Google Drive İçin En İyi Chrome Eklentileri

Google Drive hesabınızı daha etkili ve verimli bir şekilde kullanmak için en iyi Google Chrome eklentilerini bir araya getirdik.

Google Drive İçin En İyi Chrome Eklentileri

Google Drive uzun süredir kullanıcılar tarafından dosya depolama, belge saklama, multimedya yedekleme gibi amaçlarla kullanılıyor ve bu konuda en iyilerden birisi olduğu aşikar. Zira bu kullanım kolaylığının en büyük sebeplerinden bir tanesi de iOS, Android, Windows, Web gibi pek çok farklı platformda uygulamalara sahip olması ve bunları Google'ın her zamanki sadeliği ve kalitesi ile sunması.

Ancak Google Drive'ı daha da etkili ve kolay yoldan kullanmak için hazırlanmış bazı Google Chrome eklentileri de mevcut. Google Drive'ı henüz kullanmıyorsanız tabii ki ilk olarak eklentilere geçmeden önce servisi cihazlarınızda kullanmayı unutmayın. Aşağıdaki bağlantıları Google Drive'a hemen erişmek için kullanabilirsiniz.

Sıra geldi eklentilerimize. Belirttiğimiz eklentileri kullanmak için bilgisayarınızda Google Chrome veya Chromium web tarayıcılarının olması gerektiğini de unutmayın. Bu tarayıcılara da aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Fogpad

Fogpad eklentisi, Google Drive'da bulunan belgelerinizi şifrelenmiş bir şekilde saklamak için kullanılıyor ve böylece hem veri alışverişi sırasında içeriklerin başkaları tarafından çalınması imkansız hale geliyor, hem de eklentiyi kullanmadan ve eklenti hesabınıza giriş yapmadan bu belgelerin içerikleri görülemiyor. Zira eklenti direkt olarak kendi belge düzenleme aracına sahip ve şifrelenmiş dosyaları görüntülemek için bu araca ihtiyaç var.

Eklentinin çok kolay kullanılır yapısı sayesinde belge düzenleme ve kaydetme işlemleri sorunsuzca hallediliyor. Belgeleriniz yine Google Drive'da tutulduğu için başka bir depolama servisi ile uğraşmanıza da gerek kalmıyor.

Save Text to Google Drive

Save Text to Google Drive eklentisi ise sık sık web sitelerinden alıntılar yapanlar, değerli bilgileri kaydetmek isteyenler ve çeşitli notlar almak isteyenler için hazırlanmış kullanışlı eklentilerden birisi. Ana işlevi gezdiğiniz web sitelerinde bulunan ana metinleri Google Drive'a metin belgesi olarak kaydetmek olan eklenti, böylece o web siteleri yayından kalksa bile yazıların her zaman Google Drive'ınızda yedeklenmiş bir şekilde kalmasını sağlıyor. Ayrıca alıntıların hangi Google Drive dizininde saklanacağının belirlenebilmesi ile bu işe özel bir dizin dahi yaratabilirsiniz.

Shortcuts for Google

Shortcuts for Google eklentisi, Google'ın sahip olduğu 200'den fazla farklı hizmete tek bir eklentiden ulaşabilmenizi sağlıyor ve böylece belki adını bile duymadığınız web servisine anında ulaşabiliyorsunuz. Eklentinin iyi tasarlanmış olması, ikon boyutlarının değiştirilebilmesi ve kısayolların önem sırasına göre dizilebilmesi sayesinde sahip olmanız gereken eklentilerden birisi olduğunu söyleyebilirim. Sürekli olarak Google servisleriyle içli dışlı oluyorsanız onlara en hızlı yoldan ulaşmak için Shortcuts for Google'ı kullanabilirsiniz.

Eklentide kendi kısayollarınızı yaratmak ve bu kısayollara başka web servisleri, sosyal ağ uygulamaları ve web sitelerini eklemek de mümkün.

Drivetunes

Drivetunes eklentisi, Google Chrome'unuz üzerinden Google Drive'da bulunan müziklerinizi dinleyebileceğiniz bir multimedya eklentisi. Google Drive'da bulunan müzik dosyalarınızı dinlemek için yan çözümlere gitmenize gerek kalmıyor ve hemen tarayıcınızdan müzikleri online olarak dinleyebiliyorsunuz.

Sade ve çok basit bir yapısı olmasına rağmen müziklerinizi dosya sırasına veya artistine göre dizebilen eklentinin ses kalitesi konusunda da bir sıkıntısı yok ancak aktif bir internet bağlantısına sahip olmanız gerektiğini unutmayın.

Save to Google Drive

Save to Google Drive eklentisi, web sitelerini gezerken kullanabileceğiniz ve linkleri, multimedya dosyalarını kolayca Google Drive'a aktarmanızı sağlayabilen ücretsiz bir eklenti olarak karşımıza çıktı. Devamlı olarak resimleri kaydedecek yer arama, linkleri metin belgelerine yapıştırmaya çalışma gibi işlemleri hiç zorlanmadan bir kaç saniyeye indirebiliyor, ayrıca Google Drive'a kayıt yapması nedeniyle bu öğelere istediğiniz yerden erişebiliyorsunuz.

Sık sık resim ve fotoğraf arşivleri yapanlar, web sitelerinde bulunan adresleri kenara not etmeyi sevenler ve Google Drive'ı aktif olarak kullananlar için elzem eklentilerden birisi olduğunu söylemek mümkün.

YORUMLAR