Google Hangouts'da Kullanabileceğiniz 14 Gizli Emoji

Google Hangouts üzerinde normal şartlarda kullanamadığınız fakat belirli mesjalar yazarak gönderebileceğiniz gizli bir şekilde bulunan animasyonlu emojiler olduğunuz biliyor muydunuz?

Google Hangouts'da Kullanabileceğiniz 14 Gizli Emoji

Google'ın mesajlaşma ve videolu görüşmeler ile iletişim kurabilmenizi sağlayan servisi Google Hangouts üzerinde kullanabileceğiniz gizli ve hareketli emojiler olduğunu biliyor musunuz? Cevabınız hayır ise bu yazımızı okuyarak mesajlaşmalarınızı çok daha eğlenceli hale getirebileceğiniz animasyonlu emojiler keşfedebilirsiniz.

Hem masaüstü PC hem de mobil cihazlarınız üzerinde kullanabildiğiniz Google Hangouts, diğer iletişim uygulama ve servislerindendaha gelişmiş ve çok fazla özelliğe sahip lan bir Google ürünü. Sizin için farklı dilleri çevirebilen ve hatta matematik işlemleri bile yapabilen Hangouts, mesajlaşma ve sesli görüşmeler dışında grup olarak görüşmeler ile birlikte görüşmelerinizi canlı yayın ile sunma olanakları sunuyor.

Hangouts üzerinde mesajlaşırken kullanabileceğiniz yüzlerce emoji var elbette fakat bir de gizli ve pek bilinmeyen animasyonlu emojiler var. Belirli yazılar yazarak çıkartabileceğiniz bu hareketli emojiler zamanla kullanıcıların keşfetmesiyle ortaya çıkıyor. Şu an için toplamda 14 adet olan hareketli emojilerin listesine ve nasıl yapılacağına yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

1) hahahaha

Gülmek, çok fazla gülmek yani kahkaha atmak istediğimizde gönderdiğimiz hahahaha'yı Google Hangouts'a yazdığınızda tıpkı o an ki yüz ifadenize benzeyen bir yüz mesajlaşma ekranının altında çıkıyor. Bu emojiyi çıkartabilmek için 4 defa ard arda "ha" yazmanız gerekiyor.

2) Happy Birthday

Arkadaşlarınızın yada tanıdıklarınızın doğum günlerini kutlamak için Hangouts üzerinden "Happy Birthday" yazdığınızda bir de ek olarak doğum günü pastası gönderebiliyorsunuz. Küçük ama güzel bir sürpriz yapmak için gayet hoş bir seçim olabilir. Elbette bir hediyenin yada gerçek pastanın yerini tutmaz ama siz yine de doğum günü olan arkadaşlarınıza Hangouts üzerinden "Happy Birthday" yazmayı unutmayın.

3) Happy New Year

Doğum günü kutlaması gibi yeni yıl kutlaması için de Hangouts üzerinde gizli ve hareketli bir emoji bulunuyor. Mesajlaşma ekranında "Happy New Year" yazdığınızda gönderdiğiniz kişinin ekranında dans eden bir tilki ve kardan adam görünümlü bir ördek beliriyor. Senede bir kullanabilecek de olsanız sevimli bir emoji.

4) hehehehe

Listenin ilk sırasındaki "hahahaha" ile aynı emojinin çıkmasını sağlayan hehehehe mesajı da, rastgele gülerken hahahaha, heheheheh yada benzer şekilde gülmeyi sevenlerin kullanırken aynı zamanda sevimli bir emoji göndermeleri sağlıyor. Ayrıca bu emoji ekranın ortasından yada sol altından çıkarak gülebiliyor. Tamamen emojimizin kendi keyfine bağlı.

5 - 6) rofl ve lmao

Listenin 5 - 6 numarasını aynı başlıkta yazdım çünkü her iki terimi de mesajlaşma ekranında yazdığınızda aynı emoji beliriyor. Yabancıları gülme terimleri arasında olan rofl ve lmao, "lol" kadar olmasa da, oldukça sık kullanıldığını söyleyebilirim. Türkler olarak çok fazla kullanmadığımız terimler olsa da, bilmekte fayda var. Rofl yada Lmao yazarsanız tilki ve ördeğimiz sahneye çıkarak gülüşüyorlar.

Bu iki terimi mesajlaşma ekranına yazdığınızda tilki ve ördek yerine "hahahaha" yada "hehehehe" yazdığınızda çıkan gülen yüz emojisi de çıkabilir. Bu nedenle tek bir seçenek yok. Her yazdığınızda bu iki ikondna birisi mutlaka çıkıyor.

7) woohoo

Kutlama yada sevinç tepkisi olarak zaman zaman yazabildiğimiz woohoo terimi de Hangouts üzerinde bir kaç farklı emoji çıkarabiliyor. Kollarını kaldırıp sevinen sarı emoji yada yine tilki ve ördeğin bayrak sallayarak kutlama yaptığı bir emojiyi görebiliyorsunuz.

Bir partiye giderken ,hafta sonu tatili yaklaştığında yada arkadaşınızın başına iyi bir şey geldiğini duyduğunuzda siz de bu emojilerle onun sevincine ortak olabilirsiniz.

8 - 9) woot ve yay!!

Sevinç nidaları olarak kullanılan woot ve yay!! terimlerinin de yazılması durumunda Hangouts üzerinde kollarını açıp sevinen emojimizi görüyoruz. Aslında listenin bir önceki sırasındaki woohoo'da aynı emojiyi çıkarıyor fakat woohoo yazdığınızda zaman zaman farklı emoji de çıkabiliyor.

"woot" ve "yay!!" yazarak arkadaşlarınıza kollarını havaya kaldırıp sevinen emojileri dilediğiniz zaman gönderebiliyorsunuz.

10) /bikeshed

Hangouts mesajlaşma ekranının arka plan renginden sıkıldıysanız, /bikeshed yazarak farklı arka plan renkleri kullanmak mümkün. Kendi zevkinize göre bir renk gelene kadar yazmaya devam edebiliyorsunuz. Silerek standart arka plana geçmek isterseniz konuşma penceresini kapatarak yeniden açmanız yeterli.

11) /pitchforks

Mesajlaşma ekranına /pitchforks yazdığınızda çatalını kapıp gelen tüm gençler ekrandan geçmeye başlıyor. Koşarak hızla geçen arkadaşların emojisi biraz garip ve komik. Laf olsun torba dolsun yada ekran kalabalık olsun demek istiyorsanız, bu emojiyi arkadaşlarınıza /pitchforks yazarak gönderebiliyorsunuz.

12) /shydino

Adından ne olduğunu belli eden bir emoji. Hangouts mesajlaşma satırına /shydino yazdığınızda ekranın sağ altından yavaş hareketlerle bir dinazor geliyor. Utangaç dinazorumuz yavaş yavaş gelip ekranda kalmaya devam ediyor. Eğer durmasından rahatsız oluyorsanız tekrar aynı mesajı yazarak geri gönderebiliyorsunuz.

13) ponies

Dinazoru sevmem ama yavru atlara bayılırım diyorsanız, /shydino değil de, /ponies yazarak süslü püslü ir midillinin ekrandan geçmesini sağlayabiliyorsunuz. Masallara, romanlarda ve çizgi filmlerde pony olarak bildiğimiz midilliyi Hangouts üzerinde gönderebilmek mümkün.

14) /ponystreams

Eğer tek bir midilli göndermek değil de, onlarca midilliyi tek bir seferde mesajlaştığınız kişiye göndermek istiyorsanız, yazmanız gereen mesaj /ponystreams. Bu mesaj yazdığınızda hem siz hem de mesjaı gönderdiğiniz kişi, Hangouts mesajlaşma penceresinde karşılıklı olarak koşan onlarca midilliyi aynı anda görüyor. Sevimli emojilerden biri olan ponyler, listedeki en çok beğendiklerimden bir tanesi.

Uyarı 1! Hazırlanılan listede başlıklari içerisindeki mesjaların baş harflerini bilere ufak yazdım. Baş harfleri büyük şekilde de bir çok emoji mesajı çalışıyor fakat bazıları olmuyor. Bu nedenle listedeki tüm emoji mesajlarını küçük harfler ile yazarak herhangi bir problem yaşamadan gönderebilirsiniz.

Uyarı 2! Emojiler mesajlaşma ekranınızda herhangi bir problem yada takılma oluşturduğu taktirde mesajlaşma penceresini kapatıp açarak sorunsuz bir şekilde mesajlaşmaya devam edebilirsiniz.

Gmail Ve Google Inbox Arasındaki Farklar Nelerdir?

YORUMLAR