Google ile Kayıp Android ya da iPhone Telefon Nasıl Bulunur?

Google Telefonunuzu Bulun özelliğiyle kaybolan Android telefon ve iPhone'u bulma oldukça basit.

Google ile Kayıp Android ya da iPhone Telefon Nasıl Bulunur?

Gerek ülkemizde gerekse de yurt dışında çalınan akıllı telefon sayısı oldukça fazla olunca Android tarafında Google, iOS tarafında Apple veri güvenliğimizi sağlamak için araçlar geliştiriyor. Zaten iOS cihaz kullanıyorsanız iPhone’umu Bul, Android telefon kullanıcıysanız Android Cihaz Yöneticisi uygulamasından haberdarsınızdır. Google’ın Hesabım sayfasına eklediği yeni Telefonunuzu Bulun seçeneği ise her iki platform için tek çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Google’ın verilerimizi güvende tutma ve gizliliğimizi koruma adına açtığı Hesabım sayfasına tüm akıllı telefon kullanıcılarını ilgilendiren yeni bir özellik eklendi: Find your phone (Telefonunuzu bulun). Google hesabınıza giriş yaptıktan sonra Hesabım sayfası altında en altta sol köşede görebileceğiniz bu yeni seçenek Android telefon ve iPhone’unuz çalındığında kişisel verilerinizi güvende tutmanıza yardımcı oluyor. Hemen her şeyi yapabildiğimiz telefonlarda iş e-postaları, bank hesap bilgileri gibi önem arz eden kişisel birçok veri bulundurduğumuzdan yanlış kişilerin eline geçen telefonumuza anında müdahale edebilmemiz önemli. Bu noktada Google’ın hali hazırda zaten Android Cihaz Yöneticisi, Apple’ın da iPhone’u Bul servisi varken Telefonunuzu Bulun servisine ne gerek var? sorusunu sorabilirsiniz. Yeni özellik hem daha pratik hem de adım adım yapmanız gerekenler belirtiliyor. Tabii ki bir Google servisi olduğundan Android kullanıcıları için daha fazla seçenek sunulmuş ancak iPhone kullanıcısı da olsanız faydalanabiliyorsunuz.

Android Cihazı Uzaktan Kilitleme

Kaybolan Android Telefon Nasıl Bulunur?

Google Telefonumu Bul'a nereden ulaşabilirim?

  • Google hesabınıza giriş yaparak profil resminizin hemen yanındaki noktalı açılır menüye tıklıyor ve en alta inerek Hesabım’ı seçiyorsunuz. ( https://myaccount.google.com/ adresinden de Hesabım sayfasına ulaşabilirsiniz. Yakında Google’da isminizi aratarak ta bu sayfaya erişebileceksiniz)

  • Hesabım sayfasında "Oturum Açma ve Güvenlik" altında "Telefonunuzu Bulun"u göreceksiniz. Başlayın’a tıklıyorsunuz.

  • Sonraki sayfada Google hesabınıza bağlı cihazlar listeleniyor. Buradan kayıp Android telefon/iPhone’unuzu seçiyorsunuz ve Google hesabınıza giriş yapıyorsunuz.

  • Bu noktadan sonra cihazınızın işletim sistemine göre öneriler sunuluyor. Android telefon ve iPhone için bazı noktalar tahmin edeceğiniz üzere değiştiğinden seçenekleri iki cihaz sahipleri için de ayrı değerlendirmek gerekiyor. Öncelikle Android işletim sistemli telefon kullanıcılarına yönelik sunulan güvenlik adımlarından bahsetmek gerek diye düşünüyorum çünkü Google’ın bir servisi ve ekstra seçenekler sunuluyor.

Android telefon kullanıcısı iseniz:

Android telefon kullanıcısı iseniz verilerinizin güvenliğini sağlamanıza yardımcı olmak amacıyla 7 seçenek sunuluyor. Telefonunuzun zilini çaldırma ve yerini bulma, telefonunuzu şifreyle kilitleyip not bırakma, kendi numaranıza telefon etme (çalınmadan ziyade evin içinde kaybolduğunda faydalı bir özellik) Google hesabınıza erişimi engellemek için telefonunuzdaki oturumu kapatma, operatörünüze ulaşma (burada doğrudan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’un numaraları verilmemiş ve ne yapmanız gerektiği söyleniyor), yerel yardıma ulaşma (çalınan telefonun kayıp eşya ofisinde işi ne? ama yine de bulunduğunuz şehirde konumunuza yakın kayıp eşya ofisini görebiliyorsunuz) ve cihazınızı silme (cihazdaki tüm verileri tek tıkla uçuruyorsunuz) seçenekleri mevcut.

iPhone kullanıcısı iseniz:

iPhone kullanıcısı olarak iPhone’u bulup kilitleme, kendinize telefon etme, telefondaki aktif oturumları kapatma, operatöre ulaşma ve yere yardıma (bulunduğunuz şehirde konumunuza yakın kayıp eşya ofisinin yeri) ulaşma 5 seçeneğiniz var ki bunlardan sadece ikisine Google üzerinden erişebiliyorsunuz. iPhone’unuzu bulup kilitlemek için iCloud sitesine gitmeniz gerekiyor ve telefonunuzdaki verileri tek tıkla silebildiğiniz bir seçenek yok.

Kaybolan Telefonunuzu Bulmanıza Yardımcı Olacak 9 Android Uygulaması

iPhone'unuzu Daha Güvenli Yapmanın 5 Yolu

YORUMLAR