Google Drive'ın Öne Çıkan Özellikleri

Online depolama ve ofis çözümleri sunan Google Drive'dan en yüksek verimi alabilmeniz için önemli özellikleri sizler için bir araya getirdik.

Google Drive'ın Öne Çıkan Özellikleri

İş için üzerinde çalıştığınız belgeleri, çalışmaları, sunumları USB belleklerde taşıma ya da e-posta gönderme gibi dertler artık yavaş yavaş tarihin tozlu raflarında yerini alıyor. Google Drive sayesinde bu konudaki tüm problemler çözüme kavuşuyor.

İhtiyaç duydunuz her türlü belgeye telefonunuzdan bile ulaşma imkanı sunan Google Drive’ı öne çıkaran özellikler bulunuyor. Biz de Google Drive’dan en yüksek derecede verim almanızı sağlayacak özellikleri bir araya getirdik.

Google Drive ve Microsoft Office

Tüm çalışmalarınızın Google Drive’da olması size güven vermiyor, dosyalarınızı bilgisayarınızda da yedeklemek istiyorsanız, tüm Microsoft Office dosyalarınızı Google Docs, Google Sheets ya da Google Slides şeklinde oluşturup Office dosyası olarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Fotoğraf Düzenleme

Google Slide kullanarak fotoğraflarınızın parlaklığını, kontrastını, şeklini ayarlayabiliyorsunuz. Hatta fotoğraflarınızı hali hazırda bulunan filtreler sayesinde çekici bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken; fotoğrafın üstüne tıklayın, araç çubuğu veya biçim menüsünden “görüntü seçeneklerine” girin ve fotoğrafın parlaklık, kontrast ayarlarını yapıp, filtreler ekleyebilirsiniz.

Kaynakça Oluşturma

Tez, makale gibi bir çalışma yapıyorsanız kaynakça oluşturmanız gerekiyor. Çok sıkıcı bir iş gibi görünse de, Google Chrome ve Google Docs işbirliği ve EasyBib Bibliography Creator eklentisi sayesinde bu dertten kurtulabilirsiniz.

Çevrimdışı Kullanım

İnternet erişiminiz kesilse bile durumdan etkilenmemeniz mümkün. Ayarlar > Çevrimdışı kullanım > Senkronize et seçeneğini kullanarak, Google Drive’ın 5 GB’lık offline belleğini kullanabilirsiniz. Ancak hatırlatalım, bu özelliği sadece Chrome tarayıcıda kullanabilirsiniz.

Düzeltme Geçmişi

Bir belge üzerinde birkaç kişiyle birlikte çalışıyorsanız, düzeltme geçmişi sayesinde belgenin daha önceki sürümlerini görebilir ve bu sayede belge üzerinde yapılan değişiklikleri inceleyebilirsiniz.

Çeşitli Formlar Oluşturun

Şirket buluşmaları, organizasyonlar, geziler için kayıt formları oluşturup, kayıtları daha kolay takip edebilirsiniz. Bunların dışında çeşitli anketler ve test soruları da oluşturabilirsiniz.

Depolama

Google Drive’ın depolama alanı 15 GB ile sınırlandırılmış ancak, Google Docs, Sheets ve Slide belgeleri için herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Belirtilen 15 GB’lık alan sadece fotoğraflar ve diğer dosyalar için geçerli.

Firefox Hello ile Görüntülü Görüşme Nasıl Yapılır?

YORUMLAR