Google Hesabı Nasıl Silinir?

Google hesabı nasıl silinir sorusunun yanıtını arayan internet kullanıcıları için oldukça ayrıntılı bir rehber hazırladık. İşte Google hesap silme adımları!

Google Hesabı Nasıl Silinir?

Muhtemelen pek çoğumuzun artık kullanmadığı ancak oralarda bir yerlerde yaşamaya devam eden çok fazla sayıda hesabı vardır. Peki ama artık kullanmadığınız Google hesabı nasıl silinir? Bu rehberimizde Google hesap silme nasıl yapılır sorusuna daha yakından göz atacağız.

Günümüzde hemen hemen tüm internet kullanıcılarının bir Google hesabı bulunuyor. Bu hesap sayesinde Gmail, E-Tablolar, Dokümanlar ve Slaytlar dahil olmak üzere pek çok hizmet kullanılabiliyor. Microsoft Word alternatifi Dokümanlar hizmeti sayesinde yazı yazabilir, Microsoft Excel alternatifi E-Tablolar ile hesap tablosu hazırlayabilirsiniz.

Popüler video paylaşım hizmeti YouTube üzerinden izlediğiniz videoları beğenebilir, videolara yorum yapabilir, kanallara abone olabilir ve daha birçok işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu hesap sayesinde ayrıca YouTube’a videolar yükleyerek içerik üretebilirsiniz.

WhatsApp Hesap Çalma Yöntemleri: Bunlara Dikkat!
NASIL YAPILIR

WhatsApp Hesap Çalma Yöntemleri: Bunlara Dikkat!

Bilgisayar korsanları tarafından kullanılan WhatsApp hesap çalma yöntemleri neler? Hackerlar, kullanıcıların hesaplarını ele geçirebilmek için birçok yöntem deniyor.

Herhangi bir nedenden dolayı Google hesabınızı silmek isteyebilirsiniz. Bunun için çeşitli adımları uygulamanız gerekir. Bu adımları uyguladıktan hesap silme sürecini tamamlayabilirsiniz. Peki, bu işlemi gerçekleştirmek için hangi adımlar uygulanmalı?

Eğer ortalama düzeyde bir internet kullanıcısı iseniz, Gmail hesabınızı silmek için vermeniz gereken uğraş, anlamsız derecede karmaşık adımları kapsar. Bu noktada hesabınızın kalıcı olarak silinmesi için hangi adımları takip etmeniz gerektiğini hemen aşağıda sizler için sıraladık.

Google Hesabı Nasıl Silinir?

  • Google Hesabı internet sitesine gidin.
  • Soldaki menüden Veri ve Kişiselleştirme sekmesine tıklayın.
  • Aşağıya kaydırarak Bir Hizmeti veya Hesabınızı Silin seçeneğine basın.
  • Açılan ekrandan Hesabınızı Silin butonuna tıklayın.
  • Gerekli adımları tamamlayın.

Google hizmetlerini artık kullanmak istemiyorsanız hesabınızı kapatmak isteyebilirsiniz. Bu kapsamda uygulamanız gereken bir dizi adım bulunuyor. Yukarıda bir Google hesabının kapatılması için uygulanması gereken adımları açıkladık. Bu adımları sırası ile uyguladıktan sonra hesabınızı silebilirsiniz.

Yukarıda yer alan adımları nasıl uygulayacağınız konusunda bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Bu nedenle bu adımların nasıl gerçekleştirileceğini görsellerle de anlattık. Aşağıda yer alan görsellere bakarak ve adımları sırası ile uygulayarak hesap kapatma sürecini sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Google Hesabı Nasıl Silinir? -1

Google Hesabı internet sitesine giriş yaptığınızda, karşınızda basit bir panel yer alacak. Google hesabınızı kalıcı olarak silebilemek adına öncelikle bu panelin sol tarafında yer alan menüden Veri ve Kişiselleştirme sekmesine giriş yapmanız gerekiyor.

Google Hesabı Nasıl Silinir? -2

Bu sekmeye giriş yaptıktan sonra ekranı bir miktar aşağı kaydırmanız gerekiyor. Bunun ardından aşağıda Bir Hizmeti veya Hesabınızı Silin isimli bir kutucuk göreceksiniz. Hesabınızı silebilmek için bu kutucuğun üzerine tıklamanız gerekiyor. Bu kutucuğa tıkladıktan sonra başka bir ekrana yönlendirme sağlanacak.

Google Hesabı Nasıl Silinir? -3

Açılan ekrandan Hesabınızı Silin butonuna tıklamanızın ardından, şifrenizi yeniden girmeniz istenecek. Şifrenizi başarılı bir şekilde doğruladıktan sonra hesabınızı silmeye çalıştığınıza yönelik birkaç bildirim göreceksiniz. Tüm adımları tamamlamanızın ardından hesabınızı başarılı bir şekilde silmiş olacaksınız.

Android’de Google Hesap Kaldırma Nasıl Yapılır?

  • Ayarlar sayfasını açın.
  • "Kullanıcılar ve hesaplar" kategorisine girin.
  • "Google" bölümünü görüntüleyin.
  • Kaldırmak istediğiniz hesabın üzerine basın.
  • "Sil" butonuna dokunun.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonunuza daha önce eklediğiniz Google hesabınızı kaldırmak isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda gerçekleştirmeniz gereken birkaç adım mevcut. Bu adımlar sayesinde telefonunuzda söz konusu hesabı çok kolay ve pratik bir şekilde kaldırabilirsiniz.

Bu kapsamda ilk olarak akıllı telefonunuzda yer alan ayarlar sayfasını açmanız gerekiyor. Ayarlar sayfasında bulunan çok sayıda kategori arasından "Kullanıcılar ve hesaplar" kategorisine girin. Bu işlemin ardından telefonunuza eklediğiniz Google hesapları ile karşı karşıya kalacaksınız.

Kaldırmak istediğiniz hesabın üzerine dokunun. Son olarak ekranda konumlanan "Sil" butonuna basın. Bazı akıllı telefon modellerinde yalnızca çöp kutusu simgesi olabilir. Böyle bir durumda çöp kutusu simgesine basmanız gerekiyor.

Söz konusu adımları sırası ile gerçekleştirmeniz halinde telefonunuzda ekli olan hesap otomatik olarak kaldırılacak. Peki, bir süre sonra hesap eklemek istediğinizde hangi adımları gerçekleştirmeniz gerekecek? Bu sorunun yanıtını için aşağıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz.

Google Hesap Ekleme Nasıl Yapılır?

  • Ayarları açın.
  • "Kullanıcılar ve hesaplar" kategorisini ziyaret edin.
  • Ekranın alt kısmındaki "Hesap ekle" seçeneğini seçin.
  • Liste üzerinden Google’ı seçin.
  • Gmail e-posta adresinizi yazın.
  • "İleri" butonuna basın ve talimatları takip edin.

Kaldırma işlemini gerçekleştirdikten bir süre sonra farklı bir hesap eklemek istiyorsanız ilk önce ayarlar sayfasını açmalısınız. Daha sonra "Kullanıcılar ve hesaplar" kategorisini görüntüleyin. Ekranın alt kısmında bulunan "Hesap ekle" seçeneğini seçin. Bu işlemin ardından hesap türlerinin yer aldığı bir liste açılacak.

Açılan liste üzerinden Google butonuna dokunun. E-Posta adresinizi yazın ve ardından "İleri" butonuna basın. Daha sonra hesabın şifresini girin ve talimatları izleyin. Gerçekleştirdiğiniz işlemin sonunda hesap telefonunuza eklenmiş olacak.

Bir Google Hesabı ile oturum açtığınız takdirde söz konusu hesapla ilişkilendirilen kişiler, e-postalar, Takvim etkinlikleri dahil veriler akıllı telefonunuzla senkronize edilir. Bu özellik, kullanıcı deneyimini doğrudan etkileyen ve deneyimi önemli ölçüde iyileştiren işlevler arasında yer alır. Söz konusu işlev, özellikle yeni Android telefona geçiş yapan kullanıcılar için oldukça önemli.

Google hesabı ekleyerek Google Play Store isimli resmi Android uygulama mağazasına da erişebilirsiniz. Mağaza üzerinden uygulama ve oyun indirebilirsiniz. Ayrıca Telefonunuza yüklediğiniz E-Tablolar, Slaytlar, Dokümanlar, YouTube gibi uygulamaları da kullanabilirsiniz.

Peki siz bu rehberimizde yer verdiğimiz bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve hesabınızı silebildiniz mi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR