Google Hangouts'un Şaşırtıcı 9 Özelliği

Bu yazıda, Google'ın Gtalk isimli mesajlaşma servisinin yerine geliştirdiği Hangouts'un, şaşırtıcı 9 özelliği yer almaktadır.

Google Hangouts'un Şaşırtıcı 9 Özelliği

Hangouts, Google'ın Gtalk isimli mesajlaşma servisinin yerine geliştirdiği, anlık mesajlaşma ve video konferansı yapabileceğiniz bir servistir. Çoğu kullanıcı tarafından bilinmeyen bu uygulamanın sunduğu özellikleri sizler için derledik.Google Hangouts'u, Android ve iOS tabanlı mobil cihazlarınızda ve bilgisayarınızdan kullanabiliyorsunuz. Uygulamanın sunduğu özelliklere baktığımızda Skype'dan daha kullanışlı bir sistem. Hangouts'u kullanabilmeniz için Gmail hesabınızın olması gerekiyor.

1. Aramanızı ya da konferansınızı Youtube’a kaydetme özelliği

Az bilinen fakat yararlı bir özellik; Hangouts Live, kayıtlarınızı Youtube videoları gibi kaydetmenizi sağlıyor.

2. Eş zamanlı küçük bir Kontrol Odası özelliği

Hangouts Live özelliğinin bir diğer önemli avantajı ise Ayarlar menüsünden Kontrol Odası’nın erişimine izin vermesi. Kontrol odasını kullanarak, video konferansına katılan her katılımcının mikrofonunu veya kamerasını açıp kapatabiliyorsunuz.

Bu araç Dünya genelindeki Youtube kullanıcıları ve diğer podcasterlar tarafından zaten kabul edilmişti. Çünkü, post-prodüksiyon çalışmalarını ciddi bir biçimde azaltmaktadır.

3. Hızlı arama yapabilmek için Çevrelerinizi ayarlama özelliği

Google ekosisteminin bir parçası olarak Hangouts, Google+ sosyal ağına bağlı olarak çalışmaktadır. Bu, VoIP servisini etkin biçimde kullanırsanız size önemli ölçüde zaman kazandıracak olan, iyi şekilde düzenlenmiş Google+ çevresi anlamına geliyor.

Eğer sık sık arkadaş grubunuzla ya da iş arkadaşlarınızla video konferansları yapıyorsanız, çevre oluşturmayı göz önünde bulundurmalısınız. Böylece hızlı bir konferans başlatabilir ve tek tek katılımcı eklemekten kurtulabilirsiniz.

4. Hangout zamanlarınızı planlama özelliği

Google Hangouts ile önceden bir video araması planlayabilirsiniz.

Video konferansından farklı olarak bu özellik, sırada olan bir Google+ etkinliği yaratmak ve önceden tüm katılımcıları davet etmeyi ayarlamak için kullanılıyor. Hangouts araması ayarlarken, Google+'taki arkadaş çevrenizi bulacak ve detaylar alanına bir açıklama ekleyebileceksiniz. Ardından Google+ bildirim sistemi sizi etkinlikle ilgili gelişmelerden haberdar edecektir.

5. Hangoutlar için uygulamalar ve oyunlar özelliği

Youtube modülünün ve Google Docs’un ortak çalıştığı Google Hangouts, ücretsiz birçok uygulama içermektedir. Bu uygulamaları kullanmak için, hizmetle ilgili olan modülü indirmeniz yeterli olacaktır. Modül indirildikten sonra simgeler, ekranın solundaki kontrol merkezine eklenmekte ve video aramasına katılan bütün katılımcılar tarafından görülmektedir.

Soundation ile ses tasarımı, uyumadan önce kısa hikayeler ya da panoramio ile görsel quizler, tüm video sohbetlerinizi canlandırmak için çeşitli özellikler sunan eklentilerdir.

6. Hangout ve Google Docs aracılığıyla ortak çalışma özelliği

Bütün video konferans hizmetleri için ekran paylaşımı zamanla standart fonksiyon haline gelmektedir, ancak ortak çalışma için aynı şeyi söyleyemeyiz. Google Docs puanları, Skype gibi programların Google Docs ile rekabet bile edemeyeceğine işaret etmektedir.

Birkaç kişi (10 kişiye kadar) görüşme esnasında bir belgeyi düzenleyebilir. Bunu yapmak için, ilgili modülü indirmeniz gerekmektedir. Ardından yeni bir dosya yaratın ya da varolan bir dosyayı açın. Dosya tamamlandığında, yerel diskinize ya da Google Drive’nıza kayıt edilmektedir.

7. Başkalarıyla birlikte Youtube videoları izleme özelliği

Youtube, Hangouts’un kesinlikle denenmesi gereken bir diğer uygulaması. Bu uygulama ile görüşmenin olduğu pencerenin ortasındaki ekrandan bir video yayınlayabilir, videoyu tüm katılımcılara görünür kılabilirsiniz.

Video başladığı anda temasta olduğunuz kişilerin mikrofonunu sessize almak gibi, Google bu uygulamanın fonksiyonun detayına da büyük bir ilgi göstermiş. Klipler ya da yeni çıkan bir fragmanı izlemek için, arama motorundan videoyu arayın ve ardından videoyu çalma listesine ekleyin. Podcast modu için de, parça listenizi hazırlayın, Hangouts live ile Youtube’da yayınlayın. Bu şekilde sıkıcı post-prodüksiyon işlerinden kurtulabilirsiniz.

8. Bant genişliğini değiştirme özelliği

Yayın başladığında online erişim izni alabilirsiniz. Çünkü, video konferansı için verilen bant genişliği çok büyük olabiliyor. Bu olumsuz yan etkiyi düzeltmek için, kamerayı devre dışı bırak simgesi ve çark ayarı simgesinin ortasındaki internet bağlantı sembolüne tıklayınız.

Video arama için verilen yayın genişliği miktarını azaltmak görüntü kalitesini azalır, fakat bu durum sizin internette gezinmenize, online oyunlar oynamanıza veya görüşme esnasındayken bir şeyler indirmeye devam etmenize engel olmamaktadır. Video kalitesi düşmesine rağmen, seste ya da videoda herhangi bir gecikme olmamaktadır.

9. Hangout efektlerini karıştırma tuşu özelliği

MSN’in ünlü göz kırpmalarını hatırlarsınız. Google Hangouts’un da aynı tarzda kendine özgü bir düzine komik animasyonu bulunmaktadır. Bu özellik, Google Efektleri olarak adlandırılıyor ve varsayılan olarak yükleniyor. Ek olarak bir şey yapmanıza gerek kalmıyor.

Google hakkında muhtemelen bilmiyor olduğunuz şey, Google’ın bu efektlere rasgele değişiklikler yapıyor olmasıdır. Bu tuş, pencerenin sağ alt kısmında saklı olarak duruyor.
    
Google Hangouts’un diğer VoIP hizmetlerinin özelliklerinden biraz daha fazla özelliğe sahip. Eğer, Skype’ın klasik sade görünüşünden sıkıldıysanız ve farklı bir uygulama arıyorsanız, Hangouts’u denemenizi öneririz.



YORUMLAR