüm işlemi sonlandırabilir ve vazgeçebilirsiniz.

Google Translate'i mobil cihazlarınıza indirerek kullanmayı sakın unutmayın!

YORUMLAR