Google Drive'ın Resmi Duyurusu Yapıldı

Google'ın çevrimiçi depolama servisi Google Drive resmi olarak duyuruldu. 5 GB ücretsiz kullanım alanı sunan servisin tüm özelliklerine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Google Drive'ın Resmi Duyurusu Yapıldı

Geçtiğimiz hafta Google Drive'ın bir hafta içerisinde yayına gireceğini duyurmuştuk. Bugün Google Drive resmi olarak yayına başladı. Servisin resmi sayfası drive.google.com'dan özellikleri inceleyebilirsiniz ancak servisi kullanmak için biraz daha beklememiz gerekecek.

Sayfaya girince "Google Drive henüz hazır değil" uyarısıyla kaşılaşıyoruz. Servisten açılır açılmaz haberdar olmak için beni bilgilendir kısmına e-posta adresinizi girmeniz gerekiyor. Google Drive 5 GB'lık ücretsiz kullanım alanı sunuyor. Servis açılınca ayda 2.49 dolara 25 GB, 4,99 dolara 100 GB, 9,99 dolara ise 200 GB alan satın alabileceksiniz. Alanınızı ayda 799 dolar ödeyerek en fazla 16 TB'a kadar yükseltebileceksiniz.

  • Ortak çalışmalar yapmanız gerektiğinde tüm ekibin üzerinde değişiklik yapabileceği dokümanlar hazırlayabilirsiniz.
  • Gmail ve Google+ hesabınızla entegre olarak çalışır. Büyük e-posta ekleri yerine Google Drive'daki dosya linklerini istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.
  • Anahtar kelime, dosya türü veya sahibine göre arama yaparak aradığınız dosyaya hızlıca ulaşabilirsiniz.
  • Adobe Illustrator ve Photoshop gibi programların desteklediği 30'dan fazla formatı tarayıcınızdan açabilirsiniz.
  • En çok kullandığınız web uygulamalarını bir dosyada toplayarak kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. 
  • Geri bildirim almak istediğiniz dosyaları tartışmaya açabilirsiniz.
  • Google Drive'daki dosyalarda 30 gün geriye giderek tüm değişiklikleri görüntüleyebilirsiniz.


Google Drive sayıları günden güne artan çevrimiçi barındırma servislerinden biri olsa da Google Docs entegrasyonu ve uygun ücretleriyle hızla yükselebilecek bir potansiyele sahip. Google'ın yeni servisini benzerleriyle karşılaştırmak için çevrimiçi dosya depolama servisleriyle ilgili inceleme yazımızı okuyabilirsiniz.

YORUMLAR